LIVING
מגזין סוף השבוע

תל אביב: אואזיס פרטי על כביש ראשי

קשה להאמין שהווילה שלווה והמוקפת ירוק נמצאת בין שני בתים אחרים, ליד כביש סואן. בני הזוג ביקשו בית שבו יוכלו להתבגר וגם לארח את הילדים והנכדים

סמט אדריכלים | living | פורסם 01/10/20 15:00  | עודכן 02/10/20 16:22
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 2
שביל הכניסה לבית עובר לאורך הבריכה|צילום: עודד סמדר

בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 19
מבט מהגלריה לסלון|צילום: עודד סמדר
 

הדיירים: בני זוג, שני אנשי קריירה, הורים לשלושה ילדים בוגרים שעזבו את הבית וסבים לשישה. הבית עוצב כך שיתאים לאורך החיים של בני הזוג ולאירוח המפגשים המשפחתיים בסופי השבוע.

הבית: הבית, ששטחו 250 מ"ר, ממוקם על מגרש ששטחו 420 מ"ר, ליד ציר תנועה ראשי בתל אביב. הבית הוא חלק משלושה בתים מחוברים (תלת משפחתי), ולכן יש לו רק שני כיווני אוויר. הוא כולל שתי קומות ומרתף. בקומת הקרקע ממוקמים הסלון, פינת האוכל, המטבח, חדר שירות, שירותי אורחים ויחידת ההורים. בקומה העליונה יש גלריה ופינת עבודה המשקיפות על חלל כפול שמעל הסלון ופינת האוכל, וכן יחידת מגורים לאורחים ולנכדים. במרתף יש ממ"ד וחדר קולנוע.

החזון: בני הזוג ביקשו בית שבו יוכלו להתבגר, מעין אואזיס פרטי על אף מיקומו על כביש ראשי. הם רצו בריכה מפנקת, שתהווה מוקד משיכה לילדים ולנכדים בשבתות וחגים. כל הרהיטים חדשים ונבחרו במדויק לבית, כדי ליצור תחושת מרחב ורוגע.

משך התהליך: כשלוש שנים מתחילת בתכנון ועד גמר הבנייה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים, ג - 1
הבריכה ופינת האירוח החיצונית|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים, ג - 4
הכניסה לבית|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 5
החלל הציבורי בגובה כפול|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 9
ארונות בחיפוי עץ אגוז אמריקאי |צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 11
אורך האי 5.5 מטרים|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 10
צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 6
הסלון מוקף בקירות זכוכית|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 7
פינת האוכל|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 8
צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 13
יחידת ההורים נמצאת לאורך הבריכה|צילום: עודד סמדר

הבית תוכנן כמעין קובייה שהפתחים בה עוצבו בקפידה כדי ליצור תחושת ניתוק מהכביש הראשי הקרוב. כדי ליצור חזית שלישית לבית יצרנו ניתוק מבית השכן. ברווח מיקמנו חצר אנגלית עם ירידה חיצונית ישירות למרתף, כשלצדה ערוגת צמחים שנשקפת לסלון. מכיוון שלא נאלצנו לנצל את כל אחוזי הבנייה, בחרנו לתכנן חלל כפול מרשים מעל מבואת הכניסה, פינת האוכל והסלון. מקומת הגלריה ניתן לראות את הגינה והגדרות שמכוסים בצמחייה עבותה, אבל עקב התכנון הקפדני של גובה הפתחים הכביש מוסתר, דבר המעצים את תחושת הבידוד.

לצדו של שביל הכניסה בנויה בריכת השחייה שמצדה השני צמחייה עבותה. דלת הכניסה נפתחת לחלל הציבורי, שגובהו כפול, ובו פינת האוכל והסלון. מתחת לגלריה נמצא המטבח, המורכב משני קווים מקבילים. קו אחד כולל ארונות בחיפוי עץ אגוז אמריקאי מהרצפה עד התקרה, וכן מקרר אינטגרלי, תנורים ועמדת עבודה פתוחה נוספת. הקו השני הוא האי השחור שאורכו 5.5 מטרים ובו משטח עבודה, כיור, כיריים, וכן שישה מקומות ישיבה. מאחורי קיר הארונות נמצאות מדרגות עץ מרחפות המובילות לקומת הגלריה ולמרתף.

הסלון מוקף בקירות זכוכית משלושה כיוונים, שניים מהם פונים לבריכה ולאזור האירוח, והשלישי למרווח ולגינה שבו. הסלון מרוהט בספה גדולה וכיסאות עם ריפוד כחול, וכורסה בהירה. לצד הסלון עומד שולחן אוכל עשוי עץ ולצידו כיסאות שחורים.

הדיירים ביקשו שיחידת ההורים תמוקם בקומת הכניסה, והיא נמצאת לאורך בריכת השחייה ושביל הכניסה שטובל בצמחייה. היחידה כוללת חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה, והרצפה מחופה בפרקט.

>> במדור הקודם: הבית של משי ומורן בגליל הוא התגשמות כל החלומות

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

בקומה העליונה יש קומת גלריה, התחומה במעקה זכוכית, ובה פינת משפחה וחלל עבודה. הקיר החיצוני של הגלריה עשוי זכוכית ומשקיף אל הבריכה, ולאורך קיר נוסף נבנו ארונות שתוכננו במיוחד. בנוסף יש בקומה העליונה יחידת אירוח.

אזור האירוח בגינה מחולק לשני חלקים: צמוד ליציאה מהסלון יש אזור מרוצף אבן ובו פינת ישיבה ושולחן אוכל ארוך. גדר זכוכית מפרידה בינו ובין אזור הבריכה המוקף בדק איפאה. ליד הבריכה יש מטבח חיצוני הכולל עמדת גריל גדולה וטבון. לבקשתם של בלי בני הזוג נשתלו בגינה עצי פרי רבים, בהם מנגו, ליצ'י, אבוקדו, לימון ומקדמיה. מתחת לעצים נשתלו שיחים עשבוניים ופרחים עונתיים. ליד הגדר יש שיחים עבותים המסתירים את הבית מהכביש הסואן.

בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים, ג - 12
צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 14
צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים, ג - 15
המדרגות המובילות לקומה העליונה|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 18
הגלריה תחומה במעקה זכוכית|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 16
פינת משפחה וחלל עבודה בגלריה|צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 17
צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 3
צילום: עודד סמדר
בית בתל אביב, עיצוב סמט אדריכלים - 20
צילום: עודד סמדר
_OBJ

פריט אהוב: הרהיטים, שנבחרו בשיתוף עם "לילו הום", לוקטו ממספר יצרנים, חלקם מאיטליה, חלקם מהמזרח, וחלקם מהארץ. פריטים אהובים במיוחד הם שולחן הצד החום לבן והמגש על האי, שיובאו מהמזרח, ונעשו בעובדת יד בשיטת Inlay – שיבוץ של אבנים.

דבר המעצבים: חוויית התכנון הייתה נפלאה, ובעלי הבית בטחו בנו לאורך כל הדרך. נהנינו מהאתגר של תכנון בית על ציר מרכזי, עם שני כיווני אוויר ושכנים מכיוון מערב ודרום – ולהעניק פרטיות מקסימלית לדיירים. אנחנו מרגישים שעמדנו בהצלחה באתגר. הבית נעים, פונקציונלי, מעוצב בצורה מוקפדת, ותפור בדיוק למידותיהם של הדיירים. יצרנו אי פרטי בתוך העיר הסואנת.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים

רהיטים וסטיילינג לצילומים: לילו הום

תכנון וביצוע גינה: בני אמיר

פרופיל בלגי ברזל: עוז גלעדי 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן