LIVING
מגזין סוף השבוע

שיפצו את הדירה - ובעקבות הקורונה החליטו להשכיר אותה

במהלך השיפוץ נפתחו החלונות הגדולים, נחשפו קורות הבטון ומשרבייה יפהפייה במרפסת, והמטבח הסגור הוחלף במטבח פתוח ונוח. כשהדירה הייתה מוכנה למגורים הגיעה הקורונה, והפכה את החלטת הדיירים

נועה דניר | living | פורסם 08/10/20 15:00  | עודכן 10/10/20 12:17
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 13
קורות הבטון נותרו חשופות|צילום: סיגל סבן

דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 18
העמוד מגדיר את החלוקה בין הסלון למטבח|צילום: סיגל סבן

בעלי הבית: בני זוג, הורים לשני ילדים קטנים. הגבר הוא אמן בנשמה ועובד במשרד פרסום, האישה היא יזמית חריפה, מהמקימים של אתרי אינטרנט מוכרים בארץ. בני הזוג התלבטו אם לעבור לגור בדירה אחרי השיפוץ או להשכירה. במהלך השיפוץ פרצה מגפת הקורונה והם החליטו להישאר לגור בשכירות בדירה מרווחת יותר, ולהשכיר את הדירה הזו.

הדירה: דירה ששטחה 80 מ"ר בלב תל אביב. הדירה הייתה ישנה וחשוכה. יש לה ארבעה כיווני אוויר וחלונות גדולים, אבל כולם – וגם המרפסת - היו סגורים בתריסולים מפלסטיק וזכוכיות צ׳ינצ׳ילה. המטבח הקטן והסלון היו בחדרים סגורים. את המשרבייה בחזית הצדדית של הבניין סגרו בגבס, והקורות ועמוד הבטון היו מכוסים בחיפוי עץ ועליו טפטים ישנים.

החזון: רצינו ליצור חלל כמה שיותר פתוח ומואר ללא סגנון מוגדר או טרנד ספציפי וללא התחכמויות וגחמות, כדי שהדירה תתאים למגוון דיירים. בני הזוג רצו מטבח שימושי, פינת אוכל קטנה, חדר קטן שישמש כחדר ילדים או חדר עבודה, מקלחון מפנק וגם אמבטיה, מרפסת פתוחה, יחידת הורים עם ארון גדול, וסלון רחב.

משך השיפוץ: התכנון ובחירת בעלי המקצוע נמשכו כחודש. השיפוץ בבפועל עצמו ערך חמישה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

במהלך השיפוץ שונתה כל חלוקת הפנים של הדירה. הסלון והמטבח הוצבו בחלל משותף עם עמוד המגדיר את הגבולות ביניהם. גם חדרי השינה חולקו מחדש. המטבח הישן – החלל היחיד שגודלו לא השתנה – הפך לחצי חדר. אחרי הסרת החיפויים מעל הקורות והעמוד וחשיפת הבטון, הבנתי שהם צריכים להישאר חשופים. הריצוף והפרופילים של החלונות היו העוגנים החומריים מתחילת הפרויקט, והחלטנו שלא נתפשר עליהם. 

 

דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 16
שתי דלתות הכניסה לצדי הספה|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 12
צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 14
המעלית נפתחת לתוך הדירה|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 17
צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 15
צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 8
מטבח לבן עם אי גדול|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 22
צילום: סיגל סבן
 
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 11
מבט מהמטבח למרפסת|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 9
משרביית הבטון שנחשפה במרפסת|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 23
צילום: סיגל סבן

לדירה יש שתי דלתות כניסה – אחת מחדר המדרגות של הבניין והשנייה של המעלית שנוספה לבניין בשנים האחרונות ונפתחת הישר לדירה. שתי הדלתות נפתחות לסלון, משני צדי הספה. מהכניסה רואים את כל החלל הציבורי - מהסלון, דרך המטבח ופינת האוכל ועד המרפסת – התחום בחלונות גדולים עם פרופיל בלגי שחור. בסלון עשינו הכנות לטלוויזיה בשני מקומות, כדי שהדיירים הנכנסים יוכלו להחליט היכן למקם אותה. בהמשך נמצא המטבח הלבן הבנוי בצורת רי"ש בתוספת אי גדול. משטח האי והמדפים עשויים מעץ מלא. את המרפסת המקורה שהייתה סגורה בתריסים פתחנו וחילקנו לשני חלקים שביניהם דלת זכוכית – בחלק אחד ניצב שולחן האוכל ובחלק השני יש מרפסת שרצפתה מחופה באבן טבעית כהה.

מימין לסלון, בחלל שבו היה המטבח, יש חצי חדר שבו נעשו הכנות חשמל ותאורה לשימושים שונים - חדר ילדים, חדר אורחים או חדר עבודה. מבנה החלון הישן - ארוך וצר - נשאר, אבל החלונות הוחלפו בחלונות חדשים, והם ממסגרים נוף תל אביבי טיפוסי: חלקם האחורי והמוזנח של צמד בניינים.

בחדר השינה המרכזי הותקנו ארון קיר ומיטה גדולה מהסטנדרט. בחדר הרחצה הצמוד יש מקלחון ומקום למכונת כביסה ולמייבש. ארון השירות נמצא בין דלת הכניסה לחדר השינה לדלת הכניסה לחדר הרחצה הנוסף. חדר הרחצה הזה כולל אמבטיה, ורצפתו מחופה באריחים משושים בצבע אפור, הממשיכים לחלקו התחתון של הקיר. מעליהם מחופים הקירות באריחי קרמיקה מלבניים לבנים המודבקים לאורך.

דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 10
צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 7
המשרבייה בקצה המרפסת נחשפה מחדש|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 6
פינת האוכל|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 1
המטבח הישן הפך לחצי חדר|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 2
מבנה החלון הצר נשמר, אבל החלונות הוחלפו|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר - 6
חדר השינה המרכזי|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 7
המיטה גדולה יותר מהסטנדרט|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 5
מבט מחדר הרחצה לחדר השינה|צילום: סיגל סבן
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג - 21
חדר הרחצה הנוסף|צילום: סיגל סבן

>> במדור הקודם: ריזורט על הכביש הראשי: הווילה המושלמת בת"א

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

 

פריט אהוב: קיר משרבייה צר מבטון שגילינו כשפירקנו את קירות הפנים בקיר שייעדנו למרפסת המקורה שבדופן הבניין. טיפלנו בו והוא מקשט את המרפסת.

דבר המעצבת: שיפוץ ובנייה הם תהליכים מורכבים, על אחת כמה וכמה בתקופה של מגיפה עולמית וסגרים. מעבר ליצירת חללים טובים, נעימים ואסתטיים, יש לי אחריות לסייע ללקוחות לסיים את הפרויקט בזמן, במינימום הפסדים ובמקסימום פתרונות יצירתיים. בעזרת בעלת הבית החריפה, למדתי שגם כשהכל פתור ומדויק, תמיד יש מקום לשייף עוד קצת.

טיפ: חלוקה טובה של החלל ותכנון ראשוני נכון הם המפתח לפרויקט מוצלח ובית נעים. למרות שנורא מפתה להגיע לשלב בחירת החומרים, הצבעים והאביזרים, קחו אוויר ומצו עד תום את תהליך התכנון. בדקו גדלים של רהיטים קיימים או של רהיטים שאתם מייעדים לאזורים מסוימים בבית כדי שלא תגלו מאוחר מדי שהגודל לא מתאים.

 

תכנון ועיצוב: אדריכלית נועה דניר

 

קבלן: גיא אהרונוביץ

נגרות: אמנון יפה

 

דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, תוכנית אדריכלית
תוכנית אדריכלית|שרטוט: נועה דניר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: נועה דניר
דירה בתל אביב, עיצוב נועה דניר, ג, לפני שיפוץ
השירותים לפני השיפוץ|צילום: נועה דניר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

רשימת מכולת

כיסאות בר – 990 שקל ליחידה, ניחותא

סל לעציץ - 180 שקל, גלי ליבנה

כריות המשמשות כשולחן סלון – 210 שקל לכרית, b.teen, רמת השרון

מגשי שיש על הכריות בסלון - קטן 350 שקל, גדול 420 שקל, תמה

ספוטים מעץ מעל האי – 1,700 שקל, אסף וינברום 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן