בשנים האחרונות הצטרף למטבח של רבים מאתנו מכשיר חדש עם פונקציית בישול אטרקטיבית במיוחד של טיגון ללא שמן, להלן האייר פרייר (Air Fryer). אחת הסיבות לכך שאנחנו כל כך אוהבים את המכשיר הזה היא העובדה שהשימוש בו הרבה יותר נקי מאשר הטיגון על כיריים - שהוא גם מסריח וגם ממלא את הסביבה בנתזי שמן. ובכל זאת, אפילו את מכשיר הקסם הזה צריך לנקות באופן קבוע.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בעיר שלכם? מצאנו את בית הספר הכי יפה בארץ

>> יפה כמו המשפחה שגרה בו: הצצה לבית של שלום מיכאלשווילי

 

זה נכון שבישול בשיטת האייר פריי הוא פחות מלכלך ועדיין, שימוש תכוף במכשיר מוביל להצטברות של שומן בו ואם לא מנקים אותו בתכיפות דומה גם זה עלול לגרום לריחות לא נעימים, בדומה להצטברות בתנורי הבישול והאפייה. באתר idealhome פרסמו דרך קלה ומהירה להיפטר מהריחות הלא נעימים, ורוב הסיכויים שכבר יש לכם בבית את המרכיב הסודי שעליה היא מבוססת. "לעתים קרובות, לאחר בישול דגים ותבשילים באייר פרייר שלכם תגלו ריח רע ומתמשך", הסבירה זואי מקלין, כלכלנית בית בכירה ב-Breville. "על ידי הוספת קערה (עמידה לחום) של לימונים פרוסים ומים, ואז הפעלת התכנית למשך 10 דקות בלבד הריח יתפוגג והמטבח שלכם יריח כמו ארץ פלאות רעננה והדרים". הלן הופ, מצוות אתר studio, הוסיפה שהיתרון של הלימונים – מלבד היותם שכיחים ברוב הבתים, הוא החומציות שהופכת אותם למוצר ניקוי טבעי נהדר, והציעה לשלב חצי לימון עם כף אחת של חומץ בקערה, להפעיל את תכנית הטיגון למשך 3-5 דקות ב-200 מעלות, ולחזור על הפעולה לפי הצורך. שימו לב שהטיפ הזה הוא לא במקום שטיפה וניקוי יסודי של התבניות במכשיר, אותן ניתן להכניס בדרך כלל גם למדיח.

ניקוי מיקרוגל, קערה עם מים ולימון (צילום: Marian Weyo, SHUTTERSTOCK)
אם זה דומה לשיטה לניקוי התנור והמיקרו, אולי זה גם יעיל באותה מידה באייר פרייר | צילום: Marian Weyo, SHUTTERSTOCK

לימון וחומץ – יחד ולחוד, הם שני מוצרים טבעיים שיכולים לנקות ולהבריק לא מעט אזורים ברחבי הבית, ביניהם חדרי רחצה, ברזים, אבנית בקומקום, משקעים באסלה ועוד. ואם השימוש בהם לניקוי מכשירי בישול במטבח נשמע לכם מוכר, אתם צודקים בהחלט: אחת הדרכים הטבעיות המומלצות ביותר לניקוי של תנור ומיקרוגל מתבססת בדיוק על זה, כפי שראינו בסרטון שפרסמה בטיקטוק בלוגרית בריטית המכונה בטיקטוק Washy_Wash, וצבר שצבר 5.6 מיליון כניסות בעשרה ימים. היא הכניסה לתנור קערה ובה לימון חתוך ומים לתנור שחיממה ל-200 מעלות, למשך 30-20 דקות כדי שהאדים ירככו את הלכלוך. לאחר מכן היא טבלה מטלית בקערת המים החמים (העמידה לחום, חשוב) וניגבה את פנים התנור.

@washy_wash #foryou #lifehack #yum ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

שיטה דומה, עם חומץ או לימון, משמשת לניקוי מיקרוגל :שמים במכשיר כלי עם חומץ (אפשר גם מיץ לימון, קליפת לימון סחוט או סבון כלים נוזלי), מפעילים על חום גבוה כ-4-3 דקות, ממתינים 5-3 דקות כשדלת המכשיר סגורה ואז מנגבים את פנים המכשיר במטלית או בנייר מגבת.

מכשיר אייר פרייר AIR FRYER (צילום: Rytis Z, SHUTTERSTOCK)
לא לשכוח לשטוף ולנקות את כל החלקים שניתן לפרק | צילום: Rytis Z, SHUTTERSTOCK