LIVING
מגזין סוף השבוע

פתחו את השער: בית קסום במושב דרומי

במושב במישור החוף הדרומי מוביל שער ברזל כחול לבית מרווח, מוקף בגינה גדולה. חלונות גדולים וצבעים בהירים יוצרים רקע מושלם לפריטי הווינטג' שאספו בעלי הבית

עינב שיפמן ואלונה דאר | LIVING | פורסם 16/12/21 16:25  | עודכן 18/12/21 15:15
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
הבית מוקף בגינה גדולה|צילום: שירן כרמל

בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
כבר מהכניסה רואים את פינת האוכל ואת קיר הזכוכית התוחם אותה|צילום: שירן כרמל
 

הדיירים: בני זוג ושלושת בניהם הצעירים. האישה עוסקת בעיצוב פרחים, חובבת עיצוב וחידוש רהיטי וינטג' ובעלת טעם ייחודי ומשובח. הגבר מושבניק בנשמתו, זרם עם הרעיונות והיה חלק בלתי נפרד מהגשמתם.

הבית: בית בהרחבה של מושב במישור החוף הדרומי. הבית, ששטחו 160 מ"ר ועוד עליית גג ששטחה כ-30 מ"ר, ניצב על מגרש ששטחו 500 מ"ר, וסביבו נחלות חקלאיות ושדות. יש בו חלל ציבורי הכולל מטבח, סלון, פינת אוכל, מבואה ושירותי אורחים, פינת משפחה, שלושה חדרי ילדים (אחד מהם הוא ממ"ד), חדר רחצה, חדר כביסה ויחידת הורים. עליית הגג כוללת פינת ישיבה עם טלוויזיה, מטבחון ומרפסת.

החזון: בני הזוג רצו בית מרווח עם גינה רחבת ידיים סביבו. בנוסף הם ביקשו אפשרות לארח בקלות בלי להזיז רהיטים, חלל אירוח חיצוני מרווח, מטבח מופרד מעט מהחלל הציבורי, מבואה מוצנעת, חדר כביסה נפרד, הפרדה בין חדר ההורים לחדרי הילדים, פינת משפחה באזור חדרי הילדים ואזור למשחק כדורסל.

למגרש יש פינה עגולה בחזית הקדמית, וכדי להימנע מהסטת המבנה כולו לאחור ולהפסיד שטח גינה יקר, הצמדנו את הפינה המרובעת של הבית אל הפינה העגולה, ו"הצפנו" את הפינה המרובעת, כך שלא תהיה חריגה מקו הבניין הקדמי. כדי להשיג את תחושת המרחב, הקפדנו כבר בשלב התכנון על זרימה נכונה בין החללים ועל מפתחים גדולים. בכל מקום בבית שאלנו את עצמנו מה רואים מאותה נקודה – בין אם המבט נמשך אל חלל פנימי ובין אם החוצה. גם פלטת הצבעים הבהירה מוסיפה לתחושת המרחב. לבני הזוג יש פריטים וחפצים רבים שאספו במהלך השנים, ובתכנון כללנו מקום מדויק לחלק מהרהיטים ופינות שונות לחפצים מיוחדים.

משך התהליך: 3 שנים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בהתאם לתוכנית הפיתוח, הבית נמצא מעל מפלס הרחוב ומובילות אליו מדרגות רבות. לקחנו את האילוץ הזה והפכנו אותו להזדמנות ליצור אזור חיץ קסום בין הרחוב לבית – שביל מדרגות מאבן טבעית המתפתל בתוך הגינה. בקצה השביל יש שער ברזל מחושל המוביל למבואה חיצונית, ודלת צהובה מובילה אל הבית. הצבע הצהוב של הדלת וחלונות הברזל התכולים בולטים על רקע האפור והלבן הניטרליים של הקירות.

בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
שביל אבנים מוביל לשער ברזל|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
דלת ברזל צהובה|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
הכניסה והמטבח|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
משמאל לדלת הכניסה יש ארון לתיקים, מעילים ונעליים וספסל|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
מטבח נמצא בחלל נפרד אבל פתוח לסלון|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, מטבח
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
דלת מובילה מהמטבח לחצר הקדמית|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
בסלון יש חלון עם פינת ישיבה|צילום: שירן כרמל

במבואה, משמאל לדלת הכניסה יש ארון לתיקים, מעילים ונעליים וספסל, ומימין נמצאים שירותי האורחים. חלון השירותים, שפונה למבואה, מחופה במשרבייה, ובחלל השירותים חלקם התחתון של הקירות מחופה בלוחות שנצבעו בוורוד, והחלק העליון בטפט עם דוגמה פרחונית. כבר מהמבואה רואים את פינת האוכל ואת קיר הזכוכית התוחם אותה, המשקיף אל הגינה ואל אזור האירוח החיצוני. פינת האוכל תחומה באמצעות "שטיח" של אריחים מצוירים, ועליו ניצב שולחן עץ מלבני. סביב השולחן ניצבים כיסאות מסוגים שונים וכן ספסל לבן. בסלון יש חלון גדול עם ספסל, והוא מרוהט בספת רי"ש עם ריפוד אפור וכמה פופים.  

המטבח נמצא משמאל לכניסה, בחלל נפרד אבל פתוח לסלון, באופן שמאפשר תנועה נוחה בין החללים. הוא בנוי בצורת חי"ת, כשבשתי צלעות ארונות נמוכים ומעליהם חלונות, ובצלע השלישית ארונות גבוהים. הדלת, המפרידה בין הצלעות, מובילה לחצר הקדמית שבה יש פינות ישיבה ופינת בישול. במרכז המטבח עומד שולחן עגול לארוחות משפחתיות יומיומיות.

>> במדור הקודם: רק 28 מ"ר ויש בה הכל: יחידת דיור משגעת בשרון

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 

מעבר בין פינת האוכל לשירותי האורחים מוביל לפינת המשפחה וממנה לשלושת חדרי הילדים, חדר הרחצה וחדר הכביסה שבקצהו יציאה למרפסת. מסדרון קצר מוביל ליחידת ההורים, ומאפשר בה פרטיות. היחידה כוללת חדר שינה, חדר רחצה עם מקלחון וחדר ארונות.

 

בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
שירותי האורחים|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
פינת המשפחה|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
חדר שינה
חדר ההורים|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
חדר הרחצה של ההורים|צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, ג, צילום שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
בית במושב, עיצוב עינב שיפמן ואלונה דאר, תוכנית, שרטוט עינב שיפמן
תוכניות הבית|צילום: שרטוט עינב שיפמן ואלונה דאר

פריט אהוב: מעל שולחן האוכל, שנראה כבר מהכניסה לבית, תלויות זוג מנורות שבעלי הבית הכינו מרמקולים. זו דוגמה לחפצים הייחודיים שנוצרו משילוב החזון של בעלת הבית ויכולת הביצוע של בעל הבית.

דבר המעצבות: תהליך תכנון ובניית בית הוא תהליך מאוד אישי ומשתנה בין משפחה למשפחה. במקרה הזה התהליך התחיל עוד לפני שהמשפחה הגיעה אלינו ונמשך איתנו. הגיבוש הסופי של בית הוא קצת כמו פסיפס – פיסה ועוד פיסה שמרכיבים שלם.

טיפ: אחד הכלים החשובים שלנו בתכנון הבית היה האור. אור יכול לתת תחושה של אינטימיות או פתיחות, ובמקרה הזה האור יצר את תחושת המרחב שבעלי הבית רצו.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

תכנון ועיצוב: סטודיו בתים - עינב שיפמן ואלונה דאר

 

ייעוץ נוסף בבחירת חומרי גמר: לירון סיני

נגרות: שי פרייס הנגריה

חלונות ברזל: יאלו פתח לשלמות 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן