שני בתי נופש מחוץ לעיר בולצנו שבאיטליה, המשקיפים לעבר נוף עוצר נשימה ויוצרים השתקפות שלו בעזרת חיפוי חזיתות המבנים במראה. מטע של עצי תפוח מחוץ לדלת, נוף מרהיב אל הרי הדולומיטים ומבנה חדשני, מאובזר ומסוגנן מצפים לכם, אם תחליטו לבלות שם את החופשה הבאה שלכם.

בעל הקרקע מתגורר בשטח בבית חווה משופץ משנות ה-60, והוא ביקש מהאדריכל המקומי פיטר פיצ'לר ((Peter Pichler לתכנן עבורו שתי יחידות נופש יוקרתיות, שיוכל להשכיר לתקופות קצרות. היה לו חשוב ליצור סביבת מגורים ברמה גבוהה עם פרטיות מלאה עבורו ועבור אורחיו, תוך הדגשת היתרון העיקרי שעומד לרשותו – נוף מדהים ב-360 מעלות.

בתי המראה 01 , שתי יחידות נופש להשכרה לתקופות קצרות (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
שתי יחידות נופש להשכרה לתקופות קצרות | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 02, מטע של עצי תפוח מול החלון (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
מטע של עצי תפוח מול החלון | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 04, מעטפת האלומיניום נפתחת לויטרינה רחבה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
מעטפת האלומיניום נפתחת לויטרינה רחבה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 05, קו מעוקל שובר את הקווים הישרים של המבנה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
קו מעוקל שובר את הקווים הישרים של המבנה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 06, המבנה כולו מרחף מעל הבסיס התחתון (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
המבנה כולו מרחף מעל הבסיס התחתון | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 07, התרוממות רוח אל מול הנוף (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
התרוממות רוח אל מול הנוף | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis

עוד באתר לעיצוב הבית:

תחושה של התרוממות רוח

שתי היחידות תוכננו כמבנה אחד, הפונה לכיוון מזרח וכולל שביל גישה נפרד וגינה פרטית. מעטפת המבנה בנויה מאלומיניום שחור, הנפתח באופן מדורג אל ויטרינת זכוכית ענקית בכיוון מזרח. המבנה פשוט מאוד ובעל קווים ברורים וישרים, אך העקמומיות האלגנטית של החזית מעדנת את צורתו המודרנית, נראית כאילו היא עוטפת את החלל ויוצרת אווירה נעימה ומזמינה. המבנה כולו בנוי על גבי בסיס, שמתחתיו קומת מרתף המשמשת כמחסן, והוא יוצר מעין תחושה של התרוממות רוח אל מול הנוף הפתוח בעזרת מראה קליל ומרחף. כדי ליצור הפרדה ויזואלית בין שתי היחידות, שיחק האדריכל עם הצורה המלבנית הפשוטה ויצר חזית מדורגת ושינוי גובה קל ביניהן ותכנן אותן כתמונת מראה האחת של השנייה.

בתי המראה 08, שתי היחידות תוכננו כמראה האחת של השנייה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
שתי היחידות תוכננו כמראה האחת של השנייה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 09, החזית המערבית מחופה כולה במראה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
החזית המערבית מחופה כולה במראה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 10, בית החווה משתקף במבנה המודרני (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
בית החווה משתקף במבנה המודרני | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 11, פתיחות אל הנוף תוך שמירה על פרטיות (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
פתיחות אל הנוף תוך שמירה על פרטיות | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 12, הויטרינות תוכננו בצדדים מנוגדים (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
הוויטרינות תוכננו בצדדים מנוגדים | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 13, חלונות גג בחדר השינה ובחדר הרחצה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
חלונות גג בחדר השינה ובחדר הרחצה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 14, אוורור טבעי בעזרת חלונות הגג (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
אוורור טבעי בעזרת חלונות הגג | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis

חיבור מעניין בין סגנונות

החזית המערבית של המבנה גובלת עם ביתו של בעל הנכס, כך שנוצרת הפרדה כמעט מוחלטת בין המארח לבין האורחים. החזית מחופה במראה, המשקפת את הנוף שסביב, משתלבת איתו והופכת את מבנה יחידות האירוח לכמעט בלתי נראה. מזוויות מסוימות ניתן להבחין בהשתקפות בית החווה של הדייר דרך המבנה המודרני החדש, כך שהם משתלבים זה עם זה ויוצרים חיבור מעניין בין הסגנונות השונים.

כל יחידת אירוח כוללת מטבח, סלון, פינת אוכל, חדר שינה וחדר רחצה, והן תוכננו כך שהאורח יוכל ליהנות מהיתרונות של מגורים בלב אזור טבעי ופתוח ועם זאת לקבל תנאי מגורים ברמה גבוהה ופרטיות מרבית. הוויטרינות המרשימות שתוכננו בכל יחידה מוקמו בכיוונים מנוגדים, כך שניתן לשמור על פרטיות תוך חשיפת הנוף הטבעי. בשתי היחידות תוכננו פתחים בתקרה בחדר השינה ובחדר הרחצה, שמכניסים אל החדרים אור ואוורור טבעיים. עיצוב הפנים של הדירות מינימליסטי ונקי עם שימוש בסקאלת צבעים בהירה ופשוטה על טהרת הלבן, השחור והעץ. מחיצות עץ גדולות מפרידות בין חדר השינה לחלל המגורים ווילונות לבנים מאפשרים כיסוי של הוויטרינות הגדולות בעת הצורך.

בתי המראה 15, סקאלת צבעים על טהרת לבן, עץ ושחור (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
סקאלת צבעים על טהרת לבן, עץ ושחור | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 15, עיצוב פנים מינימליסטי (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
עיצוב פנים מינימליסטי | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 16, מחיצות עץ מפרידות את חדר השינה מהחלל המרווח (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
מחיצות עץ מפרידות את חדר השינה מהחלל המרווח | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 17, עיצוב עכשווי ויוקרתי (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
עיצוב עכשווי ויוקרתי | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 18, הצצה פנימה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
הצצה פנימה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 19, החזית המזרחית של המבנה (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
החזית המזרחית של המבנה | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה 20, משחקים של שקיפויות והשתקפויות (צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis)
משחקים של שקיפויות והשתקפויות | צילום: Oskar Da Riz, Nicolò Degiorgis
בתי המראה, האדריכל Peter Pichler Architecture (צילום: Jasmine Depor)
האדריכל פיטר פיצ'לר | צילום: Jasmine Depor