לפני כמה חודשים עברה משפחת בראון הצעירה לבניין מגורים בשכונה חדשה בכפר סבא הירוקה. "זו הייתה דירת קבלן סטנדרטית וחדשה בגודל 120 מ"ר, בבניין שבנייתו הושלמה לפני כחצי שנה", מספרים הבעלים, שלא היה להם כל עניין לשנות את מבנה הדירה. עם זאת, מאחר שעברו אל ביתם החדש מדירה שכורה והחלו לרכוש את הציוד ואת הריהוט מאפס, כדבריהם, החליטו להיעזר בשירותי ייעוץ מקצועי כדי לשדרג את עיצוב הדירה, ופנו אל מעיין מנור ואל רוית רזניק מסטודיו דיטיילס, בוגרות סטודיו דיזיין מבית שנקר הנדסאים, המתמחות בהום סטיילנג. "אנחנו נכנסות לתמונה כשכבר יש קירות לבית", מספרות מנור ורזניק על השירות שהן מספקות, "ומלוות את הלקוח בבחירת הריהוט, הדקורציה, הטקסטיל – כל מה שנותן נשמה לבית. זהו מעין שירות משלים לאדריכל".
את עבודתן על הפרויקט החלו "כשהבית היה ריק לחלוטין", הן מספרות. "אנחנו תמיד מתחילות מבירור צורכי הלקוח, מהבנה עמוקה של החומרים, של הצבעים ושל הסגנונות שהם אוהבים ומבנייה של תקציב שאותו אנחנו מנהלות. לאחר שיחות עם אייל ודנה בראון, החלטנו לעצב את הדירה בסגנון מודרני עם נגיעות רטרו, מתוך הבנה שמדובר בזוג צעיר ומודרני שמעוניין לשלב מגע ייחודי". לשם כך נשמרה ברחבי הבית צבעוניות רגועה ומונוכרומטית - הרבה צבעי לבן וגוני אפור בהירים, ששולבו בה נגיעות צבע עזות, בעיקר של צהוב-אוכרה, כמו בשידת הכניסה הייחודית ובכריות הסלון. לאחר פגישת בירור וסיור הכנה שבו הן מגבשות רשימה של אפשרויות העונה על צורכי הלקוח, מצטרפות רזניק ומנור אל לקוחותיהן ל"יום קניות משותף". "התחלנו מהכבד אל הקל", הן מספרות. "פתחנו בפריטי ריהוט מרכזיים כמו סלון ופינת אוכל, וסיימנו בפריטי דקורציה, דוגמת וילונות וגופי תאורה שיוצרים את האווירה בחלל".
חלקי הפאזל
מאחר שבני הזוג רצו סלון נוח וחמים, נבחרו עבורו ספה רחבה ורכה בריפוד אפור כהה והדום נפרד שאפשר להזיזו (רהיטי קיאנו). ואכן, "הספה הזאת היא כמו ביג מאמא", מחייך בראון. "מי שמתיישב עליה לא רוצה לקום, It's a one way ticket". כורסה בודדת בעלת מסעד גבוה ומעוקל וריפוד אפור בהיר נרכשה בביתילי אחרי התלבטויות רבות. "בסופו של דבר קנינו אותה כי היא הייתה במבצע", הוא מתוודה. "חשבנו שבמקרה הכי גרוע נעביר אותה לחדר השינה כמעמד לבגדים, אבל בסוף הסתבר שזו אחת הרכישות המוצלחות בבית". שולחן סלון בקווים נקיים, העשוי מלוח של עץ אלון ומרגלי מתכת (רהיטי קיאנו), תואם בצבעיו ובחומריותו את פינת האוכל, המורכבת משולחן מעץ אלון ומכיסאות לבנים. את מראה הסלון משלימות כריות בגוני חום-אבן ואפור עם נגיעות צהובות עזות (אלמנטו) המתכתבות עם שידת הכניסה, סלסילה סרוגה מפיסות בד אפורות (פיצקדולים), סל עיתונים העשוי מצמיג ישן (בייסיק), וילון בהיר ושקוף למחצה מבד פשתני, שנותן תחושה טבעית (רינת לוין אביגדור) ושטיח שאגי שעיר בגון אפור-מוקה (איקאה).
המטבח, לעומת הסלון החמים, נותר ניטרלי ולבן. "מדובר בחלל לא גדול, ורצינו להשאיר את הפוקוס לחלל המגורים המרכזי, לסלון ולפינת האוכל", אומרת רזניק. פינת האוכל, כאמור, רוהטה בשולחן מעץ אלון המוקף בכיסאות לבנים, והטאץ' הייחודי ניתן לה דרך גופי התאורה והפריטים המשלימים, בעיקר אהיל הפח הגדול (קרן אור) ולוח העץ השחור המשמש לכתיבת הודעות בגיר, שנתלו שניהם מעל שולחן האוכל. "רצינו להכניס חומר נוסף לחלל, לצד העץ והטקסטיל, ובחרנו בפח שמוסיף לבית מראה אורבני-תעשייתי" מספרת רזניק. "לוח העץ השחור שמעל שולחן האוכל, לעומת זאת, מייצר תחושה ביתית ומכניס עניין לפינה". "וזה גם פרקטי" מחייך בראון. "אנחנו באמת כותבים עליו הודעות ורשימות". לוח העץ נרכש בהזמנה מיוחדת אצל סנדרה מסנדל ווד, נגרית מוכשרת שמייצרת פריטים לפי הזמנה מיוחדת, שגם יצרה את אותיות העץ באנגלית, המשמשות כמעמד ספרים בשידת הכניסה או מרכיבות את המילה Home המונחת על ארונות המטבח העליונים. תיבת דואר ישנה שנצבעה מחדש (חדרים) משמשת כארון מפתחות המסייע לשמור על הסדר במטבח, ומוסיפה לו טאץ' כפרי ונוסטלגי.
לב העניין
תשומת לב מיוחדת הושקעה בחלל הכניסה לבית, שבו בולטת במיוחד שידת מדפים במראה רטרו בצהוב-אוכרה עז. "העובדה ששמרנו על צבעוניות רגועה של לבן ואפור ברוב רהיטי הבית היא שאפשרה את נגיעת הצבע העזה הזאת, שמכניסה הרבה עניין לחלל", מסבירה רזניק את הבחירה הייחודית. "בעלי הבית רצו טוויסט בעיצוב, והצבע יוצא הדופן אפשר את הטוויסט הזה". מדובר בשידת עץ ישנה בגוון חום שנרכשה בווינטג' מאניה והוחלט לצבוע אותה מחדש בגוון צהוב. "אנחנו מאוד אוהבות את הצבע הזה. הוא מעניין ותמיד מכניס איזה טוויסט לחלל", אומרת מנור. "זה צבע של אור, שמש ושמחה, והוא מכניס אנרגיות חיוביות". "כמובן שצריך להשתמש בו במינונים נמוכים", מוסיפה רזניק. "יותר מדי ממנו ישיג את התוצאה ההפוכה".
ואיך מרגישים בעלי הבית עם הרהיט הצהוב הבולט? "בהתחלה לא היה לי קל עם המחשבה על שידה בצהוב", מודה בראון, "אך כשראיתי אותה לראשונה אחרי הצביעה, זו הייתה אהבה ממבט ראשון. באופן מפתיע היה לנו שעון פח עתיק מבית סבתא שאף הוא צבוע צהוב, והוא התאים מאוד לשידה והונח לידה". על קיר הכניסה הסמוך לשידה, נתלו ראש אייל מקרטון בעיצוב סטודיו קרמבו ומעין קולאז' של מסגרות עץ ריקות, שנרכשו במקומות שונים.
"צבענו את ראש האייל בלבן והרכבנו אותו על גבי מסגרת מעוגלת במראה מיושן. כך שדרגנו אותו ושילבנו אותו בין שלל מסגרות העץ", מספרות רזניק ומנור ומוסיפות כי "שלב הפיצ'פקס הוא שלב ההפתעה שלנו ללקוח. זה שלב שאנחנו עושות לבד בדרך כלל. אחרי שהבנו את טעמו של הלקוח ואת צרכיו, אנחנו משתדלות לא להלאות אותו בפרטים הקטנים. אנחנו מסתגרות בבית ליום הַעמדה שבו אנחנו מציבות או תולות את כל הפריטים שנרכשו, מקטן ועד גדול, ומזמינות את הלקוח בסופו כדי לחזות בתוצאה המוגמרת". העובדה שהן מנהלות את תקציב הפרויקט שהוגדר מראש עם בעלי הבית ושולטות בהוצאות מאפשרת להן לגבש ראייה כוללת של הדברים ולתכנן בפרוטרוט את רכישת הפריטים. "אנחנו יודעות בדיוק מה אפשר לרכוש בכמה ואיפה, ומה יהיה תלוי ואיפה, מה שבדרך כלל קשה ללקוח לדמיין מראש. זה חוסך הרבה זמן וטרחה".
רגוע, נעים ושקט
בחדר השינה התרכזו רזניק ומנור בשדרוג הטקסטיל והדקורציה בחלל. עבודת צבע על קירות החדר ועל חלק מפריטי הריהוט ובחירה בפריטי טקסטיל עשירים במראה רך ובפריטי דקורציה בסגנון נוסטלגי יצרו בחדר אווירה רכה ונעימה. המיטה הוותיקה, למשל, שהועברה מן הדירה הקודמת, נצבעה מחום ללבן ולמרגלותיה הוצב ספסל עץ מאיקאה, שרגליו נצבעו באפור בהיר בדומה לגוון הקיר שמעל המיטה. לצד המיטה הוצבו שתי שידות צד שונות, שידה שנרכשה באיקאה ושרפרף עגול המשמש כשידת צד נוספת שנרכש מבית ילדים.קום. מראה עומדת במסגרת לבנה מעוטרת, שהייתה ברשות בני הזוג, הוצבה בפינת החדר. הבחירה בפריטי ריהוט המשלימים זה את זה אך אינם יוצרים "סט" מייצרת עניין ותורמת לאווירה המשוחררת בחדר. את הריהוט משלימים פריטי טקסטיל לבנים ורכים המעניקים לחדר מראה רך ורומנטי.
"רצינו שחדר השינה יהיה יותר רגוע, נעים ושקט, שיהיה לו קצת טעם של פעם", מסבירה מנור את הבחירות. "לכן בחרנו בגוונים בהירים ובניגודים עדינים של צבע שחוזרים על עצמם בחדר, כמו צביעת אחד הקירות ורגלי הספסל באותו גוון של אפור, ובעיקר - התרכזנו בפריטי טקסטיל שמוסיפים הרבה רכות. בחרנו כריות ווילון במראה רומנטי ובגוני לבן שהתאימו למצעים הלבנים והבהירים שיש לבני הזוג. טקסטיל עשיר ואיכותי מאוד מעדן את החלל. הווילון הלבן, למשל, הוסיף המון רוך לחלון האלומיניום הסטנדרטי וטשטש אותו". לצד פריטי הטקסטיל נבחרו אביזרים משלימים בעלי מראה כפרי או נוסטלגי כגון מראות קטנות, לב עץ שנתלה לצד המיטה ומסגרת עץ מיושנת. "הבחירה בשירותי הום סטיילינג מתבטאת בדיוק בדברים הקטנים והלא סטנדרטיים האלה", אומר בראון. "אני בספק אם היינו מגיעים לבד לשילובים האלה שנותנים לבית את אופיו, כמו ההחלטה לצבוע את שידת הכניסה בצהוב או לתלות ראש אייל מקרטון בכניסה לבית. ואולם, אלה בדיוק הדברים שנותנים לבית את האופי שלו, ומבחינתנו זה הערך המוסף המרכזי ששווה את השירות הזה".
הכתבה המלאה התפרסמה במגזין נישה, גיליון דצמבר
והנה זוג שבנה את ביתו ועיצב אותו בלי שום עזרה
והנה עוד אחד - לגדול איתו: בית שנבנה ועוצב בתקציב נמוך