כשהגיע הלקוח (גבר גרוש + 2 בנות) למעצבת ליאת דביר-רותם, היתה בידיו תוכנית כללית ביותר של הדירה שרכש כדי לבנות לו את ביתו. בהשלמת הביצוע, בסוף התהליך, מצא הלקוח גם את בת זוגו, וכיום חיים בדירה זוג + 3 ילדים. "כניסתי לתכנון בשלב כה מוקדם אפשרה להשפיע על חלוקת החלל, הפתחים ולשנות את מבנה הדירה", מספרת דביר-רותם, "כדי להגשים ללקוח את החלומות ולמצות את פוטנציאל הנכס, שקדתי על פיתוח תפיסת תכנון ייחודית לדירה - פרושה על גבי קומה אחת בבניין משותף. ניצול מקסימלי לכל השטחים כולל מסדרון וקשר מקסימלי בין הפנים לחוץ. יצירת תחושת מרחב ופתיחות לצד עיצוב מוקפד ואינטימיות המתקיימים בעת ובעונה אחת".

הדירה ממוקמת בשכונה חדשה בהוד השרון בבניין משותף חדש בן ארבע קומות ופרושה על פני שטח הקומה השנייה בבניין. שטח הדירה כ-145 מ"ר עם מרפסת של 45 מ"ר סביב גרעין חדר המדרגות והמעלית.

ליאת דביר
תפיסת תכנון ייחודית לדירה | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
פינת האוכל בחוץ | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
ג'קוזי בפינה אינטימית | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
במרפסת יש תקציר הפונקציות שניתן למצוא בחצר בבית פרטי | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
חוויית מגורים מעוצבת ומסוגננת הטומנת בחובה גם הגשמת פנטזיה | צילום: ניצן הפנר

עוד באתר לעיצוב הבית:

חוויית מגורים עכשווית

פיתוח הקונספט התכנוני והעיצובי הותאם לסגנון החיים הרצוי לבעל הדירה. לא נמסרו למעצבת הנחיות או בקשות מיוחדות. היא בחרה בחלל פתוח המעניק חוויית מגורים מודרנית ועכשווית, ועם זאת הקפידה על הפרדה בין השטח הציבורי לשטחים הפרטיים. זהו מארג המאחד נפח בנוי עם הנוף שמסביב באמצעות מפתחים גדולים לאורך חלל התחומים במרפסת צרה (ללא יציאה) ובה אדניות אדומות וצמחייה שמעניקות נוף פנימי וחוצצות בין החלל הפנימי לכיוון הכביש הראשי לבין פנים הדירה. "בתהליך העבודה התקיים בינינו דיאלוג פורה וחיבור אישי", היא מספרת, "כשאני כמתכננת מותחת את גבול הפתרונות העיצוביים הרבה מעבר לסטנדרט. האתגר היה לתת את הטאץ' שלי כמעצבת לפתרונות פונקציונליים, לפרטים עדינים ומתוחכמים בעיצוב הפנים". שימוש בוויטרינות נדיבות ממדים ופרטי נגרות, תאורה, חומרי גמר, ריהוט בגוונים וטקסטורות יוצרים שפה עיצובית תמציתית אך עשירה בבחירות בעלות מטען תרבותי רחב תוך ניצול מקסימלי של שטח הדירה לכל הפעילויות והפונקציות.

הקפדה על פרטים לצד דגש על נוחות וסגנון בינלאומי הם ככלל מאפייניו של עיצוב הפנים, רבים מהאלמנטים המשתלבים בו עוצבו ייעודית על ידי המעצבת - קיר מסך הטלוויזיה, נגרות המטבח, שולחן פינת האוכל, פינת העבודה והארונות המשמשים קירות הפרדה, משטחי שירותי האורחים עם הכיור הצבעוני, מחיצות ודלתות הדירה, ריהוט קומפלט של כל סוויטת ההורים, ספריית המסדרון האי-סימטרית וריהוט חדרי הילדים וחדר הרחצה שלהם.

משך הבנייה ארך שלוש שנים וחצי - דרך ארוכה יחד הכוללת נסיעת רכש משותפת לייבוא אישי מסין לצורך הוזלת התקציב.

ליאת דביר
חלל הסלון זורם ומודגש בקיר כוח ייחודי שתוכנן ועוצב כמופע נגרות ייחודי | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
פורניר משוחזר ועיצוב א-סימטרי | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
פריטי הריהוט והנוי ששולבו בחלל אינם רבים | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
קיר מסך הטלוויזיה הוא אלמנט מרכזי המגדיר את אזור הישיבה של הסלון | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
ריהוט הסלון יובא מסין | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
בסלון שזורות נקודות של חום וחומרים טבעיים | צילום: ניצן הפנר

מופע נגרות ייחודי

תמונה גדולה המעטרת את הקיר המעבר בנושא אבסטרקטי מעגלי מעשירה את המעבר מהכניסה לחלל הכללי. האזור הציבורי כולל את הכניסה והמעבר, שירותי האורחים, פינת עבודה, סלון, מטבח ופינת אוכל הפונים לוויטרינות גדולות ואל המרפסות. מקרא החומרים והצבעים תמציתי ומהודק כדי ליצור תחושת סדר ודיוק. יש מתח עיצובי המתקיים בין עץ האגוז החום בנגרות לבין חומר וגוון הריצוף וגוני הקירות.

חלל הסלון זורם ומודגש בקיר כוח ייחודי שתוכנן ועוצב כמופע נגרות ייחודי עם פורניר משוחזר ועיצוב א-סימטרי שבו שתולים מסך הטלוויזיה ומערכת האודיו. קיר מסך הטלוויזיה הוא אלמנט מרכזי המגדיר את אזור הישיבה של הסלון. תכנון הרהיט במנותק מהתקרה והרצפה משמרים תחושת מרחב ופתיחות. פריטי הריהוט והנוי ששולבו בחלל אינם רבים, כולם יובאו מסין, נבחרו בקפידה וחוברים למופעו הנקי ומשמרים את אווריריותו של החלל, ובה בעת שוזרים בו נקודות של חום וחומרים טבעיים (עץ, עור, בד,ברזל). אלו בחירות בעלות מטען תרבותי רחב בינלאומי.

פינת עבודה ממוקמת בחלל הציבורי כהמשך של הסלון ומאחורי ארון/מחיצה דו צדדי המפריד מהמעבר של הכניסה הראשית. הארונות הפונים לצד המסדרון הם עבור חשמל ותקשורת ואוויר חוזר למיזוג אוויר. זהו פתרון פונקציונלי ואסתטי כאחד.

דלת שירותי האורחים משולבת בקיר נגרות ונראית כדלת סמויה שבפתיחתה נגלה הייעוד המסתתר מאחוריה. הקירות מחופים טיח וקטע יחיד של חיפוי אריחי גרניט של הרצפה עולים ממישור למישור מאחורי האסלה. נגרות המשטח והמראה תוכננו ייעודית להשלים את מופע הכיור הצבעוני האסייתי.

המסדרון נהנה מגישה ישירה אל המרפסת רחבת הידיים וכמובן אל הג'קוזי שממוקם בפרטיות מלאה תחת קירוי תקרה, באורח המדמה שהייה באתר נופש.

ליאת דביר
חלל המטבח נקי עכשווי, בעל עיצוב ולוק אורבני | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
משקף תפיסת חיים מודרנית באווירה שאינה קרה למרות התמציתיות, החומרים והגוונים משלימים | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
נשלט על ידי פלטת צבעים המשלבת בין גוני הנגרות וחומרי הריהוט המונחים על גבי פלטות ריצוף בגון קפוצ'ינו | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
הקירות בהירים והוויטרינות הגדולות בפרופילים לבנים עם רפפות חיצוניות | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
תאורת המטבח יוצרת אווירה | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
המטבח כגרעין חזק בעל קיר אחסון גבוה בנגרות עץ אגוז | צילום: ניצן הפנר

מתח עיצובי בין הגוונים

חלל המטבח נקי עכשווי, בעל עיצוב ולוק אורבני המשקף תפיסת חיים מודרנית באווירה שאינה קרה למרות התמציתיות, החומרים והגוונים משלימים. הוא נשלט על ידי פלטת צבעים המשלבת בין גוני הנגרות וחומרי הריהוט המונחים על גבי פלטות ריצוף ענקיות של גרניט בגוון קפוצ'ינו. הקירות בהירים והוויטרינות הגדולות בפרופילים לבנים עם רפפות חיצוניות ותאורה שיוצרת אווירה. התאורה בדירה תוכננה להדגשים של החלל ופרטיו, למעט גוף התאורה המשתלשל דרמטית מעל פינת האוכל של חברת moooi, שאר הגופים פונקציונליים.

כניגוד תחושתי לקלילות זו מעוצב המטבח כגרעין חזק בעל קיר אחסון גבוה בנגרות עץ אגוז שבו מרוכזים מכשירי המטבח מאחורי דלתות בילט אין. במטבח המשכיות חומרית – החומרים גולשים ממקום למקום וממישור למישור ובכך מעצימים את נוכחותם. אריחי הריצוף, האי של המטבח הצומח בגוון זהה לרצפה. קיר פינת העבודה בחלל הסלון מעוצב כהד משלים לקיר המטבח.

מרפסת האירוח היא המשך ישיר לחלל המטבח המרכזי בדירה. במרפסת יש תקציר הפונקציות שניתן למצוא בחצר בבית פרטי - ברביקיו, ג'קוזי הממוקם תחת תקרה באזור אינטימי, מקלחת, שיזוף, טלוויזיה בחוץ ופינת אוכל לאירוח. 

ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
ממד דינמי, גמישות ומבט לעתיד | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
הוויתור שלי כמעצבת היה על הוספת צבעים ופרטים צבעוניים שלא תאמו את האיפוק שהתבקש | צילום: ניצן הפנר

מפנק כמו מלון בוטיק

האזור הפרטי זורם כמעבר רחב ונוח במסדרון רחב שלאורכו מעוצבות יחידות ספרייה א-סימטריות ולא שגרתית שנראית מכל החדרים הפונים אליה. הרצפה מחופה פרקט בגון קפה, ויחידת ההורים המפנקת תוכננה כסוויטה של בית מלון בוטיק בגוני שחור, שמנת וקפה.

ההפרדה בין חדר השינה לחדר הרחצה נעשית באמצעות מחיצת זכוכית מושחרת דרמטית החוברת לרצפה המושחרת של חדר הרחצה, אריחי גרניט ענקיים בהדפס אבסטרקטי וחיפוי קירות בפלטות וניל. קיר גב המיטה תוכנן בשילוב חומרים כגב מיטה עם נישה אופקית מעליו ושידות מרחפות הצומחות מתוכו. בסיס המיטה מעוצב ותפור בעור זמש הפוך בגוון קפה הצומח ומותאם לפרקט.

ליאת דביר
יחידת ההורים המפנקת תוכננה כסוויטה של בית מלון בוטיק בגוני שחור, שמנת וקפה | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
ההפרדה בין חדר השינה לחדר הרחצה נעשית באמצעות מחיצת זכוכית | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
בסיס המיטה מעוצב ותפור בעור זמש הפוך בגוון קפה הצומח ומותאם לפרקט | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
אריחי גרניט ענקיים בהדפס אבסטרקטי וחיפוי קירות בפלטות וניל | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר

גמישות ומבט לעתיד

שלושת חדרי הילדים תוכננו לגדול איתם בעיקר מטעמי גמישות עם מבט לעתיד, לאפשרות שהמשפחה תגדל, מה שאכן קרה. עיצוב החדרים כולל פינות לימוד ומסך טלוויזיה ומתאים לכל גיל. נשמרה ניטרליות כדי לתת ביטוי לטעם האישי של כל ילד ולעולמו. "לצד מענה לצרכים עכשוויים אני מאמינה שהתכנון צריך לשמר ממד דינמי, גמישות ומבט לעתיד, שכן צרכים משתנים", אומרת המעצבת.

"תהליך העבודה היה הרמוני", היא מסכמת, "הוויתור שלי כמעצבת היה על הוספת צבעים ופרטים צבעוניים שלא תאמו את האיפוק שהתבקש, העיצוב המהודק גובש כמענה ישיר לבקשת הלקוח. תכנון הדירה הושלם כחוויית מגורים מעוצבת ומסוגננת הטומנת בחובה גם הגשמת פנטזיה ומעניקה לדיירים את הפרטיות שכה חשובה להם והמרגוע בסוף יום עבודה. בית מפנק שכיף לחזור אליו".

ליאת דביר
שלושת חדרי הילדים תוכננו לגדול איתם בעיקר מטעמי גמישות עם מבט לעתיד | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
פינות לימוד ומסך טלוויזיה | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
מתאים לכל גיל | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
ביטוי לטעם האישי של כל ילד ולעולמו | צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר
ליאת דביר
צילום: ניצן הפנר

 ליאת דביר-רותם, מעצבת קריאטיבית, דביר-רותם Design - משרד תכנון ועיצוב.
קרדיט: חלמיש, חברה המתמחה בייבוא ושיווק של מוצרי חיפוי וריצוף לבית. עבודות הנגרות: מוטי לטי