הדיירים: זוג הורים עם שלושה ילדים בגילאי 3-12.

הבית: ממוקם באחת מערי השרון. מדובר בבית ישן, בן למעלה מ-30 שנה, שטחו הבנוי הוא 375 מ"ר והוא ממוקם על מגרש בשטח של כ-400 מ"ר. לפני השיפוץ הבית התפרס על פני שתי קומות, אבל הוספנו עליית גג שבה בנינו את סוויטת ההורים. כעת הבית כולל שמונה חדרים.

החזון: הדיירים ביקשו לשמר את אופיו הכפרי ואת ניחוח העבר של הבית, יחד עם התאמתו לעיצוב עכשווי. היה להם חשוב מאוד לפתוח אותו לגינה ולנוף.

משך השיפוץ: כעשרה חודשים.

קמין על רקע קיר לבנים

מהבית נשאר רק שלד וכל התכנון הפנימי שלו חולק מחדש. הכניסה שינתה את מקומה, וכעת כשנכנסים רואים מיד את המטבח שמופרד מיתר החלל באמצעות אי ישיבה גדול. פתחנו פתחים חדשים לחצר מכיוון המטבח ופינת האוכל, כמו גם מחדר המשפחה החדש שבנינו בסמוך למטבח.

סלון אחרי שיפוץ3 - נורית גפן2
הריהוט החדש השתלב בהצלחה עם הפריטים הישנים. הסלון | צילום: אסנת חדד

בקומת חדרי השינה של הילדים הוספנו חדר רחצה פרטי לילדה הבוגרת ושני הבנים חולקים חדר רחצה אחר. חדר המשחקים שבקומתם הורחב והוא פונה למרפסת מערבית גדולה ונעימה.

מדרגות הבית הקיימות הוחלפו במדרגות עץ אלון הממשיכות גם לקומת הגג החדשה. בחלל בו הן נמצאות פתחנו חלונות גדולים הפונים לגינה. הבית כולו חופה ברצפת עץ אלון עשירה ומרהיבה הנותנת לו את אופיו וכל החלונות הם חלונות בלגיים עם מסגרות בגוון אפרפר.

בבית היו המון קורות ועמודים איתם נאלצנו להתמודד כשבאנו לתכנן את החלל מחדש. חלק מהם הוסרו וניתן להם פתרון קונסטרוקטיבי חלופי, וחלק דרשו פתרונות תכנוניים יצירתיים.

מבואת הכניסה: מהווה בעצם צומת לשלושה מוקדים: לסלון מצד שמאל, למשרד הביתי מצד ימין, ולמטבח, פינת האוכל וחדר המשפחה ממול. המבואה חופתה בחלקה בבריקים אפורים שמעניקים לחלל למראה חמים כרקע לקמין הניצב במרכז הבית. כמו כן, בנינו ארון מעילים בנישה שנוצרה מתחת לגרם המדרגות.

המטבח: ארונות המטבח הם לבנים וכדי להכניס חמימות בחרנו במשטח עבודה מאבן קיסר בגוון חום בהיר. משטח העבודה של האי והכיסאות עשויים מעץ אלון מלא ומשמשים לאותה מטרה. האי מספיק דומיננטי ולכן תלינו מעליו גופי תאורה בגוון שמנת, בדומה לצבע התקרה כדי שלא יבלטו יותר מדי. למרות זאת, עדיין יש להם המון נוכחות בחלל. מכיוון שלא יכולנו להתקין גופי תאורה שקועים בתקרה - סביב המטבח כולו יש ספוטים בולטים. על אחד הקירות תלינו מדפים שמוסיפים לאווירה הנעימה, אך גם מאוד פונקצינאליים.

 

פינת אוכל אחרי שיפוץ5 - נורית גפן 2
כדי לאוורר את המראה שמתקבל מהריהוט הכבד נפתחו חלונות גדולים לחצר. פינת האוכל | צילום: אסנת חדד

חדר שירותים בעיצוב אנגלי

פינת האוכל: נמצאת בחלל משותף עם המטבח ומופרדת לגמרי מהסלון. הריהוט הכבד היה בידי הדיירים עוד קודם, דבר שלקחנו בחשבון, ולכן היה חשוב לפתוח את החלל כולו עם חלונות גדולים מכל כיוון שירככו את האווירה. מפינת האוכל יש גם יציאה לגינה.
מעל השולחן תלוי שנדליר קלאסי שמתאים לפריטים האחרים ועל הקירות מנורות העשויות מגופי מתכת עם זכוכית שקופה שמוסיפות שיק לחלל גם כשהן כבויות.

הסלון: אינטימי ונעים. יש בו ויטרינה ענקית ממנה יוצאים לגינה המרכזית של הבית. בקיר אחר פתחנו חלון גדול ושניהם יחד מצליחים להכניס את החוץ פנימה. את החלונות עוטפים וילונות לבנים שקופים שמצליחים להכניס מידה של אינטימיות, אך שומרים עדיין על פתיחות לחצר ומשלימים את הפרקט הכהה.

חלק מהריהוט היה בידי הדיירים וחלק נקנה כעת ואני חושבת שהצלחנו לעשות שילוב מוצלח בין ישן לחדש. שולחן הקפה מצליח ליצור דירוג בגוונים בין הפרופילים האפורים של החלונות לרצפה הכהה.
אין טלוויזיה בסלון משום שהיא ממוקמת בחדר המשפחה הסמוך, אך יש המון ספרים בסלון, הן ביחידת המדפים והן בנישה שבנינו מתחת לגרם המדרגות.

שירותי האורחים: שינו את מקומם וכעת מנצלים חלל ריק ומיותר שהיה במסדרון שמוביל למקלט. רצינו שירותי אורחים מאוד דרמטיים ולכן החדר עוצב באווירה של בית אנגלי. הדבר בא לידי ביטוי בכך שהאריחים מגיעים עד לגובה האסלה ובסגנון הכלים הסניטריים והכיור הלבנים שמתבלטים על רקע האריחים השחורים.

 

חדר רחצה אחרי שיפוץ - נורית גפן2
אריחי הרצפה הכהים יוצרים ביחד עם אריחי הסאבווי הלבנים ניגוד מעניין. חדר הרחצה של הבת | צילום: אסנת חדד

אריחים ענקיים בגוונים משתנים

קומת הילדים: בקומה השנייה של הבית ממוקמים שלושת חדרי השינה של הילדים, חדר משחקים, חדר כביסה ושני חדרי רחצה. כאמור, לבת הבוגרת בנינו חדר רחצה נפרד אותו עיצבנו בסגנון מיושן מעט כדי שיתאים לה לעוד שנים רבות, אך ריעננו אותו באמצעות הפריטים המשלימים. אריחי הרצפה הכהים יוצרים ביחד עם אריחי הסאבווי הלבנים ניגוד מעניין.

סוויטת ההורים: בעליית הגג בנינו אגף נפרד להורים תחת גג משופע עם קורות עץ חשופות צבועות בווש לבן למראה אוורירי ורומנטי. היה חשוב לנו להימנע ממראה של צימר.
סוויטת ההורים מחולקת לחדר שינה גדול עם ויטרינה ענקית שיוצאת למרפסת ממנה ניתן לראות את הים, חדר ארונות וחדר רחצה הפונה לנוף הגינה האחורית.
חדר הרחצה שלהם מאוד נועז. את הקירות מחפים אריחי קרמיקה גדולים במיוחד בגווני חאקי, אפור כהה ושמנת. היה בחלל מספיק מקום לבנות גם אמבטיה וגם מקלחון וכך הם קיבלו חדר רחצה מפנק. בחרנו בארון עץ שמאוד מחמם את החלל וכיור עם מבנה מיוחד.

החצר: המדרגות שמובילות לבית עשויות מאבן בירזט אפורה ועשירה עם מרקם סוער. את הצד שפונה לסלון חיפינו בדק והכנסנו ריהוט מעץ ובחצר האחורית שתלנו דשא. את העצים הבוגרים שימרנו.

חדר רחצה הורים אחרי שיפוץ - נורית גפן2
העץ מכניס חמימות והכיור המיוחד יוצר עניין בחלל. חדר הרחצה של ההורים | צילום: אסנת חדד

דבר המעצבת: עיצוב הבית היה אתגר גדול עבורי. לקחנו בית ישן ועשינו הכל כדי להשתמש בקיים כדי למעט בהוצאות. רצינו למצות את כל הפוטניאל הגדול הטמון בו מבלי לאבד את יופי העבר תוך הוספת יתרונות העיצוב העכשווי. הלקוחות היו מעורבים מאוד בתהליך התכנון והעיצוב וידעו מה הם רוצים, אך היו פתוחים מספיק לקבל רעיונות וכיוונים נוספים ולבחור מתוכם את אלו שהתאימו להם, לאורח חייהם ולחלומותיהם.

טיפ: אל תיצמדו לסגנון אחד ודעו לשלב בין סגנונות בצורה חכמה. זה סוד הקסם. תהיו פתוחים, אך עשו זאת בזהירות.

פריט אהוב: רצפת הפרקט ומדרגות העץ. אלמנטים אלו מכתיבים את האווירה ומשמשים כרקע הנכון לבית ולדייריו. הבחירה ברצפת עץ בבית שהינו פתוח מאוד לגינה לא היתה קלה, אך מרגע שנעשתה היא הכתיבה את המשך הקו העיצובי של הבית כולו, גווניו ופרטיו המשלימים.

פרגון לאנשי מקצוע: חברת "טאץ' ווד" שאחראית על עיצוב את ארונות המטבח והאמבטיה; אנשי חברת PARQUETEAM שעיצבו את רצפות העץ והמדרגות; חזי בנק מהם קנינו את הכלים הסניטריים והאריחים; חברת "מאה פלוס" שעיצבה את הפרופיל בלגי.

המעצבת: נורית גפן | בתים סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים; טלפון: 052-2685740.
>> לבית נוסף שעיצבה נורית גפן

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> בשיפוץ: ברונטית מדליקה בעיר הלבנה

לכל הבתים במדור