הדיירים: זוג בני 70. האישה ציירת חובבת, והייתה מעורבת בתהליך העיצוב.
הדירה: דירת חמישה חדרים חדשה בצפון תל אביב, בגודל כ-200 מ"ר. הדירה נמצאת בקומה גבוהה, בבניין חדש מול הים.

החזון: החלום של הדיירים היה בית נוח, מרווח, מואר, לא עמוס ברהיטים וקישוטים, נעים למראה וקל לתחזוק. מבחינת הצרכים הפרקטיים, הדרישה הייתה מקום לאירוח, חדר לנכדים, חדר ארונות, חדרי אמבטיה ושירותים מרווחים, פינת טלוויזיה נפרדת וסלון רחב.
משך השיפוץ: כארבעה חודשים.
עלות השיפוץ: 250 אלף שקל, כולל רהיטים.

 גם הנישה בסלון מרחפת

  קיבלתי את הדירה עם כמה עובדות בשטח: חלוקה פנימית של קירות הבית וריצוף. בעיצוב הבית נדרשתי לבצע תכנון תאורה מורכב; בעלת הבית ביקשה תאורה חזקה ומרובה לכל אזורי הבית, כשלכל אזור יש צרכים שונים.
התקנתי תקרה נסתרת עם תאורה שוטפת בצבע לבן (daylight), ובנוסף תאורה חמה שמורכבת מספוטים צהובים ברחבי הבית, תאורת RGB בנישות, ומנורות דקורטיביות. השילוב הזה נתן תאורה נעימה ולא עמוסה, ואיפשר הבלטה של אזורים.

לצביעת הבית, נבחרו שלושה גוונים הרמוניים; הקירות והתקרה נצבעו בגוון אפרפר בהיר שנותן מראה מיוחד, פתוח וגדול יותר לכל שטח הבית. כצבעים משלימים נבחרו שני טונים של חאקי.
הייתה החלטה עקרונית לא להשתמש בווילונות כלל, מתוך רצון להכניס את הנוף הפתוח לתוך הבית. עם זאת, הותקנו תריסים פנימיים בתוך הוויטרינה, למקרה הצורך.

 סלון: ישנו קיר דומיננטי שפונה גם למטבח וגם לסלון, ולכן ניתנה מחשבה מעמיקה לסגנון הטפט. לבסוף נבחר טפט מיוחד שיובא מאיטליה (חיכינו כמעט חודשיים שיגיע מחו"ל) ונותן מראה של תנועה המשתנה לאורך היום לפי התאורה. התאורה הממוקדת ממוקמת כך שתבליט את הקיר.
בחרנו רהיטים גדולים במיוחד. המיקום של כל פריט מאוד חשוב - שמתי את הספה המשולשת כך שלא תסתיר את הנישות, אבל מי שיושב יוכל להסתכל החוצה. לכורסאות בחרנו גוון שונה אבל רגוע, שמקפיץ את הסלון בלי להשתלט.

סלון אחרי שיפוץ 3 - ורד סופר
שולחן מחורץ בעיצוב אישי | צילום: סמדי שבירו

אחרי שחיפשנו שולחן סלון ללא הצלחה, עיצבתי לבד שולחן מרובע, בגודל 1.20 על 1.20. כדי שלא יתקבל מראה כבד, חילקתי אותו על ידי חריצים לארבעה ריבועים של 60 על 60. הדיירים מאוד מרוצים מהשולחן, הוא מיוחד מאוד.
תכננתי נישות מרחפות עם תאורת RGB פנימית שמעניקה להן מראה מיוחד.

מטבח: בין המטבח לחדר האוכל והסלון מפריד דלפק ישיבה גבוה. בחרנו גוון אפור כהה עם פסים רוחביים, שייתן תחושת מרחב במטבח. הדלפק עומד על רגליים שיוצרות מראה של ריחוף והשתקפות ברצפה המבריקה, כך שלמרות הגודל של הדלפק, הוא נראה מרחף ולא כבד.
פינת אוכל: עיצבנו שולחן עץ באורך 1.80 מ', שיכול להיפתח ל-3.60 מ' כשהנכדים באים. בחרנו במיוחד את הצבע של הכיסאות והשולחנות, והקפדנו על גימור מבריק שיתאים לכל הבית.
מכיוון שהחלל כולו פתוח, התקנו תאורה יורדת בכמה גבהים (ולא צמודת תקרה), שתוחמת את פינת האוכל.
כמו בכל הבית, הקפדתי על מיקום מדויק - מול פינת האוכל יש שלושה עמודים תומכים, והשולחן עומד בדיוק מול העמוד המרכזי כדי ליצור מראה הרמוני.
אזור המשפחה: הדיירים לא רצו טלוויזיה בסלון, לכן יצרנו אזור נפרד. כרהיט מדיה, לקחנו מזנון נמוך שמתחתיו כל המכשירים. לריהוט באזור זה התייחסנו פחות לעיצוב ויותר לנוחות מרבית, לטובת מי ששוכב או יושב מול הטלוויזיה.
בחרנו פינת ישיבה נוחה עם הדומים לרגליים. כדי ליצור המשכיות, השתמשנו בכריות של הסלון גם פה.

סלון אחרי שיפוץ 4 -ורד סופר
לא רצו טלוויזיה בסלון. אזור המשפחה | צילום: סמדי שבירו

 

העיקר זה הים

חדר שינה: הדיירים רצו חדר שינה לבן. לצד לבן מבריק שילבנו צבע פנינה, ששיחקנו בה בתוך המגירות, בשידה ובכיסא המיוחד. לקיר שבראש המיטה בחרנו טפט באותו גוון אפור ועם דוגמת גל שנותן מראה גבוה. הקירות האחרים חלקים כדי לא להעמיס.
האמבטיה בחדר השינה בנויה בצורה אורכית. התקנו בה ארון מרחף באוויר. בקיר שמול המראה יש קרמיקה מוטבעת בנקודות שנראות כמו חרוזים. ההשתקפות של הקיר גם מגדילה את האמבטיה, וגם מעניקה תחושה של ציור על המראה. בשאר החדר יש קרמיקה חלקה בגוון שמנת. החדר כולל גם חדר ארונות גדול ומדהים, עם ארונות הזזה ופינת הלבשה.

מרפסת: הקפדתי שמהמרפסת יראו את הפנים, ולהפך. לכן נבחר ריהוט גן שמתאים מבחינת הגוונים לריהוט בתוך הבית. התקנו תאורה קלה ולא בולטת, כי העיקר פה הוא לראות את הים ואת הנוף.
במרפסת עומד שולחן אוכל, שמולו יש כניסה למטבח - כשיוצאים עם אוכל לא צריך לטייל ולעשות סיבוב.

בחלל גדול אסור להעמיס

פריט אהוב: אני אוהבת במיוחד את הכורסאות בצבע תכלת בסלון. הצבע שלהן מקפיץ את כל הגוונים בחלל, בלי להשתלט עליו. בגלל המיקום שלהן, הגוון גם נותן תיחום לסלון. הן גם נוחות בצורה בלתי רגילה, שזה לא פחות חשוב מעיצוב.
בתחילה הדיירים רצו להכניס לסלון כורסאות אדומות, אבל לא הסכמתי. אם הכל בצבעים שקטים ופתאום יש משהו דומיננטי, העין נתפסת על זה. לבסוף הסכמנו על שתי כריות אדומות, אבל כשהסלון היה מוכן, הדיירים הבינו לבד שזה לא מתאים. זה מבהיר כמה חשוב שיש הכוונה מקצועית של מעצב. בעלת הבית בירכה אותי בדיעבד ואמרה: "איזה מזל שעשיתי מה שאמרת לי".

דבר המעצבת: עיצבתי את הבית בעיצוב נקי, לא מצועצע, שמתאים לאופי ולגיל של דיירי הבית. יחד עם זאת, התוצאה מודרנית ונעימה. נהניתי מעיצוב התאורה, שהיה תהליך מאתגר. הצלחנו לבצע חלוקה לפי הצרכים, שלא תהיה עמוסה מדי.
נהניתי מהמפגש עם בעלת הבית, אישה מיוחדת ומדהימה. היה לנו שיתוף פעולה מלא, ולצד הדעה שלה בכל נושא היא הראתה פתיחות וקבלה. השיתוף שלנו יחד הוליד דירה כמו שחלמו.

טיפ: נהוג לחשוב שחללים קטנים הם בעייתיים ודורשים מחשבה רבה ותכנון אבל גם כשהחלל גדול ישנן סכנות, שהגדולה שבהן היא יצירת עומס שיפגע בתחושת המרחב. כדי לא ליפול במלכודת, אל תעמיסו על כל קיר ופינה כדי שלא יתקבל מראה חונק.
חשוב להקפיד על חלוקה נכונה מבחינת הגוונים והתאורה והחומרים בצורה כזו שכל חלל מקבל התייחסות בנפרד, ועם זאת ישנה הרמוניה בכל החלל.

ורד עיצוב - ורד סופר דרורי, אדריכלות ועיצוב פנים

לבית הקודם במדור: שופוני בהרצליה
לכל הבתים במדור

כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את
המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן