הדיירים: זוג בשנות ה-30 המאוחרות ושלושה ילדים.

הבית: הבית נבנה על פני מגרש בשטח חצי דונם באזור הרחבה במושב בשפלה. הבית עצמו, בשטח 275 מ"ר, כולל שתי קומות וקומת מרתף.

משך הבנייה: כשלוש שנים, החל בשלב התכנון והבקשה להיתר, הבנייה, עיצוב הפנים, הריהוט והאבזור הכולל.

חוץ
חזית הבית. חצי דונם בהרחבה במושב בשפלה | צילום: שי אפשטיין
דלת
דלת ברזל כפולה בצביעה המשווה לה מראה מיושן | צילום: שי אפשטיין

עיצוב פנים: למרות שמדובר בבית שנבנה מהיסוד, בעלי הבית פנו אלי מיד עם תחילת התכנון האדריכלי. לבקשתה ודרישתה של הלקוחה, הייתי מעורבת בכל שלבי התכנון, כולל בתכנון אדריכלות הפנים בהתאם לפונקציות הנדרשות ובבחירת חומרי הגמר של מעטפת המבנה.

החזון: לאחר מגורים של שנים בדירת שלושה חדרים צפופה וצנועה בעיר, החליטו בני הזוג לעבור לבית צמוד קרקע. ניסינו להבין מה מתאים לדרישותיהם באמצעות סיורים בשכונות של בתים פרטיים ובהרחבות במושבים. כך יכולנו לגבש את הסגנון הרצוי ואת הקו העיצובי המקשר באופן הרמוני בין פנים וחוץ. הסכמנו שהבית יהיה מרווח, מואר, מיוחד, פונקציונלי ומינימליסטי אבל חם ונעים. החלטנו על קומת כניסה בעלת חלל אחד פתוח שתשמש לאירוח ובילוי משפחתי ועל קומה עליונה שתוקדש לחדרי השינה. הכימיה וההקשבה ההדדיים מהרגע הראשון היוו בסיס איתן ליצירת ומימוש החזון.

סלון
הסלון. רחב ידיים, מוקף כולו חלונות מסך הפונים לבריכה | צילום: שי אפשטיין
סלון
הכיסאות הירוקים מטולמנס אאוטלט. אהבה ממבט ראשון | צילום: שי אפשטיין
סלון
רהיטים אלגנטיים באפור עם נקודות צבע | צילום: שי אפשטיין
סלון
צילום: שי אפשטיין
מבט על
קומת כניסה בעלת חלל אחד פתוח שתשמש לאירוח | צילום: שי אפשטיין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

נקודות צבע ירוקות

קומת הקרקע תוכננה כחלל ציבורי וכוללת מטבח ופינת אוכל, סלון רחב, פינת משפחה ושרותי אורחים. הקומה העליונה כוללת שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה כללי, סוויטת הורים וחדר שירות. החלטנו לוותר על משטח בטון מוחלק בקומת הכניסה לטובת פרקטיות, שיישמנו באמצעות אריחי פורצלן במראה בטון חשוף. הלקוחות חששו מחלונות בעלי פרופיל בלגי שחורים ובדיעבד לא מתחרטים על כך, ואילו אני התפשרתי על אריחים מצוירים בחדרי הרחצה לפי בקשתם. תקרת הבית כולו הינה בגובה 3.2 מ"ר, ובקומת הקרקע הדבר בולט במיוחד בשל צנרת המיזוג החשופה.

הכניסה: את האורחים מקדמת דלת ברזל כפולה בצביעה המשווה לה מראה מיושן. הכניסה מתבצעת אל מבואת כניסה מרווחת שממוקמת במרכז הבית כשהסלון, פינת האוכל והבריכה פרושים מלפנים. במבואת הכניסה ממוקם בנישה ארון אחסון הכולל מגירות לדואר, מפתחות ושלטים וכן ארון לתליית ביגוד ותיקים.

המטבח ופינת האוכל: עשוי נגרות בהזמנה מיוחדת (נגר חמודי סלמה), נמצא במקום מוצנע כשהוא מופרד מהכניסה לבית ומהסלון באמצעות קיר. בצד המטבח משמש הקיר כחזית אחת אחידה של ארונות גבוהים, מולו אי מרכזי רחב ידיים שנצבע בצביעה מיוחדת המשמש גם לבר ישיבה לארוחות חטופות. המטבח כולל אחסון רב ומשטחי עבודה, ובפינתו מוצבת עגלת שירות ממתכת שעליה הונחו מיני בר, מכונת קפה וסלים נשלפים לאחסון פירות וירקות. פינת האוכל, שבה שידת ויטרינה גדולה לאחסון כלים ושולחן עגול שסביבו כיסאות בסגנונות שונים, מוקמה בטווח שבין המטבח והסלון.

כיסאות
צילום: שי אפשטיין
כיסא
צילום: שי אפשטיין
אח
צילום: שי אפשטיין
פינת אוכל
צנרת המיזוג החשופה מוסיפה נוי | צילום: שי אפשטיין
שנדליר
כל גוף תאורה הוא פריט עיצובי בפני עצמו | צילום: שי אפשטיין
מטבח
המטבח מופרד מהכניסה לבית ומהסלון באמצעות קיר | צילום: שי אפשטיין

פינת המשפחה: מוקמה גם היא באגף מוצנע, אך בשל היותה חשופה לכיוון המדרגות הקלות המובילות למעלה, מתקבלת בה תחושה של חלל פתוח ומרווח. פינת הרביצה כוללת מזרנים ססגוניים ומאפשרת מקום ישיבה ובילוי משפחתי לשיח וצפייה בטלוויזיה היחידה בבית.

הסלון: רחב ידיים, מוקף כולו חלונות מסך הפונים לבריכה ומיועד לאירוח בלבד. כאן מוקמו רהיטים אלגנטיים באפור עם שתי נקודות צבע ירוקות בדמות כורסאות המשתלבות יפה עם הצמחייה שבחוץ. כל הריהוט בבית חדש ומקורו באוסף מגוון של פריטים מחנויות רבות וסגנונות שונים שנרכשו לאורך כל הדרך ובשלבים שונים של הבנייה.

החזית הדרומית שבקומת הקרקע פונה לכיוון הבריכה, ולכן בחרנו לה פתרון של רשת צרפתית המספקת הצללה עדינה שאינה אטומה ומאפשרת לראות את הנוף גם במצב כשהווילון סגור.

מטבח
המטבח. עשוי נגרות בהזמנה מיוחדת | צילום: שי אפשטיין
פינת אוכל
בצד המטבח משמש הקיר כחזית אחת אחידה של ארונות גבוהים | צילום: שי אפשטיין
אי
אי מרכזי רחב ידיים שנצבע בצביעה מיוחדת | צילום: שי אפשטיין
פינת אוכל
האי משמש גם לבר ישיבה לארוחות חטופות | צילום: שי אפשטיין
פינת אוכל
שולחן עגול שסביבו כיסאות בסגנונות שוני | צילום: שי אפשטיין
אוכל
צילום: שי אפשטיין
מטבח
צילום: שי אפשטיין

ישנים למעלה

גרם המדרגות המוביל לקומת חדרי השינה תוכנן ועוצב על ידי ועשוי שילוב של ברזל כהה ומדרכי עץ. קומה זו מקבלת את פני בני המשפחה באמצעות מבואה מרכזית שממנה נכנסים אל חדרי השינה, שבכולם תריסי עץ ירוקים המהווים פתרון להחשכה.

מסדרון
צילום: שי אפשטיין
מדרגות
מקום ישיבה ובילוי משפחתי לשיח וצפייה בטלוויזיה | צילום: שי אפשטיין
מדרגות
גרם המדרגות תוכנן על ידי המעצבת | צילום: שי אפשטיין
מדרגות
צילום: שי אפשטיין

יחידת ההורים: קומפקטית ומוארת ופונה דרומה לשטח ירוק. בחדר הוצבה מיטה רחבת ידיים ופינת קריאה קטנה, וכן יש בו ארון קיר וחדר רחצה פרטי.

חדרי הילדים: גדולים ומרווחים, ושלושתם חולקים חדר רחצה משותף. הפשרה בין הילדים הייתה שהנערה המתבגרת תקבל את החדר הגדול יותר בעוד שני הבנים ייהנו ממרפסת צמודה. בחדר הבת, כמו גם בחדר ההורים, שולבו שטיחים שנסרגו במיוחד על ידי לולאה סורגת, הדס ירון.

חדרי הרחצה: של ההורים והילדים זהים קונספטואלית. הריצוף עשוי אריחי קרמיקה מודפסים, חיפוי הקיר עשוי אריחי קרמיקה לבנים באזורים הרטובים, ושליכט דקורטיבי מחפה את שאר החלל. בחדר הרחצה של ההורים ישנה שידת עץ שהוסבה לארון כיור, ואילו אצל הילדים תוכננה קונזולה לכיורי הרחצה העשויה עץ גושני מסוג אלון מבוקע, שנחבט והוכתם בשיתוף הלקוחה עד לקבלת המראה הרצוי.

בקומת המגורים ישנו גם חדר שירות שבו מקומות אחסון לכל הנדרש.

שינה
חדר שינה הורים. קומפקטי ומואר ופונה דרומה לשטח ירוק | צילום: שי אפשטיין
שינה
. | צילום: שי אפשטיין
כורסה
פינת קריאה קטנה | צילום: שי אפשטיין
שינה
. | צילום: שי אפשטיין
ארון
. | צילום: שי אפשטיין
שינה
חדר הבת. קיבלה את החדר הגדול | צילום: שי אפשטיין
שטיח
שטיח שנסרג במיוחד על ידי הדס ירון | צילום: שי אפשטיין
שינה
חדר אחד הבנים. פלוס מרפסת | צילום: שי אפשטיין

הגישה עושה את ההבדל

דבר המעצב: תהליך התכנון ועיצוב הבית היה חוויה אחת גדולה בשל החיבור המיידי עם הלקוחות. כבר בפגישה הראשונה, שהייתה ספונטנית ביותר, סגרנו פרטים וחתמנו על הסכם עבודה. בעלת הבית, קלילה, פתוחה וחברמנית, הפכה כל מפגש לבילוי משותף עם המון צחוקים וחוויות. היא גם זו שעמדה בקשר עם כל בעלי המקצוע לכל אורך התהליך, ובשלב מסוים אף הורידה היקף משרה כדי להתפנות לקידום הבנייה. במשך שנה היא ניהלה בעצמה את הכל מול הספקים ובעלי המקצוע ובעצם שימשה כקבלן. לכל אורך הדרך הייתה הקשבה מצד הלקוחות, שקיבלו את המלצותיי ושיתפו אותי בכל.

טיפ: הראשון, ביטחון ואמון במקצועיות המעצב מפשטים את תהליך קבלת ההחלטות. השני,  גישה היא דבר קטן שעושה הבדל גדול (צ'רצ'יל). אמצו גישה חיובית ואז תיהנו גם מהדרך וגם מהתוצאה.

פריט אהוב: הכיסאות הירוקים בסלון, שפגשנו במקרה, על הדרך, בטולמנס אאוטלט. שתינו נדלקנו עליהם, לא חשבנו פעמיים והעמסנו. כל זה לפני שנבחר הריהוט לסלון. גם גופי התאורה בכל חללי הבית מיוחדים ושונים זה מזה, כל אחד בפני עצמו הוא פריט עיצובי, וכך גם פעמוני התאורה מפליז במבואת חדרי שינה שייצרנו בהזמנה מיוחדת.

שירותים
צילום: שי אפשטיין
רחצה
חיפוי הקיר עשוי אריחי קרמיקה לבנים באזורים הרטובים | צילום: שי אפשטיין
רחצה
הריצוף עשוי אריחי קרמיקה מודפסים | צילום: שי אפשטיין
_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: טליה קיסוס סידי

במדור הקודם: הסגנון הסקנדינבי ממשיך להשתלט על הבית 
לכל הכתבות במדור בשיפוץ