הלילה אושרה עסקה להחזרת חלק מהחטופים מעזה - שאמורה לכלול בעיקר ילדים אך לא את כולם, בהחלטה אכזרית במיוחד של החמאס. יומיים לפני אישור העסקה צוין ברחבי העולם - כמו מדי שנה ב-20 בנובמבר, יום הילד הבינלאומי. בישראל, החבוטה מאירועי ה-7 באוקטובר, זה היה יום קשה ועצוב במיוחד, גדוש במחשבות על הילדים שנרצחו בטבח הנורא ועל הילדים שבעזה. כדי לציין את היום הזה קיבל חלון הראווה של חנות טויז.אר.אס בדיזנגוף סנטר עיצוב חדש - הצעצועים של ילדי קיבוץ בארי שנאספו מהריסות הבתים שנפגעו במתקפת הטרור והוצגו כמו שהם, מסמלים ילדות מאושרת שנגזלה.

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎קיבוץ בארי‎‏ (@‏‎kulanubeeri‎‏)‎‏

 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מה עושים עם החיילים בגשם? הכירו את "כיפת ברזנט"

>> 8 מיליון צפיות: שיפצה את הדירה הזוגית וחטפה מהגולשים

 

40 בני נוער מבארי, מכיתות ז' עד י"ב, עשו את דרכם יחד עם נציגים מבוגרים מהקיבוץ מהמלון בו הם שוהים בים המלח כדי להשתתף ביוזמה של חנות הצעצועים, שמטרתה להעלות את המודעות לילדים החטופים בעזה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by קיבוץ בארי (@kulanubeeri)

צוות של משרד הפרסום מקאן אריקסון, שעובד עם הקיבוץ ועם רשת טויז.אר.אס, יצא לקיבוץ הפגוע כדי לתעד את הצעצועים שנותרו מאחור עם הצלם זיו קורן, ולאסוף אותם לתערוכה כמו שהם. הצעצועים שנבחרו שייכים לילדי הקיבוץ המפונים (שלא נכחו באירוע ולא ראו את הצעצועים שלהם), חלקם נאסף מהבתים או מסביבתם וחלקם מגן הילדים, הכול בהסכמת המשפחות כמובן. בין הצעצועים בימבה ירויה, שק אגרוף שרוף, בובה קרועה וחפצים נוספים שבורים והרוסים. אחת התמונות הנוגעות ללב היא של אופניים חדשים לגמרי שנשרפו לגמרי ונותר מהם רק שלד חלוד שמשווה להם מראה של אופניים ישנים. "רצינו לגעת בבטן הרכה, להביא משהו מאוד אמיתי ויחד עם זאת ברגישות", אומרת מירי גד מסיקה, תושבת הקיבוץ הממונה על התקשורת. המיצג, שתוכנן להיות מוצג ערב אחד בלבד מחשש לרגשות ילדים, "עבר את המבחן" ויישאר בחלון הראווה עד סוף השבוע. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by מירי גד מסיקה יעוץ עסקי שיווקי, אסטרטגיה ופיתוח עסקי (@miri_gad_messika)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by קיבוץ בארי (@kulanubeeri)

 "תחזרו אלינו חברות יפות שלנו"

כאמור, האירוע התקיים על רקע דיוני הממשלה על גיבוש העסקה להחזרת חלק מהחטופים, ושילב עצב ותקווה. גד מסיקה החזיקה בידיה את רשימת החטופים ובהם הילדים שנחטפו מקיבוץ בארי: הילה רותם (12), אמילי הנד (9), עלמה אור (13), נועם אור (16), גלי טרשנסקי (13), אופיר אנגל (17), עמית שני (16) וילדים שאינם מהקיבוץ: יהל שוהם (3), נווה שוהם (8) ונועם אביגדורי (12). שלוש בנות מהקיבוץ הקריאו דברים באירוע, שבו נכחו גם שר התרבות מיקי זוהר, ח"כ אביגדור ליברמן וידוענים כמו גילה אלמגור, יעל בר זוהר, מירי מסיקה שגם שרה, והשחקן האוסטרלי נת'ניאל בוזוליץ'. "אין לנו דרך לתאר את הגעגוע שלנו אליכן, את הדאגה, הכעס, העצב אבל הכי הרבה את חוסר האונים שאתן שם ואנחנו פה", הן כתבו לגלי ולעלמה, "אף פעם לא חשבנו שנגיע למצב שאנחנו מדברות עליכן ככה ומנסות להחזיר אתכן הביתה. תחזרו אלינו חברות יפות שלנו. אנחנו לא יכולות לתאר לעצמנו שהוציאו אתכן מהבית שלכן המקום שהיה אמור להיות הכי בטוח. וזה מצב לא נתפס! אנחנו לא רוצות לחשוב מה עובר עליכן עכשיו שם בעזה כי כל דקה שאתן לא פה הגעגוע הולך וגובר. אבל עם כל הייאוש עדיין יש ניצוץ של תקווה, תקווה שתחזרו, שנתאחד מחדש ונחזור להיות כמו פעם". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by קיבוץ בארי (@kulanubeeri)

 

גם עוברים ושבים נעצרו למראה המיצג, במחווה שריגשה את חברי הקיבוץ. לצד הכאב מרגישה גד מסיקה גאווה גדולה שלאנשים אכפת והם הגיעו ולקחו חלק. "אף אחד לא חייב לנו כלום, אבל אני רוצה להאמין שכולנו בארי. הילדים שלנו הם לא רק שלנו, אלא של כולנו ואף אחד לא יכול לשבת רגל על רגל כשיש ילדים חטופים בעזה. אני קוראת לכל תושבי המדינה, ותל אביב בפרט, לעשות משהו אחד ביום להעלאת המודעות שהם מוחזקים שם. צריך לשחרר אותם עכשיו. אין זמן אחר חוץ מעכשיו. כל יום מעמיק את הכאב שלהם וככל שיחזרו מוקדם, כך נוכל לרפא אותם יותר".

מיצג הצעצועים של בארי בחנות טויז אר אס דיזינגוף סנטר (צילום: מירי גד מסיקה, אינסטגרם miri_gad_messika)
מול חלון הראווה בטויז.אר.אס, דיזינגוף סנטר | צילום: מירי גד מסיקה, אינסטגרם miri_gad_messika

חוזרים לקיבוץ, אבל לא למגורים

באותו יום ממש נפתח מחדש גם חדר האוכל של הקיבוץ, כרגע בעיקר עבור העובדים היצרנים והחיוניים שחזרו לעבוד בענפים כמו דפוס וחקלאות. המטרה היא למנוע נזקים כספיים כבדים למשק ומדי יום הם חוזרים בחזרה לים המלח. גם במפעל הנגרות "עיונה" חזרו לייצר כדי לספק הזמנות מובטחות. "לא מדובר בחזרה למגורים", מבהירה גד מסיקה. "חברי בארי לא יחזרו לגור בקיבוץ עד שלא יישאר זכר לחמאס ויחזור הביטחון". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Good_news (@_good_happens_)