בחורף היה נדמה לנו שבקיץ יהיה קל יותר לכבס. פחות סוודרים קשים לטיפול, בגדים קלילים יותר – אבל הנה הקיץ פה, ומברר שהוא מביא איתו אתגרים משלו בכל הנוגע לכביסה. אחוזי הלחות הגבוהים של הקיץ הישראלי, בשילוב הטמפרטורות הגבוהות, מובילים לכך שאנו מזיעים יותר והבגדים שלנו סופגים הרבה יותר נוזלים וגם כתמי דאודורנט. הוסיפו לכך את העובדה שאנו מתקלחים יותר פעמים בכל יום וכפועל יוצא כמות הכביסה שלנו גדלה. אז התייעצנו עם אחד שיודע. מומחה הכביסה של ערד טקסטיל, הרצל בן זיקרי, נתן לנו כמה טיפים קטנים וקלים ליישום שרלוונטיים לכביסה של קיץ ויסייעו לשמור על הבגדים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
שישחו קצת, מה יש?
בכל מכונת כביסה יש תכנית של "קדם כביסה" (בדקו בהוראות הפעלה של המכונה) - תכנית שטיפה קצרה שיש להפעיל ללא חומרים או כימיקלים. המטרה העיקרית של השריית הבגדים בטרם הפעלת מכונת הכביסה היא להוריד את מה שדבק בבגדים, זיעה למשל, ולנטרל את החומציות. גם כתמי פירות או גלידה יתרככו ויוסרו יותר בקלות. השטיפה צריכה להתבצע במים קרים (להבדיל ממים חמים, שמקבעים את הכתם על הבגד). בתום כל תהליך כביסה שכזה, הבגדים ייצאו ריחניים הרבה יותר.
אל תייבשו בשמש
האקלים הישראלי לא נותן יותר מדי צ'אנס לטקסטיל שלנו והשמש החזקה גורמת לנזק רב באיכות הבד ומקצרת את חיי הבגדים. לכן לא מומלץ לייבש את הכביסה בשמש ישירה, אלא במייבש. השמש לא רק הורסת את איכות הבד, אלא גם משאירה סימן (כמו כווייה) על גבי הכבסים במקום שחשוף יותר על החבל ובמקרה של מגבות, מקשה אותן באופן משמעותי בגלל האידוי המהיר בשמש.
המייבש משתמש באוויר שנמצא בסביבתו, ולכן בקיץ, כאשר האוויר יותר חם, זמן הייבוש מתקצר. ניתן לכוון את המייבש לפעולה לפי דקות, או לתכנית קצרה יותר מאשר בחורף. אפשרות נוספת: לייבש את הכביסה על מתקן ייעודי בתוך הבית, ליד חלון פתוח חלקית, במקום שבו הכביסה לא חשופה לשמש ישירה.
המגבות קשות? תוסיפו חומץ
בקיץ גם איכות המים יותר ירודה, בגלל שמקורות המים שלנו מתייבשים ויש בהם אחוז גבוה יותר של קלציום מאשר בעונת החורף, על כן, יש יותר אבנית במים. אם בחורף יש להוסיף רבע כוס חומץ, בקיץ אפשר להגדיל את כמות החומץ לחצי כוס חומץ ביתי במכל של מרכך הכביסה, בכל הפעלה של מכונת הכביסה.