הדיירים: זוג גברים בשנות ה-30 המוקדמות שלהם. שני בני הזוג עוסקים בתחום ההייטק והפכו להורים בעת האחרונה.

הדירה: דירת 240 מ"ר בנתניה, בקרבת הים, המיועדת לדירת מגורים עבור משפחה צעירה שאוהבת לארח. הדירה ממוקמת בקומה השמינית והתשיעית ולה שלושה כיווני אוויר. הדופלקס כולל: מטבח, חלל מגורים, מאסטר אורחים, אמבטיה מרכזית, ממ"ד, פינת משפחה, חדר ילדים ומאסטר הורים.

החזון: הזוג פנה למעצבת וביקש ממנה לעצב להם בית צעיר, מדליק, בסגנון עכשווי שיתאים לצרכים שלהם כמשפחה צעירה. הדיירים אוהבים לארח חברים רבים מהארץ ומרחבי העולם כך שהחללים הציבוריים דומיננטיים. החזון היה ליצור חלל ציבורי נעים ומרווח לאירוח, שתי יחידות מאסטר מפנקות, חדר ילדים, משרד ביתי ומרפסת. במהלך השיפוץ הדיירים ציפו לילד (שבינתיים נולד), והיה חשוב לעצב לתינוק חדר שעובד עם הקונספט העיצובי של הבית אך עם זאת שיהיה חם, צבעוני, מעניין ונעים לילד.

שני אילוצים עמדו בפני המעצבת בשלב התכנון. האחד, מבנה החלל הציבורי ריבועי אך יש בו מעברים רבים לחללי הבית האחרים. העמדת הריהוט הייתה מאתגרת בהתאם למעברים, דרישות וצורכי הלקוחות. השני, גרם המדרגות צר וגבוה מאוד, ובנוסף לכך היו מובנות בו נישות לא תקניות ובמראה מיושן.

משך השיפוץ: חודשיים וחצי כולל זמן תכנון וביצוע.

יעל פרי, סלון(5)
אוהבים לארח | צילום: איתי בנית
יעל פרי, סלון (3)
בית צעיר, מדליק, בסגנון עכשווי | צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, סלון (4)
צילום: איתי בנית
יעל פרי, צלחות (10)
צילום: איתי בנית

עוד בערוץ לעיצוב הבית: 

חום ואווירה נעימה

כלל הנמכות התקרה בשני מפלסי הדירה הורדו על מנת לתת תחושה של חלל פתוח וגבוה יותר. בקומה העליונה, קומת המאסטר, הסרנו את הנמכת התקרה ואת הקיר שחצץ בין המאסטר לבין גרם המדרגות. את הקיר החליפה זכוכית חלבית בהירה שנותנת מראה קליל יותר ואף מכניסה אור לחדר המדרגות החשוך.

רצפת הדירה היתה מחופה באריחי גרניט חומים. כעת, לאחר השיפוץ, ריצפת קומת הכניסה חופתה בפרקט אלון בהיר ונעים המוסיף חום ואווירה נעימה לבית. רצפת הקומה העליונה (מאסטר ההורים) חופתה בפרקט עץ שחור דרמטי וגברי. הקונטרסט בין הגוונים האפורים הבהירים של הריהוט לפרקט השחור הדרמטי יצר הרמוניה נעימה בחלל.

יעל פרי
גופי התאורה עוצבו במיוחד | צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, תאורה  (6)
מראה גאומטרי ותעשייתי שמוסיף עניין | צילום: איתי בנית
יעל פרי
צילום: איתי בנית

הכניסה: כבר ממבואת הכניסה ניתן להבחין בחלל המגורים הרחב עם הקיר הגיאומטרי ומרגישים את הסגנון העיצובי המיוחד. הכניסה לבית מלווה בקיר שחור שמהווה לוח גיר שחור עליו בני הזוג משאירים הודעות אחד לשני על בסיס יומיומי.

המטבח: משמאל לכניסה ממוקם המטבח במבנה 'ח' שחודש ושופץ (המבנה לא השתנה). בני הזוג מארחים חברים רבים אך לא לארוחות סביב השולחן הקונסרבטיבי, ולכן ויתרנו על פינת אוכל ובמקומה עוצב ויוצר במיוחד עבור הדיירים בר ישיבה מינימליסטי שמתאים לישיבה יומיומית לארבעה אנשים. הקיר מאחורי בר הישיבה חופה בחיפוי בטון על מנת להכניס טקסטורה נוספת לבית ולחספס קצת את המראה המינימליסטי הנקי, ומעל הבר נתלה גוף תאורה זיג זג אדום בעיצובה של המעצבת.

יעל פרי, ג, עבודה (19)
קובייה ירוקה מינימליסטית נעימה המשמשת כמשרד ביתי | צילום: איתי בנית

חדר המגורים: הוויתור על פינת האוכל היה לטובת סלון גדול שיכול להכיל מספר גדול יחסית של אורחים. לסלון נרכשו ספות מודולריות שמאפשרות קומבינציות רבות לאירוח. מול הסלון נתלה מסך גדול להקרנת סרטים.

משמאל לסלון נמצא אזור האירוח הכולל מאסטר אורחים, אמבטיה מרכזית וממ"ד שמשמש כחדר ארונות כללי. ומצד ימין, חללי המגורים הפרטיים שכוללים פינת משפחה קטנה שנמצאת בסמוך לחדר הילדים. באזור זה ממוקם גם גרם המדרגות המוביל לקומה העליונה ולמרפסת הדירה.

יעל פרי, ג, שינה (2)
יחידת ההורים. סגנון עכשווי סקנדינבי וגוון ירוק/אפור | צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, שינה (20)
צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, שינה (22)
גם לאורחים מגיע חדר עם שיק | צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, שינה (1)
חציו נצבע בגוון כחול עמוק ונעים וחציו בגוון אפור סקנדינבי בהיר | צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, שינה (21)
צילום: איתי בנית

חדר הילדים: חדר הילדים קטן, והמעצבת הוסיפה צורות גיאומטריות בגוונים מונוכרומטיים וכחולים עמוקים לקירות ולתקרה על מנת ליצור עניין ולהכניס צבע. על הקיר הראשי נתלו גם קוביות עץ צבועות בכחול לפרטי דקורציה. התינוק נולד בשבוע האחרון, ולכן בתקופה הקרובה הוא ילון עם הוריו במאסטר ההורים, אך בעתיד, כשהילד יעבור לגור בחדר הילדים, בני הזוג יוסיפו לחדר מיטת תינוק מעץ בהיר.

מאסטר אורחים: מאסטר האורחים הממוקם בקומת הכניסה עוצב אף הוא באופי גיאומטרי - חציו נצבע בגוון כחול עמוק ונעים וחציו בגוון אפור סקנדינבי בהיר. בשל כך נוצרו שני משולשים תלת ממדיים והמיטה הזוגית ממוקמת מתחת לקו המחבר בין שני הגוונים. סוג צביעת הקירות והגוונים שעליהם יצרו אוירה דרמטית אך עם זאת נעימה מאוד. בצמוד לאזור השינה נמצאת מקלחת קטנה ולבנה המשמשת את האורחים המתארחים בחדר.

יעל פרי
פינת משפחה קטנה שנמצאת בסמוך לחדר הילדים | צילום: איתי בנית
יעל פרי
צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, שולחן צד (13)
צילום: איתי בנית
יעל פרי
צילום: איתי בנית
יעל פרי, ג, ילדים (14)
חדר הילדים. צורות גיאומטריות בגוונים מונוכרומטיים וכחולים עמוקים | צילום: איתי בנית

דיוק בפרטים הקטנים

גרם המדרגות: חלל המדרגות המוביל מקומת הכניסה לקומה העליונה היה צר, גבוה מאוד וחשוך. על מנת לאזן בין פרופורציות הגובה ורוחב גרם המדרגות, עיצבה המעצבת גוף תאורה שנתלה בין שני קירות גרם המדרגות (ולא מהתקרה) בזיגזג, מוסיף עניין וחובר לקונספט העיצובי הגיאומטרי של הבית. גוף התאורה מורכב משני כבלי חשמל אדומים המחוברים לשתי נורות זכוכית שקופה שנראות כבועות, אשר מאירות כעת את חלל המדרגות בתאורה נעימה.

מאסטר הורים: חדר המאסטר ממוקם בקומה העליונה ובו אזור שינה רחב, ארונות בגדים, מקלחת ומשרד ביתי קטן המשמש את בני הזוג לעבודה מדי פעם. קיר זכוכית אפור בהיר מפריד בית חדר השינה לבין גרם המדרגות. הכניסה לחדר המאסטר נעשית דרך דלת זכוכית בהירה בגובה התקרה הממשיכה את קיר הזכוכית הבהיר. את קיר הזכוכית והדלת מקיפה מסגרת שחורה אשר תוחמת את אזור הכניסה. חדר מאסטר ההורים מעוצב אף הוא בסגנון עכשווי סקנדינבי ונצבע בגוון ירוק/אפור. מיטה זוגית גדולה, מרופדת בבד אפור מפנק ומשני צדיה גופי תאורה סקנדינביים. מצדה האחד של המיטה נישה המשמשת כספרייה, ומצדה השני קוביות עץ בהירות ובהן ספרים ופרטי דקורציה. ממול למיטה ניצבים שני ארונות בגדים גדולים מחופים במראות ובסמוך אליהם קובייה ירוקה מינימליסטית נעימה המשמשת כמשרד ביתי לבני הזוג.

בסמוך לארונות הבגדים נמצא חלל הרחצה שעוצב בגוונים מונוכרומטיים. קירות חלל הרחצה והשירותים חופו בפרסקו בגוון בטון.

בשיפוץ_ תכנית הדירה_ באדיבות יעל פרי1
הסלון לפני | צילום: איתי בנית
בשיפוץ_ מאסטר הורים לפני השיפוץ_ באדיבות יעל פרי
חדר ההורים לפני | צילום: איתי בנית
בשיפוץ_ פינת האוכל הישנה_ באדיבות יעל פרי
חדר הילדים לפני | צילום: איתי בנית
בשיפוץ_ חלל המדרגות_ באדיבות יעל פרי
המטבח לפני | צילום: איתי בנית

דבר המעצב: העבודה מול הדיירים הייתה מהנה ומפרה. הם שיתפו פעולה מהרגע הראשון ונתנו למעצבת יד חופשית בעיצוב הדירה. הדיירים נהנו מאוד מהתהליך והיו פעילים ומחויבים לתהליך.

טיפ: כשהדיירים פתוחים לרעיונות חדשים ונותנים יד חופשית לעצב, לא לפחד להתפרע עם רעיונות, לחדש והכי חשוב, לדייק בפרטים הקטנים.

פריט אהוב: גופי התאורה האדומים – גוף התאורה מעל בר הישיבה וגוף התאורה בגרם המדרגות אהובים כי עוצבו במיוחד לטובת הפרויקט. גופי התאורה מוסיפים עניין, מראה גיאומטרי ואף תעשייתי במקצת המשתלב בצורה הרמונית עם הסגנון העכשווי של הבית. פרט עיצובי אהוב נוסף הוא הקובייה הכחולה בחדר הילדים, שהכניסה תלת ממדיות ועניין לחדר.

בשיפוץ_ הסלון הישן_ באדיבות יעל פרי
התוכנית | צילום: איתי בנית
בשיפוץ_ תכנית הדירה_ באדיבות יעל פרי3
התוכנית | צילום: איתי בנית
_OBJ_OBJ 

רשימת מכולת:

  • שטיח גיאומטרי שחור/לבן בסלון: טולמנס - 1,200 שקל
  • בובות סרוגות בחדר הילדים: בובת דובי גדולה - 1100 ש״ח, בובות קטנות - 150-200 שקל ב- Edition By Sagit Goldman
  • בתי עץ לתליה על הקיר בחדר הילדים: סוהו - 90 שקל לקובייה
  • כריות דקורציה בחדרי השינה: רוזבד ומיקה בר - 250-350 שקל לכרית
  • שולחנות קפה בסלון: סוהו - 800 שקל לשולחן
  • גוף תאורה אוריגמי בחדר הילדים: 420 שקל - Tweelingen
    _OBJ_OBJ

עיצוב פנים: יעל פרי

במדור הקודם: בית שמשקף את עולמה הפנימי של האמנית

לכל הכתבות במדור בשיפוץ