בדופלקס גג שבו חמישה חדרים בשכונת ביצרון שבתל אביב, מתגוררים זוג הורים בשנות ה-30 עם שתי ילדות קטנות. האם עובדת במשרד פרסום והאב הוא סופר העובד מהבית. האישה היא חובבת מושבעת של עיצוב ואופנה ונוהגת לארח הרבה והסופר מבלה את שעות העבודה שלו במשרד הביתי וזקוק להשראה ולריכוז.

שטח הדירה כ-120 מ"ר עם גג בגודל כ-80 מ"ר. הדירה ממוקמת מעל דירת קרקע, והכניסה אליה היא דרך רחבה פרטית, באמצעות מדרגות חיצוניות. בקומת הכניסה סלון, מטבח ופינת אוכל בחלל אחד, חדר אמבטיה ושלושה חדרי שינה, מזווה מתחת למדרגות וחדר ארונות. המדרגות מובילות לחלל עליון שהוקצה לחדר עבודה עם מקלחון צמוד וגג רחב ידיים. מדובר בדירה ישנה אשר עברה שיפוץ בסיסי לפני כמה שנים (צנרת, ריצוף, מטבח). תוכנית הבית התאימה לצרכים של הדיירים ולא היה צורך בשבירת קירות.

"למרות מצבה הטוב של הדירה: ריצוף שיש בכל הבית, מטבח מעץ מלא, עבודות גבס סביב הטלוויזיה וגג מקורה בחלקו, בני הזוג לא מצאו את עצמם בעיצוב המיושן והמנוכר, והדירה הייתה משעממת עבורם", מספרות המעצבות ליהי למפרט ואורית גורן-פגי, "החלום שלהם היה ליצור בית משפחתי ופונקציונלי מצד אחד אך מותאם לאירוח, שיהיה מעודכן ומלא סטייל מצד שני. היה חשוב להם שהדירה תשקף את סגנונם, תקבל את האופי שלהם ותתאים לצורכיהם".

פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
הספרייה. מראה מתכתי עם נגיעה עזה של צבע | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
כך נראה בית של סופר | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
הוחלט לוותר על הווילונות, כדי להכניס מקסימום ירוק | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מה עושים עם הספרים

בכל הבית הושם דגש רב על הוספת אחסון. במטבח נבנתה תוספת מעל ולצד הארונות הקיימים ובכך הוכפל שטח האחסון. מכונת הכביסה הועברה לגג ופינתה מקום למזווה מרווח מתחת למדרגות. בסלון נבנתה ספרייה גדולה סביב הטלוויזיה כדי לתת מענה לאינספור הספרים שיש בבית. חלק מהספרים הועבר גם לחדר העבודה שבקומה השנייה, שם נבנתה ספרייה גדולה נוספת. חצי חדר קיים הוקדש כולו לחדר ארונות עבור שלל בגדיה של הלקוחה.

בפן העיצובי, הקו הוא נקי, מדויק ומודרני אך עם זאת משדר חמימות ומשפחתיות. "הלקוחה שמה דגש רב על סימטריה, ולכן בבניית הנגרות היה חשוב לשמור על קווים סימטריים ומקבילים. לצד בנייה בנגרות מותאמת ולפי מידה, נרכשו רהיטים חדשים לפנים ולחוץ ונעשה שימוש ברהיטים קיימים בעלי ערך רגשי", מתארות המעצבות. הקירות נצבעו בגוונים עדכניים יותר וקירות הבריקים הקיימים שהיו בגוון מיושן קיבלו גוון חם יותר. המעקה הוחלף במעקה בעל קווים ישרים ונקיים.

פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
המטבח. הקיים חודש, התוספות נותנות ניגודיות | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
המרפסת. הפכה למעין גינה באמצעות הוספת דק אורן | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
חדר העבודה נושק למרפסת | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר

תקציב מוגבל, פתרונות יצירתיים

"עיקר העיצוב התבטא בבניית נגרות בהתאמה אישית – כל שרטוטי הנגרות עד לרמת הפרטים נעשו על ידינו ובוצעו על ידי סיון הנגר, עם התאמות בשטח. המראה הכללי של הבית שודרג בפרקט שמוסיף את החמימות הנדרשת. בהעמדה נבחרו פריטי ריהוט המתאימים לגודל החללים", מתארות פגי ולמפרט.

ארבעה שבועות נמשך השיפוץ, והתקציב, כ-120 אלף שקל בלבד, הצריך פתרונות יצירתיים, למשל: הספרייה בסלון מצופה בפורמייקה דמויית אלומיניום שנותנת מראה של ספרייה ממתכת; במקום להחליף את המטבח הישן חודשו הארונות הקיימים בעזרת צבע ותוספות נגרות מעניינות; שולחן האוכל הוא שולחן המיועד לחוץ ועל כן עלותו הייתה נמוכה יותר משמעותית מקניית שולחן אוכל מעץ לפנים; דלתות הפנים שהיו בגון עץ כהה הושארו אך נצבעו בלבן.

"מלבד האילוץ התקציבי, היה אילוץ נוסף במטבח - לצדי המקרר היו עמודים תומכים שאי אפשר להוריד. על מנת להשיג חזית אחידה הפתרון שלנו היה לשחק עם העומק הפנימי של הארונות ובכך ליצור מישור אחיד כלפי חוץ", מסבירות פגי ולמפרט. הפתרונות היצירתיים אפשרו עמידה בתקציב, וכך נכללו בו תכנון, עיצוב, קבלן מבצע (חשמל, אינסטלצה, צבע, צביעת דלתות), שני חדרי רחצה (בלי להחליף צנרת), כלים סניטריים, אריחים וריצוף (כולל פרקט ברוב הבית), נגרות לפי מידה, עיצוב גינה בגג, תאורה וריהוט.

פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
פינת האוכל. שולחן שמיוחד במקור לחוץ | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר

>> כבר עשיתם לנו לייק לעמוד בפייסבוק?

בפנים תעשייתי, בחלונות טבע

המטבח נמצא מימין לכניסה אל הבית. הארונות הקיימים נצבעו, ומעליהם הוספו יחידות אחסון מאו אס בי. מסביב למקרר הוספו יחידות אחסון מפורמייקה דמוית בטון. "התוספות למטבח תוכננו במתכוון מחומרים ובגוונים השונים מהמטבח הלבן, וזאת על מנת שלא ייראה ניסיון מאולץ להתאים ארונות זהים, אלא בדיוק להפך – ליצור ניגודיות, עניין וייחוד", מתארות פגי ולמפרט את המטבח ופינת האוכל. "מול המטבח פינת אוכל מרווחת, לצד קיר הבריקים הקיים שנצבע בגוון רך ונעים. שולחן פינת האוכל מיועד לחוץ, ולכן היה זול משמעותית משולחן עץ המיועד לפנים. המראה הגס שלו משתלב עם המראה המתועש שכיוונו לו במטבח ויוצר חלל אחד הרמוני. הכיסאות המרופדים מעניקים מעט עידון ויוקרה לכל הפינה ויוצרים עוד קונטרסט מעניין".  

בסלון, שנמצא בחלל המשותף עם המטבח ופינת האוכל, שולבו רהיטים חדשים לצד רהיטים קיימים וביחד נוצרה פינת משפחה ואירוח חמימה ונעימה. סביב הטלוויזיה בוטלה נישת גבס מיושנת ונבנתה ספרייה מודרנית וסימטרית המצופה בפורמייקה דמוית מתכת באווירה מונוכרומטית עם נגיעת צבע עזה. בגלל רצונם של הלקוחות לשמר את תחושת הטבע בסלון, לא הוסתרו בווילונות החלונות שמהם משתקפים העצים.

החלל המשותף כולו והמסדרון המוביל לחדרים צופו בפרקט למינציה. למרות שהריצוף היה במצב טוב ויכול היה להתאים לעיצוב אחר, החלטנו שפרקט ייתן לחלל את החמימות החסרה. מעקה המדרגות, שהסגנון המעוגל שלו לא התאים לסגנון הדירה ולדיירים, הוחלף במעקה בעל קווים ישרים ופשוטים. מזווה מרווח נבנה במקום מכונות הכביסה בחלל שמתחת למדרגות.

פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
חדרי הבנות. לא ורוד ילדותי | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר

לשלב את הקיים

מול המדרגות ולפני המסדרון נמצא חדר האמבטיה. זהו חדר האמבטיה היחיד בקומה, והוא משמש את המשפחה כולה. משיקולי תקציב, הושארה האמבטיה והמיקום של הכלים הסניטריים, אך האריחים הוחלפו ונרכש ארון אמבטיה חדש. בהמשך המסדרון חדר ארונות. בשל פריטי הלבוש הרבים של אם המשפחה תוכנן חדר הארונות בקפידה לניצול אופטימלי של החלל הקטן.

אם המשפחה ביקשה שחדר המשחקים של הילדות לא יהיה ילדותי ו"של בנות". לכן עשינו שימוש בחומרים מעניינים וטבעיים יותר: שעם, שבבית, לוח גיר. לחלל הקטן נבנה שולחן מיוחד על גלגלים, ושולבו פריטי איקאה קיימים. בחלון נבחר וילון אוורירי ורך על מנת לרכך את המראה בחדר וכן מנורה מיוחדת מנייר שמתכתבת עם החומרים הטבעיים. חדר השינה של הבנות, הסמוך לחדר המשחקים, עוצב בגוונים בהירים ובחומרים רכים, המשרים רוגע לפני השינה. חדר ההורים עוצב בגוונים מונוכרומטיים הנשברים בעזרת וילון דרמטי ודומיננטי שמעניק את המראה המעוצב. בחדר שולבו פריטים קיימים - שידות צד שנצבעו, שידת אחסון ומראה גדולה. המראה הכללי הוא מזמין ושלו.

פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
חדר ההורים. גוונים מונוכרומטיים ווילון דרמטי ודומיננטי | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
חדר ההורים. שילוב בין רהיטים חדשים לקיימים | צילום: ליאור שניידר
פגי למפרט (צילום: ליאור שניידר)
צילום: ליאור שניידר

כאן כותבים

במעלה המדרגות נמצא חדר העבודה של הסופר וממנו היציאה אל הגג. גם בחדר זה תוכננה ספרייה רחבת ידיים, שנבנתה סביב שולחן קיים בגון ירוק בהיר. מכיוון שהסופר גם חובב מוזיקה, בחדר שולבו כלי נגינה. חדר העבודה משרה רוגע, ויש בו אווירה יצירתית ונעימה. בחדר קיים חדר מקלחון קטן שגם הוא שופץ באופן מלא. המרפסת שנמצאת בדיוק מחוץ לחדר העבודה עוצבה גם היא כמקום מפלט ואתנחתא במהלך שעות העבודה. אל המרפסת יוצאים דרך דלת ויטרינה גדולה, והיא הפכה למעין גינה באמצעות הוספת דק אורן שעליו רהיטי גינה מפנקים. הנחנו גם דשא סינטטי וצמחייה, וליד מכונות הכביסה (שהועברו מלמטה) בר לישיבה ולאירוח.

"בשל לוח הזמנים הצפוף של הלקוחות, היה הווטסאפ אמצעי מרכזי לתקשורת ולרכישת פריטים. חלק מהפריטים נרכשו ללא נוכחותם של הדיירים, אלא רק בהסכמתם על סמך צילומים ששלחנו בווטסאפ, וגם להפך. סוג תקשורת כזה היה עבורנו גושפנקה לאמון שנתנו בנו הלקוחות, ולשמחתנו כולנו יצאנו מרוצים מהתוצאה.

"אנחנו מאמינות שסביבה אסתטית, מזמינה, נעימה ומעוצבת יכולה להשפיע ישירות על הלך הרוח של האדם. אנו משלבות את אופיו ורצונו של הלקוח עם האני מאמין שלנו בכל פרויקט ופרויקט. חשוב לנו להסתכל לאנשים בגובה העיניים - הלקוחות ואנשי המקצוע המלווים את הפרויקט על כל רבדיו - ולהיות מחוברות לקרקע הן מבחינת התקציב והן מבחינת העיצוב.

"בפרויקט זה, הדיירים הנהדרים זרמו איתנו לכל אורך התהליך. השיפוץ נעשה כולו באווירה נעימה תוך שיח פורה ופתוח מול הלקוחות ובהקשבה לצורכיהם ולטעמם האישי המובהק. נהנינו מהיד החופשית שהעניקו לנו הן בשלב הסקיצות והן בשלב בחירת הפריטים ולמרות שהיו מעורבים באופן מלא, הרגשנו כי הם סומכים עלינו ועל הבחירות שלנו. נהננו מהאתגר שהוצב לנו בשל האילוץ התקציבי והצורך לעמוד בעלויות נמוכות, מה שהפעיל אצלינו את טריגר היצירתיות. מעבר לחומרים הזולים יחסית, אך בעלי מראה יוקרתי, שנבחרו לדירה, מצאנו את עצמנו סורקות לפני ולפנים חנויות אאוטלט למציאת פריטים מעניינים. הרבה יותר פשוט לעצב בית בתקציב בלתי מוגבל, החוכמה היא לדעת לעבוד באופן אופטימלי עם מה שיש".

פגי למפרט, מטבח לפני (צילום: צילום ביתי)
המטבח לפני | צילום: צילום ביתי
_OBJ_OBJ

אורית גורן-פגי וליהי למפרט, סטודיו פגי-למפרט, תכנון ועיצוב פנים
סטיילינג לצילומים: עופרי פז