התפתחוות בפרשת זיוף הדרכונים והמסמכים במסגרתה נאשמים שבעה ישראלים אשר עצורים בימים אלה בכלא עוקשה שבמרוקו.

יחד עם שבעת הישראלים עצורים בפרשה גם 26 בעלי תפקידים שונים בממשל המרוקאי, ביניהם גם קציני משטרה, שוטרים זוטרים ובכירים, פקידי משרד הפנים ושופטת אחת.

הישראלים העצורים הם כמה אנשי עסקים ועבריינים המבוקשים בישראל, וביניהם חמישה אזרחי ישראל שנולדו ברוסיה, ולתדהמת השלטונות במרוקו קיבלו אזרחות מרוקאית, זאת למרות שלא נולדו במדינה. כל החמישה נעצרו בעיר אגדיר שבדרום מערב המדינה.

אותם שוטרים וקצינים הנאשמים בפרשה הם אלו אשר הפלילו את גולן אביטן, העבריין הנמלט אשר נעצר לפני כחודשיים בבית כנסת בקזבלנקה. בנוסף, כזכור, אמש פרסמנו כי אשתו של אביטן, מירי, נעצרה בסוף השבוע האחרון בחשד שהייתה מעורבת גם היא בזיוף מסמכים אשר סייעו לה בקבלת אזרחות מרוקאית.

אביטן וכל שאר הנאשמים הישראלים בפרשה חשודים בכך שהיו חלק מרשת שסייעה לזייף דרכונים ותעודות לידה במרוקו, ובנוסף "סידרה" דרכונים פיקטיביים למאות אזרחים פלסטיניים וערבים ישראלים, ועוד עשרות אזרחים ישראלים, בהם גם כאלה שכאמור נולדו בכלל ברוסיה.

גולן אביטן מרוקו (צילום: צילום מסך מתוך התקשורת המרוקאית)
הדיווחים על הפרשה במרוקו | צילום: צילום מסך מתוך התקשורת המרוקאית

בימים האחרונים העידו כמה אנשי משטרה וקצינים אשר טענו כי לאביטן היה קשר עם יהודים מקומיים אשר התעסקו בתחום התיירות, והם אלה אשר סייעו לו ולאחרים להשיג מסמכים מזויפים - כולל דרכונים.

העדים הפלילו לכאורה את אביטן ושאר חברי הרשת, ואחד מהם סיפר כיצד יהודיה אזרחית מרוקו הסכימה לתת להם את כתובת ביתה בו לכאורה התגוררו כל מבקשי הדרכונים, דבר שהקל עליהם על קבלת האזרחות והדרכון המרוקאי. בנוסף נטען כי על פי החשד אביטן תכנן לרכוש מסעדה במרקש, אבל מעצרו לפני כחודשיים טרפד את העסקה שלא יצאה לבסוף לפועל.

אחד העדים נגד אביטן טען כי העבריין הישראלי השתייך לאותה רשת זייפנים, זאת למרות שמקורביו טוענים בתוקף כי אין לו כל קשר לחברי הרשת, הוא מעולם לא היה מעורב בזיוף דרכונים או מסמכים כלשהם, ולטענתו חשב שהכל נעשה על פי החוק.

גולן אביטן מרוקו (צילום: צילום מסך מתוך התקשורת המרוקאית)
הדיווחים על הפרשה במרוקו | צילום: צילום מסך מתוך התקשורת המרוקאית

פרקליטם של שאר הישראלים העצורים טען גם הוא כי מרשיו חשבו לתומם שהם פועלים במסגרת החוק, הם נחקרו ללא מתורגמן וזכויותיהם נפגעו. הוא ביקש לשחרר כמה מהנאשמים באזיק אלקטרוני למעצר בית כדי שיוכלו להמשיך ולהפעיל את החברות שלהם - אך בית המשפט סירב לבקשה.

קצין משטרה שהעיד בפרשה ציין כי אחד מחברי הרשת וכונה "המוח", שיחד אותו בכמה אלפי דירהם (המטבע המרוקאי) בתמורה לכך שיסייע לו לזייף את הדרכונים, והעלים עין מהעובדה שאותה הכתובת בקזבלנקה הופיעה אצל מאות אנשים שהרשת הנפיקה להם דרכון ואזרחות.

וכך, באחד האתרים במרוקו, מי שזכה לכינוי "המוח" היה לא אחר מאשר גולן אביטן, זאת למרות שכאמור הוא מכחיש כל קשר לפרשה. הדיון הבא בפרשה צפוי להתקיים בעוד כשלושה שבועות.