העבודה על הדירה בשוהם החלה לפני כשלוש שנים, בשלב הרכישה. מדובר בדירת חמישה חדרים ששטחה 125 מ"ר, ומכיוון שהייתה בשלב התוכניות ("על הנייר"), התאפשרו שינויים תכנוניים דרסטיים, ולמעשה הדירה תוכננה מחדש. בדירה חיים זוג אקדמאים עם שלושה ילדים, והם ביקשו עיצוב מודרני ונקי עם נגיעות חמות. "הדיירים הגיעו עם בקשה ברורה לדירה לבנה ומוארת עם נגיעות צבע כדי שלא תשעמם, וכן ביקשו שעון ענק בכניסה, בדיוק כמו שעון זהה שראו בפרויקט נוסף שפורסם ודרכו הגיעו אליי", מספרת המעצבת אורית כוכבי.

אורית כוכבי, סלון
השעון שממנו החל הסיפור כולו | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, סלון
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

להגדיל את החלל

בסך הכל עלה השיפוץ כ-430 אלף שקלים, כולל שדרוגי קבלן, מטבח, ריהוט, תאורה, פרקט, עבודות נגרות, חומרי גמר והום סטיילינג. השינויים התכנוניים שנערכו בדירה נגעו בעיקר לחלל המשותף: סלון, מטבח וחדר שינה שמיקומו הועתק כדי לאפשר חלל נכון יותר. לפני השינוי, הסלון נראה קטן מאוד מהכניסה, מעצם היותו מוסתר ופנימי ורק שליש ממנו חשוף. למעשה, הדירה כולה נראתה קטנה מאוד בשל כך.

"כדי לטפל בבעיה זו הוחלט לבטל את הקיר המשותף בין הסלון לחדר השינה כדי לפתוח את החלל ולהפוך אותו למרווח וגדול יותר. בנוסף, הוחלט להחליף את מיקום המטבח עם חדר השינה הצמוד לסלון, כדי ליצור תחושת מרחב וקרבה לכל האזורים המשותפים - חדר אורחים, פינת אוכל ומרפסת", מסבירה כוכבי את תהליך התכנון והשינויים שבוצעו.

אורית כוכבי, סלון
החלל הציבורי נפתח והורחב | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, סלון
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, סלון
המחיצה. כדי לבדל, אך ללא אפקט של קיר | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ג, חלל
כל החלל המשותף חופה בפרקט טבעי | צילום: שירן כרמל

מחיצה אוורירית

כדי להסתיר את המטבח באופן חלקי הוחלט ליצור מחיצה. בשל היותה במרכז הבית ונראית מכל מקום (כניסה, מסדרון ואזורי האירוח), וכדי שלא תחסום את החלל ולמעשה תבטל את הערך המוסף של הריסת הקיר מלכתחילה, עוצבה מחיצת עץ דקורטיבית ומעניינת, שתהיה קלילה ואוורירית ולא תיצור עומס ותכביד על החלל.

"בגלל מיקומה הנראה מכמה זוויות הבית, הוחלט שתהיה אטומה היכן שצריך להסתיר ומאווררת באזורים שיש מה להראות", מספרת כוכבי, "מתאפשרת גם אינטראקציה עם בני הבית שנמצאים מעברה השני, דרך מרווחי הלייסטים שמהם היא בנויה. מעבר ליופי היא גם פרקטית ומאפשרת הסתרה של כל החיווט של הטלוויזיה והממירים המוסתרים בה. בסוף התהליך, היא נראית כאלמנט פיסולי במרכז החלל". המזנון עשוי מעץ אלון טבעי, זהה לפרקט, וכך יוצר חיבור עם הפרקט הטבעי התלת שכבתי שנבחר לכל חלל האירוח המרכזי.

אורית כוכבי, ג, אי
מחיצת העץ, כמו אלמנט פיסולי | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, פינת אוכל
פינת האוכל. קולאז' צבעוני | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ג, אי
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, פינת אוכל
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, פינת אוכל
מראה גדולה לאפקט הכפלת החלל | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, סלון
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ג, מדפים
הספרייה הצהובה. נקודת צבע | צילום: שירן כרמל
 

 >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ועכשיו: מכניסים צבע

"בתחילה הדיירים לא ממש רצו להשקיע בקירות, והסתפקו בבחירות די סטנדרטיות ולא מיוחדות מדי. אך הם הבינו שכדי להגיע למשהו מיוחד, שונה ומעניין צריך לבחור גם חומרים מעניינים ולהשקיע מעט מעבר למתוכנן. משם הדרך הייתה קצרה וממוקדת", מספרת כוכבי.

כל החלל הציבורי בדירה חופה בפרקט עץ תלת שכבתי עשיר וחם, בגוון טבעי וניטרלי. נבחרו אקססוריז צבעוניים ובהם יחידת מדפים קטנה לאחסון ספרים שנצבעה בצהוב והוצבה במסדרון. צהוב תואם נבחר גם בכורסאות הישיבה בחדר אורחים, ובפינת האוכל נתלו מבחר צילומים צבעוניים על קנבס שיצרו קולאז' צבעוני. כדי להקנות לכל המרחב המרכזי תחושה של גודל הוחלט למקם מראה גדולה על קיר פינת האוכל, מאחורי השולחן, ולתת אפקט של הכפלת החלל.

אורית כוכבי, ג, מסדון
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, שינה
חדר השינה. צבעוניות מתונה מאוד | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, שינה
"הלקוחות החליטו שהם לא מסתפקים בדירה סטנדרטית" | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, שינה
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, שינה
צילום: שירן כרמל

טיפת מאמץ משתלמת

"עיצוב פנים הוא תהליך המשלב חזון, פונקציונליות ואסתטיקה ויחד עם זאת עבודת תכנון מדויקת וקפדנית הכוללת ניהול פרויקט וירידה לפרטי פרטים בכל אחד משלבי העבודה השונים. בתוך כל התהליך והשלבים המרכיבים אותו, מאוד נהניתי לראות את הדרך שעשו לקוחותיי, בני הבית, מהיום הראשון שהגיעו אליי חוששים ומהססים ועד לשלב שבו האמינו בי, בהצלחת הפרויקט ובעצמם. בעיצומו של התהליך, כשהחליטו שהם לא מסתפקים בדירה סטנדרטית ומשקיעים עוד טיפת מאמץ כדי להפוך את הדירה לדירת החלומות שלהם, התגברו עוד יותר ההשראה המוטיבציה והרצון, גם אצלי כמעצבת, להגיע למראה סופי יפה ומיוחד כמו שחשבתי שמגיע להם לקבל", מסכמת כוכבי.

אורית כוכבי, ילדים
חדרי הילדים. "בתחילה הדיירים לא ממש רצו להשקיע בקירות" | צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ילדים
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ילדים
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ילדים
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ג, רחצה
צילום: שירן כרמל
אורית כוכבי, ג, רחצה
צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: אורית כוכבי עיצוב פנים ואדריכלות