1 מכינים את האורז: מטגנים בצל בסיר שטוח, מוסיפים ירקות כתומים וממשיכים לטגן. מערבבים את הירקות, מדי פעם. לאחר שהירקות התרככו מוסיפים אורז וציר עוף. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את הלהבה ואוטמים את הסיר בשכבה של נייר כסף, שעליה מניחים מכסה. ממשיכים לבשל את האורז והירקות כרבע שעה.
רן שמואלי, נייר כסף | צילום:
צילום מסך, תוצרת ישראל
3 משחימים את שוקי העוף במחבת עם מעט שמן זית. מתבלים במלח, פלפל ותימין. מוסיפים כחצי כוס של ציר עוף לתבשיל וממשיכים לבשל עד שהשוקיים רכות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הדלעת ומגבירים את הלהבה. מבשלים עד שכמות הנוזלים במחבת הצטמצמה.
4 מגישים את האורז ועליו את השוקיים. מעל מפזרים שקדים קלויים מומלחים.