הדיירים: משפחה שבה זוג ושלושה ילדים בגיל ההתבגרות שהחליטה לחזור לארץ, אחרי 14 שנים בארצות הברית.

הבית: אם כבר לחזור, אז מה יותר טבעי מלבחור במקום מגוריה המקורי של אם המשפחה ולהגשים לה חלום לחזור אל אותו מגרש ממש בשכונת תל ברוך שבצפון תל אביב שעליו ניצב בית ילדותה? הבית הישן נהרס ובמקומו נבנה בית חדש שיתאים וישרת את צורכי המשפחה הצעירה. על פני מגרש שגודלו כ-600 מ"ר נבנה מחדש בית בשטח בנוי של 500 מ"ר שנפרשים על פני שלוש קומות.

החזון: מה שחשוב היה לבני המשפחה זה לשלב מקסימום אור טבעי ומבטים אל החצר הירוקה והפורחת מכל מקום בבית. מכיוון שכך, הבית, שממוקם בפינת רחוב, הונח בשטח באופן שהוא מקיף חצר פנימית גדולה ומשאיר גם מקום ברור לבריכה שהוצבה לאורכו של המגרש.

אריאלה לביא, חוץ  (צילום: שי אדם)
מה יותר טבעי מלבחור במקום מגוריה המקורי של אם המשפחה | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, חוץ  (צילום: שי אדם)
לחזור אל אותו מגרש ממש בשכונת תל ברוך שבצפון תל אביב | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, בריכה  (צילום: שי אדם)
שטח בנוי של 500 מ"ר שנפרשים על פני שלוש קומות | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, בריכה  (צילום: שי אדם)
אריאלה לביא, בריכה | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מרפסת (צילום: שי אדם)
מקסימום אור טבעי ומבטים אל החצר הירוקה והפורחת | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מרפסת גובה (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, דלת (צילום: שי אדם)
מדרגות מרחפות משולבות צמחייה | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, כניסה גובה (צילום: שי אדם)
דרך דלת עץ כפולה ומאסיבית נכנסים למבואה | צילום: שי אדם

עוד בערוץ לעיצוב הבית:

מדרגות עץ מרחפות

תיאור השיפוץ: על מנת ליהנות מהאור והחצר, שופע הבית פתחים ויציאות לגינה. בכל חזיתותיו מצויים חלונות גדולים עשויים פרופיל בלגי ומלווים רפרפות חשמליות. בלב החלל ממוקם חדר המדרגות, שזכה לעיצוב מיוחד העשוי גרם צר מבטון משונן שעליו מונחות מדרגות עץ מרחפות. בקומת הקרקע מוקם חדרו של הילד הצעיר וכן הסלון ופינת האוכל שמופנים, באמצעות פתחים, לחצר המזרחית ולחצר הצפונית שבה מוקמה הבריכה. המטבח, הפתוח לסלון ולפינת האוכל, מכיל אי ענק שמשמש כלב הבית. שני פתחים המובילים ממנו גם לחדר משפחה מרווח. בקומת המרתף התמקמו שני הילדים הבוגרים יותר, שכמו אחיהם זכו לחדרים גדולים כמו גם לחדר משחקים המשותף לכולם. בקומה העליונה מוקמה סוויטת ההורים המפנקת. בבית כולו שולבו פריטי נגרות של 'מדרה' בסגנון פרובנס וכן ריצוף וחיפוי אבן ועץ אלון עתיק מפירוק של PARQUETEAM.

אריאלה לביא, סלון  (צילום: שי אדם)
הסלון. מרוהט אוסף מרתק של רהיטים ופריטים אקלקטיים | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, סלון  (צילום: שי אדם)
פינת האוכל קלאסית שבגבה ממוקם חלל המדרגות | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מדרגות גובה (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, סלון  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
בכל החזיתות חלונות גדולים עשויים פרופיל בלגי ומלווים רפרפות חשמליות | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, סלון  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מבט על  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מדרגות גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מדרגות  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם

בסגנון פרובנס

הכניסה: אל הבית נכנסים דרך הפינה הדרום מזרחית של המגרש. מדרגות מרחפות משולבות צמחייה, שמעליהן גגון עשוי סרגלי עץ שנתון במסגרת מתכת, הן שמקדמות את פני הבאים. דרך דלת עץ כפולה ומאסיבית נכנסים למבואה שבה ניצבת שידה עתיקה בעלת דלתות מפירוק. בצד שמאל נראה כיור, שנמצא מחוץ לשירותי האורחים המוסתרים. מצד ימין נפרש הסלון על חלונות המסך שלו הפונים לכיווני מזרח וצפון.

חלל המגורים: אל הסלון, המרוהט אוסף מרתק של רהיטים ופריטים אקלקטיים, צמודה פינת האוכל קלאסית שבגבה ממוקם חלל המדרגות. מול פינת האוכל והמדרגות ממוקם המטבח הפתוח, שתוכנן תוך שימוש בעץ אלון משוח בשמן שחור בסגנון פרובנס. באי, הממוקם במרכז מטבח, משולבות דלתות מנירוסטה עם ידיות של מקרר ישן שמתאימות לאופיים של כיסאות הבר, גוף התאורה התעשייתי, מכשירי החשמל הכסופים וחיפוי הקיר שמעל תנור הבישול. לצדי המקרר ממוקמים ארונות גבוהים הכוללים קלפה למיקרו וארון מזווה שהדלת שלו משמשת גם כמדפי תבלינים. בצד הדרומי ממוקם הכיור הכולל משטח עם חלון גדול. בצד המערבי ממוקם התנור המשולב עם כיריים, מעליו יחידת ונטה ולצדדיו שני פתחים המובילים לחדר המשפחה הצמוד שבו שלל פתרונות ישיבה נוחים ורכים ומסך טלוויזיה גדול.

חדר הבן הצעיר: עוד בקומת הקרקע, ליד המדרגות, תוכננה מבואה לחדר של הבן הצעיר שבחבורה. בכניסה לחדרו ממוקמת שידה כפרית כחולה שהובאה מארצות הברית. החדר מלא צעצועים אך יש בו גם אוספים רבים של צעצועי וינטג' המשמשים לדקורציה וממוקמים על מדפים. צמוד לחדר ישנו חדר רחצה פרטי.

אריאלה לביא, פינת אוכל  (צילום: שי אדם)
המטבח הפתוח. שימוש בעץ אלון משוח בשמן שחור בסגנון פרובנס | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, פינת אוכל  (צילום: שי אדם)
גוף תאורה תעשייתי מעל האי | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מטבח  (צילום: שי אדם)
אי עם דלתות מנירוסטה וידיות של מקרר ישן שמתאימות לאופי | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מטבח גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מזווה גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, ארונות מבטח גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מזווה גובה (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, מדרגות גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם

חמימות משפחתית

המרתף: במרתף, שבו ההרגשה מאווררת ומוארת בשל שלל הפתחים והיציאות לחצרות אנגליות,  מצויים חדריהם הגדולים והמרווחים של שני הילדים הגדולים. חדר המשפחה המרווח והצבעוני משמש את בני המשפחה לעיסוקים ותחביבים שונים. הבחירה בשימוש ברהיטים ממקורות שונים, השטיחים התוחמים אותו והאוספים מקנים לו תחושה של חמימות משפחתית חמה וחופשית.

סוויטת ההורים: בקומה העליונה ממוקמת הממלכה של ההורים הכוללת חדר שינה גדול שאליו צמודים, משני צדי מסדרון, חדר ארונות ענק וחדר רחצה רחב ידיים. הדרישה לחללים גדולים נובעת מהמרחבים הביתיים שאליהם התרגלו בארצות הברית. חדר הרחצה, בסגנון וינטג', כולל אמבטיה פרי סטנדינג, מקלחת גדולה, שירותים מופרדים באמצעות מחיצת זכוכית, ארון עם משטח הכולל שני כיורים ויציאה למרפסת.

חדר עבודה: באותה קומה ממוקם גם חדר עבודה עם יציאות למרפסת הפונה לרחוב וקיר זכוכית לאורך חדר העבודה המאפשר הצצה אל חלל המדרגות.

החצר: בחצר, שבה צמחייה עשירה ומגוונת, ממוקמת בריכה הנתחמת בערוגה בצד הצפוני ומפל לחצר התחתונה בצד המערבי.

אריאלה לביא, שינה  (צילום: שי אדם)
בקומה העליונה ממוקמת הממלכה של ההורים | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, שינה  (צילום: שי אדם)
הדרישה לחללים גדולים נובעת מהמרחבים הביתיים שאליהם התרגלו בארצות הברית | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, שינה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, שינה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, חדר ארונות גובה (צילום: שי אדם)
חדר הארונות | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, אמבטיה  (צילום: שי אדם)
אמבטיה פרי סטנדינג ופריטי וינטג' | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, רחצה גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, רחצה גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, רחצה גובה (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, ארון  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
1 (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, פינת טלוויזיה  (צילום: שי אדם)
חדר משפחה שבו שלל פתרונות ישיבה נוחים ורכים ומסך טלוויזיה גדול | צילום: שי אדם

שיחות טלפון אל תוך הלילה

דבר המעצב: החוויה לעצב בית ולהגשים חלום לתושבים חוזרים היתה מדהימה. עצם הקשר, שברובו נעשה בשלט רחוק, בשיחות טלפון אל תוך הלילה ושליחת אינספור מיילים, ושילובם של אינספור פריטי אוסף בתכנון ובעיצוב הפנים, הביאו לתוצאה מדהימה מבחינתי ועבור המשפחה המיוחדת והמקסימה שאיתה עבדתי. 

פריט אהוב: התכנון וחומרי הגמר הותאמו בסגנונם ואפשרו שילוב נפלא עם אוסף הפריטים העצום שבעלת הבית ליקטה במשך שנים הן לעצמה והן למכירה.

אריאלה לביא, מסדרון גובה  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא, חדר נוער  (צילום: שי אדם)
חדר הבן | צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
המרתף. הרגשה מאווררת ומוארת בשל שלל הפתחים והיציאות לחצרות אנגליות | צילום: שי אדם
אריאלה לביא, חדר טלוויזיה (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם
אריאלה לביא  (צילום: שי אדם)
צילום: שי אדם

אדריכלות ועיצוב פנים: אריאלה לביא

במדור הקודם: למה להתארח במלון אם אפשר לגור בו?
לכל הכתבות במדור בשיפוץ