את השבוע שעבר סיכמנו הכתבה מקיפה על האופן הדורסני בו וינסנט קנדי מקמהון השתלט פחות או יותר לבדו על שוק ההיאבקות בארה"ב והפך את ה-WWF (לימים ה-WWE) למוצר מוכר ומבוקש בכל העולם.

במהלך הכתבה התייחסנו אל עברו הבעייתי של מקמהון, לחוש ההומור הביזארי שלו, ואפילו לצורה חסרת הפשרות שבה הוא מנהל את עסקיו – וכפי שאתם בטח מתארים לעצמכם, זה היה רק קצה הקרחון.

מקמהון מוגדר לרוב בתור אחד האנשים המצליחים והעוצמתיים בתחומו, אבל גם כאדם שנוא מאוד על מתחריו ואפילו עובדיו לשעבר.

לאורך השנים, הוא טיפח לעצמו מוניטין של איש עסקים קר, חסר פשרות ואדם נקמן לכל הדעות. פיל ברוקס, המוכר בתעשיית הרסלינג בתור CM Punk, סיפר בעבר בפודקאסט של המתאבק קולט קבאנה על הפעם ההיא בה מקמהון שלח לו את מכתב הפיטורים מהארגון ביום חתונתו.

מאוחר יותר, בעלי ה-WWE הודה שתזמון שליחת המסמכים היה מאוד לא ענייני ואפילו הביע חרטה על כך, אבל כל מי שמכיר את פועלו בתעשייה יודע שזה היה מהלך אופייני מאוד למקמהון – וזאת, כמובן, לא הייתה השערורייה היחידה שלו מאז שהפך לביג בוס של הארגון הפופולרי.

"המונטריאול סקרו ג'וב"

אין לנו ברירה אלא להתחיל ברגע שמוגדר על ידי רבים בתור אחד הרגעים הכי שערורייתיים בתולדות ענף הרסלינג;. ה"מונטריאול סקרו ג'וב" הוא הכינוי לרגע השיא ביריבות המיתולגית בין ברט "היטמן" הארט לשון מייקלס.

בשנת 1997, במהלך אירוע ה-Survivor Series, שני המתאבקים האגדיים התעמתו בזירה שבועות ספורים לפני שהארט עזב את הארגון לטובת WCW. בתור אלוף ה-WWF באותה תקופה, ברט היה אמור להפסיד את התואר למייקלס – אבל לא היה מוכן לעשות זאת בגלל היריבות האישית בין השניים, ולא ממש הותיר ברירה לווינס שהחליט לקחת את העניינים לידיים.

האגדה מספרת שמקמהון אמר להארט שהקרב בינו לבין מייקלס יסתיים בפסילה - אבל זה היה שקר גס. בפועל, הבעלים של ה-WWE דרש מהשופט לסיים את הקרב בניצחונו של מייקלס באמצעות ריתוקו של הארט (ועוד במונטריאול, כור מחצבתו של ההיטמן).

המעשה של מקמהון היה כל כך שנוי במחלוקת בזמנו, שברגע בו ניגש ליישר את ההדורים עם "ההיטמן" בחדר ההלבשה, הוא קיבל ממנו חתיכת  אגרוף לפרצוף.

כיום, אותו אירוע מהווה נקודת מפנה בעולם ההיאבקות, שכן מדובר באחד המקרים המתוקשרים ביותר בו הצופים קיבלו הצצה אל ההתנהלות הבעייתית מאחורי הקלעים של ה-WWF ולקוד המוסר של המתאבקים - אותו הוביל כמובן מקמהון עצמו.

היחס לנשים

אחת הביקורות העיקריות נגד וינס מקמהון כבר בתחילת העשור הקודם הייתה בעיקר כלפי הנטייה שלו לתסרט תרחישים שכללו אותו ואת שלל מתאבקות הארגון אשר היו מוכרות אז כדיוות. מקמהון נהג להכניס את עצמו לשלל קווי עלילה עם מרכיבים מיניים במיוחד – ומתברר שמי שנפגעה מהנטייה הזו יותר מכולן הייתה המתאבקת הקנדית טריש סטרטוס.

רבים מחובבי ההיאבקות זוכרים את התרחישים המביכים אליהם נקלעה טריש בגלל הגחמות המופרעות של וינס, שכללו בין היתר את הרגע ההוא בו הכריח את סטרטוס לרדת על הברכיים ולנבוח כמו כלבה.

אותה טריש הפכה מאוחר יותר לאלופת עולם ולאחת הסופרסטאריות המשפיעות ביותר בתעשייה, כמו גם למקור השראה עבור לא מעט נשים בתחום הרסלינג עד היום. למרות זאת, להישגים שלה ב-WWF תמיד מצורפת הערת שוליים קטנה שמזכירה לה את כל הדברים המביכים שנאלצה לעשות עם ועבור וינס.

תחת חוזה

החוזים הדרקוניים עלים ווינס מקמהון מחתים את המתאבקים שלו הוא נושא שאפשר לכתוב עליו ספרים רבים, אבל העיקרון שלהם פשוט יחסית: הסופרסטארים מוגדרים בתור "קבלנים עצמאיים" שמוזמנים, אם בא להם, לעבוד עבור כל ארגון היאבקות אחר – בפועל, זה ממש לא מה שקרה בשטח, והמתאבקים שעבדו תחתיו תפקדו במקום העבודה כמו שכירים לכל דבר. למעשה, הם קיבלו תנאים אפילו פחותים יותר משכירים.

מתאבקים רבים התלוננו לאורך השנים על כך שה-WWF וה-WWE לא מכסים הוצאות של נסיעות, לינה וכו'. מעבר לזה, מתאבקים רבים (כולל CM Punk, זוכרים אותו?) התלוננו על כך שהטיפולים הרפואיים שקיבלו בחברה לא התחשבו בטובת המטופל - אלא בטובת בחברה – ועל כן, רבים מהם קיבלו טיפולים שנויים במחלוקת שלעיתים פגעו בבריאותם.

וינס, מי שפחות או יותר ניסח את התנאים בחוזה, ספג לא מעט ביקורת בנושא לאורך השנים – ואפילו "זכה" לתחקיר מעמיק בתוכניתו של ג'ון אוליבר. יכולים לנחש כמה שינויים הוא ערך מאז שניסח את החוזה? נכון, אפס.

סקנדל הסטרואידים

אימפריית ההיאבקות של וינס הייתה בסכנת הכחדה של ממש בתחילת שנות ה-90 בעקבות התפוצצות פרשת הסטרואידים של ה-WWF.

בשנת 1993, מקמהון הואשם על ידי התובע המחוזי של מדינת ניו יורק כי דאג לספק למתאבקים שלו סטרואידים אנבוליים באמצעות מרשמים של אורולוג מפוקפק תושב פנסילבניה.

התיק נגד מקמהון התמוטט בסופו של דבר כתוצאה מעבודה משפטית רעועה ושורת עדויות לא ממש משכנעות של סופרסטארים כמו האלק הוגאן, וכך, הבעלים של הארגון זוכה מכל אשמה וניצל ממאסר – ועדיין, מדובר באחת השערוריות הגדולות בהיסטוריה של ה-WWF שנקשרה ישירות בשמו.

ערב הסעודית

במהלך השנתיים האחרונות, וינס מקמהון מקפיד להביא את תצוגות הארגון שלו לממלכה של מוחמד בין סלמאן – גם בזמנים בעייתיים מאוד.

באוקטובר 2018, ה-WWE ערכו בערב הסעודית את אירוע ה-Crown Jewel שכלל אינספור סופרסטארים (כולל האנדרטייקר ושון מייקלס) מחברי הארגון – הבעיה? האירוע התקיים חודש אחרי חיסולו של העיתונאי ג'מאל ח'אשוקג'י.

בעקבות שערוריית הענק סביב האירוע, מספר מתאבקים סירבו להגיע למופע, כולל שמות כמו דניאל בריאן וג'ון סינה. כלי התקשורת בארה"ב היו ביקורתיים מאוד כלפי מקמהון וההחלטה שלו לקיים את המופע למרות התזמון הגרוע – אך כהרגלו, וינס צפצף על כולם והמשיך בשלו.