מוטי חסין נחשב במשך שנים לאחד העבריינים המסוכנים בישראל, ושימש תקופה ארוכה כיד ימינו של ראש ארגון הפשע איציק אברג'ל ועזר לו בניהול הארגון האלים. חסין, שהוגדר על ידי המשטרה כיורשו של אברג'ל, נחלץ לאורך השנים מכמה תיקי רצח בהם היה חשוד, מרצה עונש של חמש שנות מאסר בפרשת 512', ובנוסף נאשם בפרשת 1131', בה הוא חשוד יחד עם עבריינים נוספים בשורה של ניסיונות חיסול של עבריינים יריבים מאזור השפלה.

לאחרונה דרש חסין משירות בתי הסוהר לספק לו מזרן אורטופדי עקב כאבים עזים מהם הוא סובל בגבו לטענתו, ולמרות שנזקק לא פעם לטיפול רפואי מחוץ לבית הכלא כדי לטפל בכאביו, בקשתו לקבל מזרן אורטופדי נדחתה פעם אחר פעם. "עד שאני לא ארצח לכם כמה קצינים ואנשי רפואה אתם לא תתחילו לטפל פה באסירים", איים חסין על סוהרת בכלא איילון בו הוא מוחזק לאחר סירוב נוסף של השב"ס לספק לו את המזרן אותו ביקש.

האיום של חסין על הסוהרת לא עבר בשתיקה מבחינת השב"ס, ולפני כמה חודשים הוגש נגדו כתב אישום לבית משפט השלום בראשון לציון בו הוא נאשם כי איים לרצוח כמה קציני שב"ס ובהם אנשי רפואה שמנעו ממנו קבלת טיפול רפואי ראוי.

במקביל לכתב האישום, חסין המשיך מצדו לנהל קרב בלתי מתפשר לקבלת המזרן האורטופדי, ולטענתו הוא סובל מפריצת דיסק קשה שמקשה עליו ללכת. עם המשך הסירוב של שב"ס לספק לו מזרן מהסוג המבוקש, חסין, באמצעות עו"ד מוטי אזולאי הגיש עתירה לבית המשפט בדרישה לספק לו את מבוקשו, והשופטת מירב גרינברג שעסקה בעתירה הורתה לשב"ס לספק לו מזרן באופן מיידי.

למרות החלטתה של השופטת גרינברג, שירות בתי הסוהר לא מיהר לספק לחסין את המזרן, ועו"ד אזולאי פנה בשמו של חסין לשופטת וטען ששב"ס מזלזלת בהחלטות שיפוטיות ודרש לפצות את מרשו. השופטת גרינברג מצדה הורתה לשב"ס ליישם את החלטתה תוך 10 ימים, אחרת לדבריה היא תטיל על שב"ס הוצאות על אי יישום החלטתה. "מוטי סובל מכאבי תופת קשיי הליכה - אבל את שב"ס זה ממש לא מעניין. הם מצפצפים על החלטות בית המשפט", אומר ל-mako אחר ממקורביו של חסין.

כאמור, בשב"ס התנגדו בבית המשפט לבקשתו של חסין, ולאחר שהשופטת קבעה כי עליהם לספק לו את המזרן לאלתר ולמלא אחר החלטתה, ולמרות ששב"ס הסכים שחסין ירכוש את המזרן על חשבונו - הוא טרם קיבל אותו.

פרקליטו של חסין עו"ד אזולאי מסר בתגובה: "עצוב שבשנת 2021 רשות מנהלית (הכוונה לשב"ס), פועלת ככל העולה על רוחה תוך כדי הפרה וביזויה של החלטה שיפוטית ותוך גרימת נזק רפואי לאסיר והכל בכדי שההחלטה לא תשפיע באופן רוחבי על אסירים אחרים. אין זו הפעם הראשונה ששב"ס מפר החלטות שיפוטיות ורצוי שתדע כי המדובר בעבירה פלילית של הפרת הוראה חוקית. אני שמח שבית המשפט הבהיר לשב"ס שהוא רואה בחומרה רבה את העובדה שהחלטתו מופרת וכי במידה ולא תיושם אזי יושתו על שב"ס הוצאות".

משב"ס נמסר בתגובה: "שב"ס מיישם החלטות בית המשפט לרבות ההחלטה בנושא שבנדון ועל כן, הסוגייה באה אל פתרונה".