הדיירים: זוג הורים ושלושה ילדים קטנטנים.

הבית: הבית, בן 20 שנה, נמצא ביישוב כפרי במרכז הארץ וגובל ביער מקסים. מכיוון שבמקור היה בעל תקרה נמוכה ומחולק באופן שלא התאים למשפחה, הוא עבר שיפוץ מאסיבי כולל תכנון מחדש של חוץ ופנים והחלפת הגג.

החזון: הדיירים החלו תהליך עבודה מול משרד אחר. התהליך לא צלח, כך שתפקידנו היה להרים את הפרויקט מחדש. כדי לעשות זאת בדרך הנכונה ביותר, ראשית הקשבנו לצרכים, לדרישות ולחלומות של הלקוחות. נקודת המוצא היתה למקסם את התכנון ולהתאימו לדרישה של בית בן קומה אחת שיהיה פתוח, מואר והרמוני. כך, יצרנו חלל משפחתי גדול ומרווח ודאגנו לחדרים גבוהים, בעלי מראה נקי ואחסון מרבי. היה לנו חשוב לייצר תחושת אחידות עם הנוף וזרימה מושלמת של המבט החוצה אל תוך היער. הרעיונות, הטעמים והאהבות הברורות של הלקוחות צורפו עם חומר, צורה וצבע כדי ליצור אחידות עיצובית ותחושת ניקיון שאינו מנוכר.

משך השיפוץ: כחמישה חודשים.

עלות השיפוץ: סביב 1,300,000 שקלים כולל הכל.

אושרי כהן נדר, כניסה (9) (צילום: שירן כרמל)
דלת הכניסה מקדמת את פני הבאים בגוון ירוק זית עדין משולב חלונות זכוכית חלבית | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר (26) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, שידה (15) (צילום: שירן כרמל)
הקיר אינו סותם את החלל ומקנה כך תחושה אוורירית לנכנסים מהחוץ | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, שידה (25) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד באתר לעיצוב הבית:

אוסף של חלומות

רוב הבית טופל ותוכנן מחדש, גם מעט הקירות או התקרות שנשארו מהבית המקורי טופלו בתשתיות וגמר חדשים. תהליך העבודה כלל תכנון, עיצוב פנים, בחירת חומרי גמר, תקשורת עם ספקים והלבשת הבית עד הפריטים הקטנים. לאחר תשאול קפדני, יכולנו לצאת לדרך ולבחור יחד את כל המרכיבים, החל בחומרי גמר, דרך פריטי אינסטלציה, פריטי ריהוט ואביזרים. תהליך שכזה הוא אוסף של חלומות, הבנות, הסכמות, פשרות וחיבורים, ולכל אורכו יש רצון משותף של כולם להגיע למקסימום תוצאה הן מבחינה פרקטית, הן ויזואלית והן כלכלית.

אושרי כהן נדר, סלון (12) (צילום: שירן כרמל)
רצפת בטון מוחלק | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, סלון (20) (צילום: שירן כרמל)
גג גבוה ומשופע עשוי קורות עץ מאסיביות חשופות צבועות לבן | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, שולחן סלון (39) (צילום: שירן כרמל)
הצבעוניות כוללת אפורים עם נגיעות של חום, חרדל, תכול ושחור | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, סלון (23) (צילום: שירן כרמל)
מרחב גדול ופתוח ובו ספה משובחת, שטיח יוצא דופן ופרטי וינטג' | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, סלון (24) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

הכניסה: שביל בטון מוביל לרחבת הכניסה. דלת הכניסה מקדמת את פני הבאים בגוון ירוק זית עדין משולב חלונות זכוכית חלבית. מול הכניסה ניצב קיר שלא מגיע לתקרה שלאורכו שידת וינטג' שעליה תמונות ואוסף פריטים אהובים. הקיר אינו סותם את החלל ומקנה כך תחושה אוורירית לנכנסים מהחוץ.  

הסלון: משמאל, החלל הציבורי שבו רצפת בטון מוחלק ומעליו גג גבוה ומשופע עשוי קורות עץ מאסיביות חשופות צבועות לבן. הסלון כולל מרחב גדול ופתוח ובו ספה משובחת, שטיח יוצא דופן ופרטי וינטג'. הצבעוניות כוללת אפורים עם נגיעות של חום, חרדל, תכול ושחור, ושומרת על מראה אחיד ונינוח כמו בכל חלקי הבית.

אושרי כהן נדר, סלון (13) (צילום: שירן כרמל)
מראה אחיד ונינוח | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר (11) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, חוץ (29) (צילום: שירן כרמל)
משטח עשוי בטון מוחלק שמעליו פרגולה בנויה וצמחייה מטופחת | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, חוץ (10) (צילום: שירן כרמל)
הסלון והמטבח הצמודים זה לזה נהנים מיציאה משותפת אל הגינה | צילום: שירן כרמל

חדר משפחה: מעבר מהסלון מוביל אל חדר המשפחה המופרד באמצעות דלת המאפשרת ניתוק מרבי בין החללים. פינת המשפחה עוצבה כאזור מפנק שמאפשר משחק וצפייה משותפת ונינוחה בטלוויזיה. החדר עוצב באותה רוח כמו הסלון, וכולל מדף בטון להנחת פריטים וחפצי נוי, ספה רכה, שטיח שחור לבן בדוגמה גיאומטרית ופריטים משלימים. דרך פינה זו ניתן גם לצאת לחצר אינטימית שבה דק ופינת משחק.

המטבח: המטבח הלבן, הפתוח לסלון, נבנה תוך שילוב נגרות מעץ ליבנה ונירוסטה. במרכזו עומד שולחן אוכל משפחתי עשוי עץ טבעי שסביבו כיסאות בסגנונות ובגוונים שונים. מעל לשולחן תלוי גוף תאורה צהוב שמשלים את התאורה הטכנית באזור משטח העבודה ואת האור הטבעי שחודר דרך החלון הגדול המשקיף אל הגינה.

החצר: הסלון והמטבח הצמודים זה לזה נהנים מיציאה משותפת אל הגינה שתחילתה במשטח עשוי בטון מוחלק שמעליו פרגולה בנויה והמשכה בצמחייה מטופחת, בית עץ לילדים ויער קסום.

אושרי כהן נדר, מטבח (1) (צילום: שירן כרמל)
במרכזו עומד שולחן אוכל משפחתי עשוי עץ טבעי שסביבו כיסאות בסגנונות ובגוונים שונים | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, פינת עבודה (21) (צילום: שירן כרמל)
חדר המשפחה. אזור מפנק שמאפשר משחק וצפייה משותפת ונינוחה בטלוויזיה | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, עבודה (19) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר (18) (צילום: שירן כרמל)
שטיח שחור לבן בדוגמה גיאומטרית ופריטים משלימים | צילום: שירן כרמל

גג עץ לבן ופרקט אלון

חדרי הילדים: פינת המשפחה ופינת עבודה נמצאות למעשה בחלל שבו הכניסות לחדרים הפרטיים. מימין לפינת העבודה נמצאים חדריהן של שתי הבנות שבהן פרקט אלון טבעי, נגרות לבנה ושילוב של פריטים תואמים כמו קירות הצבועים בגוונים שמחים, שולחנות וינטג' ומאווררי תקרה לבנים.

המקלחת המשותפת לשתיים מרוצפת אריחי בטון ירוקים חלקים אליהם הותאם חיפוי לבן פשוט ונגרות לבנה משולבת שיש במראה של פעם, תאורה טכנית ופריטים משלימים. משמאל לפינת העבודה נמצא חדר הבן הצעיר שגם בו פרקט אלון טבעי ונגרות לבנה בשילוב פריטים תואמים. חדר זה משולב בחדר רחצה אישי שעוצב באופן דומה לחדר הרחצה של הבנות.

אושרי כהן נדר, ג, שינה (31) (צילום: שירן כרמל)
סוויטת ההורים המרווחת. גג גבוה עשוי עץ גושני צבוע לבן | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, שינה (30) (צילום: שירן כרמל)
הבית כולו שומר על חומריות וצבעוניות אחידות עם קריצות קלות של צבעוניות חייכנית | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, שינה(33) (צילום: שירן כרמל)
פרטי הריהוט נבחרו בקפידה במטרה לשמור על טון אחיד ורגוע | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ילדים (3) (צילום: שירן כרמל)
פרקט אלון טבעי, נגרות לבנה ושילוב של פריטים תואמים כמו קירות הצבועים בגוונים שמחים | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ילדים (35) (צילום: שירן כרמל)
חדר הבן הסמוך. גם בו נגרות לבנה | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ילדים (2) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, לימודים (5) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, מנורה (36) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

חדר השינה: בהמשך נמצאת הכניסה לסוויטת ההורים המרווחת שבה גג גבוה עשוי עץ גושני צבוע לבן. גם פה הונח פרקט אלון טבעי ושולבה נגרות לבנה יחד עם פריטים תואמים. חדר הרחצה של ההורים מרוצף אריחי בטון אפורים חלקים וגם בו הותאמה נגרות לבנה בשילוב שיש במראה של פעם, תאורה טכנית מדויקת ופריטים משלימים.

הבית כולו שומר על חומריות וצבעוניות אחידות עם קריצות קלות של צבעוניות חייכנית. פרטי הריהוט נבחרו בקפידה במטרה לשמור על טון אחיד ורגוע תוך שילוב של קריצות מעניינות בשטיחים, בכריות ובגוף התאורה הצהוב במטבח.

אושרי כהן נדר, ג, רחצה (22) (צילום: שירן כרמל)
חדרי הרחצה | צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, רחצה (32) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, רחצה (37) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, רחצה (8) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
אושרי כהן נדר, ג, רחצה (7) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

דבר המעצב: תהליך תכנון ועיצוב מקצועיים הביאו לרקיחתו של פרויקט משובח שגרם סיפוק עז גם לבעלי המקצוע וגם לבעלי הבית.

טיפ: עיצוב מוצלח הוא הבעה של הבנת חייהם של דיירי הבית. בעיצוב הבית הזה הושקעו מצד כל הגורמים המעורבים מיטב הכוחות ונוצקה לתוכו הרבה מחשבה, השקעה ואהבה.

פריט אהוב: אני אוהבת במיוחד את השטיח בסלון שהגיע מארצות הברית, אחרי חיפושים רבים אחר השטיח המושלם.

אושרי כהן נדר, הבית לפני (5) (צילום: צילום ביתי )
הבית לפני | צילום: צילום ביתי
אושרי כהן נדר, הבית לפני (1) (צילום: צילום ביתי )
מחולק באופן שלא התאים למשפחה | צילום: צילום ביתי
אושרי כהן נדר, הבית לפני, (2) (צילום: צילום ביתי )
אפילו הגג הוחלף | צילום: צילום ביתי
אושרי כהן נדר, הבית לפני (6) (צילום: צילום ביתי )
במקור היה בעל תקרה נמוכה | צילום: צילום ביתי
אושרי כהן נדר, הבית לפני (4) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

תכנון ועיצוב פנים: אושרי כהן נדר, סטיילינג והלבשה: דנה בר

במדור הקודם: הסוד שנחשף בדירה התל אביבית
לכל הכתבות במדור בשיפוץ