LIVING
מגזין סוף השבוע

בית אורן: "בעלי הבית רצו שהבית בפנים יהיה יפה כמו הטבע סביבו"

שנתיים אחרי שסיימו את הבנייה בני הזוג עדיין לא הרגישו בבית והחליטו לשפץ את החלל הציבורי. הם השקיעו 100 אלף שקל, בחרו צבעים לא שגרתיים, ועכשיו הבית יפה מבפנים ובחוץ

נרקיס חן | living | פורסם 15/10/20 15:00  | עודכן 16/10/20 12:05
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 5
כיוון הישיבה בסלון השתנה|צילום: תמר אלמוג

בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 4
לסלון נבחרו רהיטים בצבעים לא שגרתיים|צילום: תמר אלמוג

הדיירים: בני זוג, שניהם עובדים בכירים בחברה לשיווק מזון, ושני ילדיהם המתבגרים.

הבית: בית שנבנה לפני כשלוש שנים בקיבוץ בית אורן, על צלע הר הכרמל, שתוכנן על ידי אדר' טלי לוי. הבית, ששטחו 160 מ"ר ועוד מרפסות עומד על מגרש ששטחו 380 מ"ר. הוא כולל שתי קומות וחמישה חדרים.

החזון: "פגשתי את בני הזוג כשנתיים אחרי שסיימו את הבנייה, והם עדיין לא הרגישו בבית", מספרת המעצבת נרקיס חן. "הם חיפשו יד מכוונת שתהפוך את הבית למקום שירגש אותם, ושהבית בפנים יהיה יפה כמו הטבע שסביבו". השיפוץ כלל את החלקים הציבוריים – הכניסה, הסלון, המטבח ופינת האוכל.

משך השיפוץ: כ-4 חודשים, כולל תכנון וביצוע.

עלות השיפוץ: כ-100 אלף שקל, כולל תכנון, עיצוב, פתרונות הצללה, עבודות נגרות ומסגרות, צביעה, הזזות נקודות חשמל , התקנות, ריהוט ואקססוריז.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 7
לבית יוצרו רהיטים ייחודיים עם קווים מקבילים|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 17
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 1
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 3
מבט מהמטבח לסלון|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 9
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 15
הפסנתר הוצב מאחורי הספה|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 11
סביב הפסנתר נבנתה יחידת מדפים מברזל משולבת בעץ|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 13
מזנון מעץ אלון עם פסי ברזל המגיעים מהרצפה לתקרה|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 6
מבט מהסלון למטבח ולפינת הישיבה|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 10
צילום: תמר אלמוג

בשיתוף עם חברת דולמן יצרתי לבית קו של רהיטים מעץ וברזל עם אלמנט משותף של קווים מקבילים. את הראשון שבהם רואים כשנכנסים לבית: רהיט הכולל קובייה שחורה ובה מגירות לאחסון נעליים ותיקים, מתלים לפריטי לבוש שונים ומראת גוף גדולה. הריהוט בסלון היה מסודר כך שגב הספה המרכזית היה מופנה אל דלת הכניסה, והפסנתר, שיש לו ערך רגשי רב, ניצב בצד. במהלך השיפוץ שיניתי את הכיוון, ועכשיו הספה פונה לכניסה. בחרנו מערכת ישיבה מרופדת קטיפה בצבעים לא שגרתיים – ספה בסגול חציל וכורסאות בוורוד פודרה וכחול עמוק (מאור בן חיים) – בתוספת שולחן ברזל שחור (טולמנ'ס).

הפסנתר הוצב מאחורי הספה, בין שני חלונות מאורכים. סביב הפסנתר נבנה עוד אחד מהרהיטים שתכננתי במיוחד – יחידת מדפים מברזל משולבת בעץ. על הקיר הניצב נבנתה יחידת מדפים נוספת מברזל. על הקיר הטלוויזיה הותקן מזנון מעץ אלון עם פסי ברזל המגיעים מהרצפה לתקרה. על כל החלונות בחלל נתלו וילונות רומיים רכים.  

המטבח הפתוח לסלון בנוי בצורת רי"ש בתוספת אי וצבוע בלבן (ש.א. עיצובים). הכיור נמצא מתחת לחלון, ובצלע הנוספת יש ארונות נמוכים עם משטח עבודה ומעליהם מדף ברזל שחור – גם הוא עם פסי ברזל – ובהמשך ארונות גבוהים. האי כולל כיריים ומקרר יינות, וגם מקום לאכילה עם ארבעה כיסאות בר עם מושבי קש. בפינת האוכל ניצב שולחן עץ מלבני וסביבו כיסאות שגם להם מושבי קש. במרפסת, הנמצאת בכניסה לבית, הוצבה פינת ישיבה צבעונית מעץ מלא.

בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 18
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 2
בפינת האוכל יש קיר מעוגל שאי אפשר היה לנצל לאחסון|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 16
הקיר נצבע בוורוד ונתלו עליו עלי בננה מחוטי ברזל|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 12
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 8
המטבח הלבן פתוח לסלון|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 20
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 14
הכיור ניצב מתחת לחלון|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 23
צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 19
מדף ברזל עם מוטיבים הקווים המקבילים|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, ג - 22
פינת ישיבה צבעונית בכניסה לבית|צילום: תמר אלמוג
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי - 21
הנוף הנשקף מהבית|צילום: תמר אלמוג

>> במדור הקודם: ת"א: שיפצו את הדירה, ובעקבות הקורונה החליט להשכיר אותה

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

פריט אהוב: עלי הבננות הענקיים שיצר אמן הברזל שיר סניור (Onewire) מחוטי ברזל. בגלל שהקיר מעוגל, היה ברור שאי אפשר לנצל את האזור לאחסון, והחלטנו לעשות על הקיר משהו מיוחד. הקיר נצבע בוורוד רך, ונתלו עליו העלים. בעל הבית אומר שהם מעלים לו חיוך על הפנים בכל פעם שהוא נכנס הביתה.

דבר המעצבת: כשהמעצבת ובעלי הבית משדרים על אותו תדר – כמו בפרויקט הזה – העבודה מתנהלת יותר בנעימות והיא גם טובה יותר, מדויקת יותר ומקצועית יותר. מהרגע הראשון הם סמכו על שיקול דעתי וזרמו גם עם הצעות פחות שגרתיות שעלו על השולחן.

טיפ: הבסיס לעיצוב הבית הוא קודם כל תוכנית העמדת ריהוט טובה. תמיד יש לסקור את כל התרחישים שקורים בחלל, ולוודא שאפשר לשוחח בנוחות גם כשנמצאים בחללים שונים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

עיצוב: נרקיס חן

תכנון: אדר' טלי לוי

 

בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, לפני שיפוץ - 1
הבית לפני השיפוץ|צילום: נרקיס חן
בית בבית אורן, עיצוב נרקיס חן וטלי לוי, לפני שיפוץ - 2
הבית לפני השיפוץ|צילום: נרקיס חן

וילונות: רונן נר-גאון, פרימוורה עיצוב וילונות, סניף צורן וסניף נתניה

נגרות: ש.א.עיצובים, מושב מגדים

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן