מטיילים בחגים: התינוק של במבה ואליעד במקום הראשון בדירוג
במקום הראשון, התינוק של במבה ואליעד מזכירים לשמור על הארץ נקייה גם בחגים. במקום השני, עידן עמדי מעלה למודעות את נושא ההתמכרויות בקרב אגרוף עוצמתי. וסלקום, במקום השלישי, מרגשת עם חזרה הביתה ואיחולי שנה טובה. אלו הפרסומות שעשו את השבוע

קקטוס הזהב 2025, גם השבוע קשת 12 וחברת המחקר "שילוב", מדרגות ומכתירות את הפרסומות האפקטיביות ביותר בטלוויזיה. המדד, המבוסס על חוות דעתם של מאות צופים, בוחן את הפרסומות לפי פרמטרים כמו זכירות, אטרקטיביות ותרומה למותג. בין שלל הפרזנטורים, המסרים והקמפיינים, מי היו הפרסומות שעשו לכולנו את השבוע?
מקום 1: במבה | McCann תל אביב
במקום הראשון: התינוק של במבה ואליעד נחום יצאו לטיול ברחבי ישראל, ולא שכחו להזכיר לנו לשמור על הארץ היפה שלנו נקייה גם בחגים.
מקום 2: מפעל הפיס | GREY (אדלר-חומסקי & ורשבסקי)
במקום השני: עידן עמדי ממשיך לטפס בדירוג קקטוס הזהב, והפעם עם קרב אגרוף שלא משאיר אף אחד אדיש, ושם זרקור על הטראומות שיכולות להוביל להתמכרות, ומזכיר לכולנו שיש מקום לבקש עזרה.
מקום 3: סלקום
במקום השלישי: גם השבוע סלקום לא נשארת מאחור בפרסומת שמחזירה אותנו הביתה ישר אל הלב
ואילו פרסומות נוספות זכו בדירוג?
על המדד
דירוג קקטוס הזהב מבוסס על מחקר ה AdTracker שפותח ומבוצע ע"י חברת המחקר שילוב.
במסגרת המחקר, נבדקות כל שבוע הפרסומות האהובות ביותר בערוצים המסחריים באמצעות סקר מייצג בקרב 640 מרואיינים בגילאי 18+.
תוצאות המחקר, מדרגות את ביצועי הפרסומות ב-3 מדדים מרכזיים (המבוססים על 13 שאלות שונות):
זכירות, מדד אטרקטיביות ומדד השפעה על המותג.
ציון המדד המסכם – הקובע את המנצחת באותו שבוע, משקלל את המדדים הללו ואת רמת המיתוג של הפרסומת לכדי מדד מסכם המוצג כאחוזון ומייצג את ביצועי הפרסומת בהשוואה לפרסומות האחרות במאגר.
טעות הדגימה הסטטיסטית 3.9%
המחקר בוצע על ידי חברת המחקר Shiluv i2R
בדיקת ביצועי הפרסומות מבוססות על סקר שבועי ייעודי בקרב למעלה כ 640 איש, הנערך בקרב מדגם מייצג ואקראי של האוכלוסייה היהודית בגילאי 18+. טעות הדגימה הסטטיסטית 3.9%

