האדריכל הספרדי אלברטו קמפו באזה (Alberto Campo Baeza) עיצב את הבית המדהים הזה על שפת הים בקדיס שבספרד. הרעיון העיצובי מאחורי הבית הוא לאחד בינו ובין הים על ידי יצירת פרופיל נטול פרטים פרט לבריכת גג מדהימה שנראית כמו שלולית של מי האוקיינוס ומשקיפה לחוף היפהפה. הבית זכה בשל כך לכינוי "בית האינסוף", ונופיו האינסופיים נעלמים רק כשהשמש שוקעת.

עוד באתר לעיצוב הבית:

"בית האינסוף" ממוקם בחיבור בין שתי יבשות ומופיע כמו פלטפורמה לצפייה בספינות ששטות ממי הים התיכון לאוקיינוס האטלנטי. הבית נבנה מאבן טרוורטין רומי, המכילה את אותם צבעים טונאליים ווריאציות של צבע כמו החול מתחתיה. הגג הוא גם אזור הסלון, ומתחתיו שתי קומות שנחפרו בסלע המוצק מאחור. המעברים בין הקומות מתחזקים את האזורים הפרטיים והציבוריים בבית.

הבית בנוי כמו קופסה גדולה בעומק של 36 מטר וברוחב של 20 מטר, מתוכם 12 מטרים נחפרו בסלע. הכניסה לבית היא דרך גרם מדרגות מהגג. כדי להעניק לבית יותר נוכחות מתח האדריכל את מרפסת האבן עד לקיר הכניסה המפריד בין הבית לרחוב, כך שאזור המחיה בגג מוגן מהרוחות החזקות הנושבות במקום.

בין שתי יבשות (צילום: Javier Callejas )
פרופיל נטול פרטים עם נוף אינסופי | צילום: Javier Callejas

כמו מזח הפונה אל הים

אשנבים עגולים מנקדים את הגג ונדמים יותר כמו שלוליות מאשר כמו חלונות. אשנבים אלה מציפים את הקומה העליונה באור טבעי. הקומה הזו מכילה סלון, מטבח ואזור אירוח לארוחות, וכן מרפסת רחבה המוגנת על ידי סככה. פנים הבית נטול פרטים כמו חיצוניותו ומאפשר לנופים הפנורמיים להיות המרכז האמיתי של הבית. "בנינו קו מישור אינסופי שפונה לים האינסופי. הקמנו בית כאילו היה מזח הפונה אל הים ואל האופק", אמר האדריכל על פי דיווח "Design Father".

בקומה התחתונה שישה חדרי שינה. שלושה מהם ממוקמים בשני צדי האזור המשותף שמוביל ישירות לחוף הים, וגרם מדרגות מחבר בין הקומה הזו לקומה הציבורית. החלונות ממוקמים באופן סימטרי בצדו האחד של הבית וקטנים מאלה בקומה העליונה.

הבית נבנה בהשראת האבן הטרוונטינית והמורשת הרומית של קדיס. "הרומאים היו שם לפני כמה מאות", סיפר האדריכל, "בולוניה, שבה הריסות של מפעלי הדיג של הרומאים ומקדשים עבור האלים, במרחק יריקה מכאן". לבד מהמורשת הרומית הושפע האדריכל גם מיצירותיו של רמברנדט, ושילב גם מינימליזם מודרני. יצא טוב.

בין שתי יבשות (צילום: Javier Callejas )
פנים הבית נטול פרטים כמו חיצוניותו | צילום: Javier Callejas
בין שתי יבשות (צילום: Javier Callejas )
מאפשר לנופים הפנורמיים להיות המרכז האמיתי של הבית | צילום: Javier Callejas