עומס הכביסות היומיומי, בעיקר בחורף, מאלץ אותנו לפעמים לעשות פשרות ולאחד כביסות, שזה אומר תכל'ס שהכול הולך באותה מכונה, העיקר שיהיה מוכן לשימוש במהרה- אז זורקים פנימה לבן עם צבעוני, פריטים עם הנחיה לכביסה ב-30 מעלות לצד 40 מעלות, וגם עירוב של ז'אנרים שונים של פריטים, למשל מגבות עם בגדים - שזה שילוב שהמומחים מסכימים שלא כדאי לעשות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לא בהייטקס: בדירה הכפרית של תמיר בר וארוסתו הטרייה בת"א

>> תעשו כבוד לכלים שלכם: הוויטרינות חוזרות למטבח, ובגדול

 

אין הרבה דברים מפתים יותר מאשר לדחוף מגבת או שתיים למכונה שמלאה רק עד החצי בבגדים מלוכלכים, כדי לקדם את העניינים, אבל זה יעלה לכם במגבות נקיות רק לכאורה ואולי אפילו קצת סרוחות. לפי אתר thespruce, יש כמה סיבות למה כדאי להפריד בין מגבות לבגדים בכביסה:

  1. היגיינה: לא סתם מצוין בתווית הכביסה של מגבות הרחצה והידיים שנדרשת עבורן טמפרטורת מים גבוהה– זה מה שצריך כדי לחסל את החיידקים שדבקו אליהן, אחרת הם סתם יזכו לאמבטיה נעימה ויטיילו בנחת לשאר הפריטים שחולקים אתם את המכונה.
  2. חומר: מגבות כותנה נוטות להשיר מוך שעלול להידבק לבגדים הסמוכים; מגבות מיקרופייבר מושכות מוך והן יתפסו את כל המוך מחולצות הכותנה והתחתונים שלכם.
    מכונת כביסה עמוסה (צילום: Travis182, SHUTTERSTOCK)
    צילום: Travis182, SHUTTERSTOCK
  3. עומס: רבות מהמגבות הן עבות וכבדות, בעיקר כשהן רטובות, והן עלולות להכתים או להזיק לצווארוני חולצה ולכפתורים ולפגוע בפריטים עדינים כמו תחרה או משי.

ככה מומלץ לכבס מגבות

  • למיין ולהפריד - מגבות לבנות וצבעוניות לחוד ולאחר מכן מיון לפי סוג סיבים. מים רותחים הם הטובים ביותר להסרת כתמים וחיידקים ממגבות כותנה לבנות, למגבות העשויות מבמבוק או מיקרופייבר מתאימים מים חמימים, כ-40 מעלות.
  • בלי קיצורי דרך - ככל שמחזור הכביסה ארוך יותר, כך טוב יותר למגבות. דלגו על מחזור הכביסה קצר או עדין והקפידו להשתמש בחומר ניקוי שמכיל מספיק אנזימים כדי לפרק גם אדמה וכתמים עקשניים.
  • לא להעמיס - מגבות צריכות ספייס כדי להתנקות באופן יסודי, אחרת הן עלולות להישאר מלוכלכות ועם ניחוח מעופש.  
    כביסה ריחנית, אשה מריחה כביסה (צילום: PeopleImages.com - Yuri A, SHUTTERSTOCK)
    צילום: PeopleImages.com - Yuri A, SHUTTERSTOCK
  • בלי מרכך כביסה – תמצאו פתרון אחר לניחוח, המרכך משאיר ציפוי על סיבי המגבת שמפריע לכושר הספיגה שלה.
  • "להכשיר" מגבת חדשה – כדאי לכבס בנפרד מגבות שזה עתה נרכשו לפני השימוש, ולעשות זאת כמה פעמים, כדי להסיר את כל חתיכות הבד הקטנות שנותרו ממהלך הייצור.
  • להקפיד על ייבוש נכון –מגבות יש לשים במייבש לבד. הן כבדות וסופגות הרבה יותר מים במכונת הכביסה מאשר רוב הפריטים וזקוקות לזמן ממושך יותר. מומלץ לייבש אותן בחום בינוני עד בינוני-גבוה ולהוסיף כדורי מייבש צמר כדי לסייע במניעת הסתבכות וכדי לטשטש את הסיבים. חשוב לוודא שהמגבות יבשות לחלוטין לפני שמקפלים ומאחסנים אותן.

@jeeves_ny Stop using dryer sheets and convert to wool dryer balls #dryer #clean #stain #dryerballs #fabricsoftener #laundry ♬ original sound - clean freakz

  •  לשלב נכון – אפשר לכבס מגבות עם מצעים, שגם צריכים כביסה במים רותחים לחיסול החיידקים. מגבות מטבח רצוי לא לשלב עם בגדים, כיוון שהן באו במגע עם אוכל ולכן גם בהן יש חיידקים (מאותה סיבה כדאי לכבס עם מים חמים גם את המפונפנות שבהן, שעל התווית שלהן מצוין כביסה עדינה).

כל כמה זמן צריך לכבס מגבות?

מגבות רחצה: יש לכבס אחרי שלושה עד חמישה שימושים.

מגבות ידיים: יש לכבס כל יומיים.

מגבות מטבח: יש לכבס כל יומיים, ואם המגבת שימשה לניקוי לכלוך – יש לכבס אחרי השימוש.

בין השימושים תלו את המגבות כך שיוכלו להתייבש היטב כדי למנוע ריח מעופש.

מגבת מטבח (צילום: Pereslavtseva Katerina, SHUTTERSTOCK)
צילום: Pereslavtseva Katerina, SHUTTERSTOCK