הדיירים: בני זוג - האם אחות, האב מנהל תפעול – וילדיהם, בן בבית ספר יסודי ושתי בנות בגיל הגן.

הבית: בית צמוד קרקע בקיבוץ בעמק ירוק, בגודל 160 מ"ר. הבית כולל שתי קומות וחמישה חדרי שינה.

החזון: בחלל הציבורי – לאפשר אירוח של חברים וחברים של הילדים מספר פעמים בשבוע,  וליצור נוכחות משמעותית - מצד אחד שיהיה פתוח ומרווח, ומצד שני לשמור על חמימות ואינטימיות. בחדרים – לתת מענה לצרכים הנוכחיים (משרד, חדר משחקים, שתי הבנות ביחד), ולאפשר לשנות בעתיד כשהצרכים מעט ישתנו, למשל חדר נפרד לכל ילד, בלי שיהיה צורך לשפץ.

משך הבנייה: כשנה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 תכנון דינמי שמאפשר שינויים

החלל המרכזי של הבית כולל סלון ובו גם שולחן אוכל ומטבח ובו יחידת אי גדולה המשמשת לאכילה יומיומית. החלל הפרטי כולל חדרי השינה שבמרכזם חלל פתוח המשמש בימים אלו כפינת משפחה בסגנון צעיר וססגוני. בעתיד אפשר יהיה להפוך אותו לחדר שינה נוסף.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
החלל המרכזי כולל סלון, פינת אוכל ומטבח | צילום: אורית ארנון

הכניסה: הדלת השקופה מזמינה את האורחים להיכנס פנימה, לחלל שמימינו גרם המדרגות ומשמאלו המטבח. גרם המדרגות הדומיננטי נראה מכל פינות הבית ולכן הוא פתוח ולא חוסם בין החללים. הוא מעוטר בציפורים מברזל ובעציצים.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
דלת כניסה שקופה | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
גרם מדרגות דומיננטי שנראה מכל פינות הבית | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
ציפורי ברזל במדרגות | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

המטבח: תוכנן כאלמנט פשוט יחסית מבחינת העיצוב אם כי משמעותי בחלל הכללי. הוא פרקטי וגם מאפשר לארח בו, ומשמש כחלק מחלל הסלון. הארונות מחופים פורמייקה דמויית בטון בשילוב פורניר עץ אלון. האי עשוי עץ אלון וכולל מקומות אחסון ומשטח עבודה, ומסודרים סביבו כיסאות בר ירוקים המוסיפים צבע. קיר המטבח המרכזי נצבע בתכלת-אפור ומלווה באביזרים המוסיפים נגיעות צבע באדום, כחול ומעט כתום. כל אלה נראים גם מהסלון.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
קיר המטבח המרכזי נצבע בתכלת-אפור. האביזרים מוסיפים נגיעות צבע | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

הסלון: נותן צבע וקלילות לחלל המרכזי באמצעות שטיח ושולחנות צבעוניים, גופי תאורה שנצבעו במיוחד ותמונות של גיבורי העל. הטלוויזיה משובצת ביחידת מדפים קלילה מעץ וברזל המשמשת כאלמנט נוי. סביב שולחן האוכל העגול שמשולב בחלל ניצבים כיסאות בד רכים.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
הסלון. תמונות של גיבורי על | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
השטיח והשולחנות מוסיפים צבע | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
מרב זהר | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
הטלוויזיה משובצת ביחידת מדפים קלילה מעץ וברזל המשמשת כאלמנט נוי | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

חלל המשפחה: עוצב כחלל דינמי עם פופים וערסל חמוד. צבע התקרה, הממשיך עד אמצע הקיר, זהה לצבע של קיר המטבח ומקשר בין החללים.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
חלל המשפחה. יכול להפוך לחדר שינה נוסף | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
הקיר צבוע בצבע הקיר במטבח | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

חדר השינה של ההורים: גם כאן העיצוב שקט ומאוזן, ללא דרמות מיותרות. פריטי אמנות מברזל תלויים על קיר החדר ומוסיפים עניין ומעט צבע.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
חדר השינה של ההורים | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

חדר השינה של הבנות וחדר הרחצה של הילדים: הילדות הן שבחרו את כל אחת לעצמה את המצעים הססגוניים, הכריות והטפט. יחידת הכיור והארונות בחדר הרחצה של הילדים משלבת פורמייקה וחשיפה של שכבות העץ ("סנדוויץ'") כדי ליצור מראה שונה ואחר.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
החדר של הבנות | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
בחרו בעצמן את המצעים והטפט | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
חדר הרחצה של הילדים | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
חשיפה של שכבות העץ ("סנדוויץ'") | צילום: אורית ארנון

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הסקסופון שהיה בדרך לפח

טיפים: מזג האוויר – זהו אילוץ מרכזי באזור שבו הטמפרטורות גבוהות מאוד בקיץ. השתמשנו בחלונות אלומיניום עץ עם מערכות הצללה ובידוד ברמה גבוהה של חברת ורטקס.

לא לוותר על הומור ואלמנטים מפתיעים בבית - דמויות גיבורי העל בסלון, סקסופון שהפך לעציץ, הערסל בפינת המשפחה ועוד.

נקודות חשמל – חשוב לתכנן אותן בחוכמה כך שאפשר יהיה להזיז חללים, לשנות פונקציות ולאפשר לחלל להיות דינמי וגמיש בלי לחצוב קירות ולהרוס את הבית בעתיד.

במדור הקודם: קפיצה לשטוקהולם: דירה מינימליסטית ברמת השרון

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

פריט אהוב: סקסופון כתום שהיה זרוק בבית התרבות של הקיבוץ. ביום המעבר ראו הלקוחות את הסקסופון בדרך לפח וממש לפני שסיים את חייו הועמס למשאית והגיע לביתם החדש. הסקסופון קיבל ייעוד חדש כפריט נוי. נתנו גם מקום של כבוד לאוסף בתי קרמיקה מהולנד – מזכרת מתוקה מהשנים שהמשפחה התגוררה בהולנד. את בובות המיניונים הוספתי לצורך הצילומים כי הן מייצגות בשבילי את תהליך העבודה עם הלקוח, איש פתוח, יצירתי וחייכן, מצליחן שבכל הנסיעות המשותפות היה עסוק בפרויקטים של תרומה.

מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
הסקסופון ניצל מהפח והפך לעציץ | צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מרב זהר (צילום: אורית ארנון)
בתי קרמיקה. מזכרת מהתקופה שהמשפחה חיה בהולנד | צילום: אורית ארנון

מרב זהר - עיצוב מבפנים

דבר המעצבת: בני הזוג החליטו שהאישה לא תהיה מעורבת בתהליך בניית הבית. היא שחררה את בן זוגה בלב שלם ועם 100 אמון לבנות ולעצב את הבית, בעזרתי. אנחנו, מצידנו, לא הפסקנו לשאול "מה היא תגיד, תרגיש ותחשוב". כך היא קיבלה "בית בהפתעה". בסופו של דבר הוא מאושר, היא סופר מאושרת, ולכן גם אני.