פרטים חדשים על מעצרו של העבריין המבוקש גולן אביטן שנלכד השבוע במרוקו: על פי חשד, מספר חברי רשת, שחלק מחבריה נעצרו בחודשים האחרונים (בהם ארבעה ישראלים, ששניים מהם עבריינים מבוקשים בישראל) זייפו עבור אביטן מסמכים שונים תמורת כמה אלפי יורו כדי לזרז את קבלת הדרכון ותעודת האזרח, שהקנו לו כביכול מעמד חוקי של אזרח במדינה.

"אביטן שילם לחברי הרשת כסף רב כדי לזייף עבורו מסמכים ופרטים כוזבים", אומר גורם במשטרת מרוקו, "זאת, על מנת שיוכל לקבל את הדרכון והאזרחות המרוקאית לכאורה".

חשד נוסף שנבדק בימים אלה נגד אביטן הוא של הלבנת הון הנוגעת לכך שלא הצהיר בפני הרשויות במרוקו על נכסיו בעת שנכנס למדינה. כמו כן, בימים האחרונים מתברר כי מי שעזר למשטרה המקומית בלכידתו של אביטן היה ישראלי המתגורר במרוקו. "לא סתם הגיעו לגולן", מגלה גורם מקומי. "ישראלי שהכיר אותו הלשין עליו לשלטונות". 

כזכור, המשטרה החשאית במרוקו עצרה במרץ האחרון עשרות חשודים שזייפו על פי החשד מאות דרכונים מרוקאים ותעודות אזרח לאזרחים ישראלים תמורת סכומים שנעו בין 5,000 ל-7,000 יורו.

בין העצורים בפרשה שהסעירה את מרוקו ניתן למצוא שופטת, קציני משטרה ופקידים במשרד הפנים המרוקאי ובמחלקת ההגירה, שקיבלו על פי החשד שוחד מחברי הרשת כדי שיחתמו על המסמכים המזוייפים וייגרמו להם להיראות אמינים. המשטרה המרוקאית חושדת כי מאות ישראלים קיבלו בחודשים האחרונים דרכונים מרוקאים מהרשת עם אותה הכתובת במרוקו.

בפרשה זו עצורים נכון להיום אביטן, שנמלט מישראל באוקטובר 2018ושני ישראלים נוספים (בהם גם עבריין בכיר שמבוקש בישראל), ובעוד כשבועיים צפוי להיערך דיון בבית המשפט בעניינם של השלושה, ובמידה ויוכח שהם אכן קיבלו אזרחות ודרכון שלא כחוק -  הם יגורשו מיידית לישראל. במשטרת ישראל עוקבים מקרוב אחר הדיווחים ונמצאים בקשר שוטף עם גורמי האכיפה במדינה.

בית כנסת נוה שלום, קזבלנקה (צילום: Google maps)
בית הכנסת בו נעצר אביטן | צילום: Google maps