דוח של חברת הסייבר אקרוניס שפורסם היום (שלישי) חושף את המוכנות של ארגונים מפני תקיפות סייבר, ואת האתגרים באבטחת המידע עם השינויים הארגוניים והמעבר לעבודה מהבית.

אחד מהאתגרים הגדולים של ענף הסייבר הוא התמודדות עם תקיפות על שרשרת האספקה של הארגון. השימוש בתוכנות חיצוניות, הטמעת API הוביל לכך שהחולשה של האבטחה היא בקישורים. מהנתונים עולה כי 53 אחוז מהחברות חשופות למתקפות על שרשראות האספקה. לדברי החברה, תחושת הביטחון המוטעה של מנהלי ה-IT הופכת את הארגונים ליעדים קלים יחסית. 

מהסקר שבוצע מול 3,600 מנהלי IT, עולה כי 30 אחוז מהחברות בעולם (27 אחוז בישראל) מדווחות על ניסיונות תקיפות סייבר לפחות פעם ביום. 43 אחוז מהעובדים בארגונים דיווחו כי הם מקבלים בין 1-5 מיילים בחודש למתקפות פישינג. כ-25 אחוז מקבלים 6-10 מיילים וכ-18 אחוז דיווחו על יותר מ-20 מיילים בחודש. 

מהסקר עולה כי יותר מ-71 אחוז מהעובדים מרחוק בישראל דיווחו על בעיות בקישוריות (Wi-Fi connectivity) כאתגר המשמעותי ביותר עבורם עבודה מרחוק. 

״תעשיית פשיעת הסייבר הפכה להיות מכונה משומנת אפילו יותר השנה - תוך שהם מסתמכים על טכניקות כמו פישינג, malware, DDoS ועוד. הגורמים העוינים מגדילים את בנק המטרות שלהם, בעוד יכולות ההגנה שיש לארגונים נשארת מאחור כיוון שהן בנויות על מערכי IT מסועפים מאוד״, אמר קנדיד וואסט, מנהל מחקרי הסייבר באקרוניס. "רק מספר קטן של חברות דאגו לשדרג את מערכי ה-IT עם מערכות מתקדמות של הגנה על דאטה ואבטחת סייבר. מפת האיומים ממשיכה להתרחב, ואוטומציה היא הדרך היחידה לדאוג לעלייה ביכולות ואפקטיביות האבטחה, הוזלת עלויות והפחתת סיכונים".