הדיירים: זוג בשנות ה-60 לחייו, היא פנסיונרית, הוא מנהל בכיר. לזוג שלושה ילדים נשואים.
הבית: בית פרטי בשכונה שקטה ברעננה, 8 חדרים על 2 מפלסים ו-250 מ"ר. הבית לא שופץ מאז שנבנה לפני כ-20 שנה. לפני השיפוץ הוא היה חשוך, עם ריצוף בשחור-לבן ועמוס בריהוט, תמונות ופסלים.
החזון: הדיירים מארחים הרבה בני משפחה וחברים. לכן הם רצו בית מרשים, עכשווי, מואר ובעל קווים נקיים - אנטיתזה למצב הבית לפני השיפוץ. עם זאת, הם ביקשו בית פרקטי עם אזורי ישיבה נוחים, מטבח יעיל בעל שטחי אחסון גדולים ותאורה מוצלחת
שיפוץ: תהליך התכנון לקח כשלושה חודשים והביצוע חודשיים נוספים.
עלות השיפוץ: כ-400,000 שקל, כולל החלפת תשתיות, חלונות ומדרגות, עבודות אלומיניום, נגרות מטבח, כל הריהוט ועוד.

פינת אוכל ומבט למטבח אחרי שיפוץ - שלומית זלדמן
מגוון גופי תאורה גלויים וסמויים. מבט מפינת האוכל למטבח | צילום: פלג אלקלעי

בית קפה במטבח

בוצע שיפוץ גורף לכל הבית. תכנון הבית הכללי היה נכון ולכן הוא לא שונה (מלבד מיקום הטלוויזיה ופינת האוכל הקטנה שבמטבח). הרסנו רק חצי קיר שחצץ בין הסלון למטבח, ויישרנו זוויות של 45 מעלות שהיו בחלק מהקירות.
המטרה הייתה להכניס כמה שיותר אור וירוק מהגינה היפה והמטופחת לתוך הבית, לשלב אותה בכל האזורים וליצור חלל יותר מרווח. הלכנו על צבעים בהירים, שיצרו תחושה לא עמוסה - בדיוק ההיפך ממה שהיה קודם. הריצוף בכל הבית הוחלף - בקומה התחתונה אריחי גרניט פורצלן גדולים, ובקומה העליונה פרקט. דלת הכניסה הישנה הוחלפה בדלת מהקולקציה של גדעון אוברזון.
שמנו דגש על עניין התאורה, עם תאורה סמויה בכל מיני מקומות - ברהיט הכניסה, במדרגות, מתחת למדף במטבח ועוד. אני מאוד קפדנית בנושא תאורה, ואוהבת לשלב תאורה סמויה.

מטבח: המטבח הוחלף במטבח חדש. כל אמצעי האחסון רוכזו באזור אחד, ושאר המטבח נשאר יותר קליל. במקום קולט אדים קנוי, נבנתה ארובת גבס שבה הותקן מפוח ששואב את ריח הבישולים החוצה. אלמנט זה שולב עם מדף עץ (שאמור לשבור את הלבן הבולט), המסתיר בתוכו גופי תאורה המאירים את משטח העבודה והכיריים. גופי התאורה הסמויים ממשיכים גם מתחת לקלאפות ומאירים את שאר משטח העבודה והכיור. בתור חיפוי בקירות שמנו ארבעה פסי זכוכית אורכיים, שנותנים גם הם טוויסט ללבן השולט במטבח.

פינת אוכל: ליד המטבח, בצמוד לחלון המשקיף לגינה, מוקם שולחן קטן שיוצר אווירת בית קפה, כפי שהדיירים מכנים זאת.
בהמשך ישנה פינת האוכל הרשמית. היא ממוקמת במין מובלעת, ורצינו לפתוח אותה. לכן הגדלנו את החלון בפינת האוכל אל עבר הגינה.

נישה אחרי שיפוץ - שלומית זלדמן
בתוך הנישה יש גוף תאורה עם מסך קריסטלים: גם יפה וגם מאיר | צילום: פלג אלקלעי

אחסון סמוי מתחת למדרגות

סלון: חלל הסלון גדול מאוד ורצינו להשאירו מרווח ולא עמוס בריהוט. לכן בחרנו ספה אחת גדולה במיוחד (350 ס"מ), ולצידה בחרנו ספה קטנה יותר עם משענת יד אחת, בעלת מראה קליל יותר. בחרנו לסלון צבעים קצת יותר כהים, גוונים חמים של אפור.
במרכז הסלון יש שולחן מנירוסטה עם פורניר אבוני. כל מערכות השמע והאודיו רוכזו בנישה אחת, שנסגרה בזכוכית אטומה, מה שנתן לקיר הטלוויזיה מראה נקי. מאחורי הספה, במקום לשלב תאורה רגילה, יצרנו נישה ובה גוף תאורה עם מסך קריסטלים: גם יפה וגם מאיר. 

אזור המדרגות: המדרגות לקומה העליונה ולאזור הסלון הוחלפו במדרגות שיש סינתטי (דומה לאבן קיסר), ובקירות שולבו גופי תאורה שקועים עם תאורה קרה של נורות לד. במדרגות יש גוף תאורה מקרמיקה (עבודת יד הקרמיקאית לימור בן יוסף).
החלל שמתחת למדרגות נסגר - מצד אחד הוא משמש לאחסון, ובצידו השני יש נישה עם תאורה סמויה, שממנה מתחיל ספסל אחסון וישיבה. הבד לכריות הוא בד משי, שבחרנו בייבוא מאנגליה (מחנות "עילית"). 

חדר השינה: כל הקומה העליונה רוצפה בפרקט אלון אירופאי תלת שכבתי. בחדרים עצמם נגענו בקושי, מעט נגיעות צבע וזה הכל.

הגינה: רצינו מקום נוח לארח, שלא מרגיש כמו ריהוט גן. לכן בחרנו משהו דומה לפינת אוכל אמיתית, שירגיש חלק מהבית.

נישה אחרי שיפוץ 1 - שלומית זלדמן
רהיט הכניסה, שמשלב תאורה עם מקומות אחסון למפתחות, תיקים וניירת | צילום: פלג אלקלעי

דבר המעצב: בכל פרויקט אני מנסה להיכנס לראש של הלקוח ולהבין את צורת החיים שלו ואת הסגנון אותו הוא רוצה ליצור בבית - דבר שמניב פרויקטים שונים מאוד אחד מהשני. בבחירת מעצב הדבר החשוב ביותר הוא כימיה טובה.

טיפ: לדיירים יש המון כלי אירוח ובישול. היה לי חשוב לאחסן ולהעלים אותם, בלי שהבית ייראה כמו חדר ארונות. לכן ניצלתי בחוכמה אזורים שונים לאחסון, למשל החלל מתחת למדרגות, החלל מתחת לספסל, מזווה עמוק במטבח ועוד.

פריט אהוב: כל הריהוט המיוחד הוא בתכנון אישי, ומותאם לבית. האהוב עליי מכולם הוא הרהיט בכניסה, שמשלב תאורה עם מקומות אחסון למפתחות, תיקים וניירת (ותודה לנגר צחי דיזיין).

שלומית זלדמן | עיצוב פנים

>> לבית הקודם במדור: עיצוב בסגנון פרובאנס
לכל הבתים במדור

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו