הדיירים: בנות זוג ושני ילדיהן (ילדה בת ארבע, תינוק בן שנה).

הבית: דירת ארבעה חדרים בקריית אונו. שטח הדירה כ-130 מ"ר + מרפסת הפונה לפארק רחב ידיים.

החזון: הקו העיצובי הוא עיצוב אקלקטי, המשלב סגנון תעשייתי, מודרני, רטרו ונגיעות כפריות. הקו נבחר מתוך התחשבות באילוצים הקיימים בדירה, בצרכים ובסגנון הלקוחות. החלום היה סביבת מגורים אורבנית וצעירה עם הרבה סטייל. הזוג ביקש לעצב דירה בעלת צביון ייחודי תוך שמירה על מרחב תנועה שיאפשר לילדים לנוע בחלל בחופשיות.

בנות הזוג ביקשו ליצור במטבח אי מרווח המשלב אחסון וכולל ישיבה לכלל המשפחה וכן משטח עבודה נוסף. כמו כן, פינת אוכל מרווחת וחלל אירוח מזמין ונעים, ספרייה וקיר תמונות משפחה. בחדרי השינה התבקשנו לשלב ריהוט קיים. תכננו את העמדת הריהוט תוך בחינת האלמנטים הקיימים, ולאחר מכן המלצנו לחדש ולצבוע חלק מהריהוט ששולב בחדרים.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ספרייה סלון גובה  (צילום: הגר דופלט)
חומריות עשירה של ברזל, בטון ועץ שיוצרים עומק ויזואלי | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ספרייה סלון גובה  (צילום: הגר דופלט)
קולאז' של תמונות משפחתיות שצולמו על ידי האם | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ספרייה גובה (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

משך השיפוץ: כשלושה חודשים, כולל תוכנית עיצובית, בניית פרוגראמה, ימי קניות מרוכזים, שיפוץ הדירה והעמדת הריהוט בחלל. השיפוץ וההום סטיילינג כללו פירוק ובנייה, שינוי נקודות חשמל בהתאם לתכנון החדש, צביעה כללית של הבית, חיפוי בפרקט עץ תלת שכבתי בחלל המרכזי ובחדרי השינה, מריחת בטון ברצפת המטבח, חיפוי המרפסת באריחי בטון, רכישת ריהוט חדש, חידוש וצביעת רהיטים קיימים. נגרות ייעודית ותאורה, וילונות בהתאמה אישית, וכמובן אקססוריז ייחודיים להשלמת המראה הכללי.

עלות השיפוץ: כ-160 אלף שקל, שכללו הורדת קיר, בנייה בגבס, ריצוף אריחי בטון במרפסת, מריחת בטון במטבח, צבע לכלל הדירה, הזזת חשמל, הורדת חיפוי בחדר רחצה, התקנת קנט ברזל שעושה את ההפרדה בין המטבח לחלל המרכזי, צבע גיר ליד האי, תליית גופי תאורה, חיפוי פרקט עץ בכלל הדירה, נגרות ייעודית (אי במטבח, ספרייה ומזנון בסלון), שחזור דלת ישנה ירוקה בין המטבח למזווה, ארון קיר חדר שינה הורים, רכישת תאורה, וילונות, ריהוט, טפט, טקסטיל, אמנות ואקססוריז.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, סלון  (צילום: הגר דופלט)
דירה בעלת צביון ייחודי | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ספה גובה  (צילום: הגר דופלט)
כריות נוי המשלבות טקסטורות וצבעים עזים | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, שידה סלון גובה  (צילום: הגר דופלט)
אלמנטים שונים בסגנון רטרו-מודרני בעלי שיק | צילום: הגר דופלט

עוד באתר לעיצוב הבית:

כתום, מנטה וטורקיז

לאחר שהסטודיו בחן את הצרכים של הלקוחות, טעמם ואורח חייהם, גובש קונספט עיצובי והוחלט על עיצוב בסגנון אקלקטי. נבחרה סקלה צבעונית ייחודית: כתום, ירוק מנטה וטורקיז בשילוב חומריות עשירה של ברזל, בטון ועץ שיוצרים עומק ויזואלי ומשתלבים יחד בצורה שמאזנת בין חומרים וצבעים חמים וקרים.

בחרנו לשלב אלמנטים שונים בצבעוניות ייחודית ובסגנון רטרו-מודרני בעלי שיק שהופכים את החיים בבית לחוויה. לאחר גיבוש התכנית העיצובית החל שלב הביצוע – שיפוץ הדירה במקביל להזמנת האלמנטים השונים. בחירה מוקפדת של טקסטיל, פריטי אמנות ואקססוריז יצרו תחכום ועניין בחלל. את המראה השלימו חפצים ואלמנטים שנרכשו בחנויות בוטיק.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, פינת אוכל גובה (צילום: הגר דופלט)
פינת האוכל. שולחן אוכל בסגנון רטרו-מודרני בעל קווים נקיים | צילום: הגר דופלט

המטבח ופינת האוכל: הסגנון המקורי של המטבח הוא תעשייתי (מטבח נירוסטה). הבחירה לשמר את המטבח הקיים בסגנון תעשייתי היתה נקודת המוצא לעיצוב החלל המרכזי. המטבח הסתתר בחדר נפרד בעל מבנה מאורך שאינו פתוח לחלל המרכזי וכלל בחלקו האחורי אזור ישיבה נטול חלונות ופתחים. את אזור הישיבה בחרנו להשמיש לטובת מזווה מרווח ותחמנו אותו באמצעות בניית קיר גבס בשילוב דלת מפירוק שנצבעה בגון מנטה.

שבירת הקיר החוצץ בין המטבח לבין החלל המרכזי פתחה את החלל כולו ויצרה תחושת מרחב נעימה. בחלק העליון של הקיר שפורק נותרה קורה עליונה שניצלנו להגדרת אזור המטבח באמצעות זוויות ברזל שהוצמדו לאורך הפינות ויצרו תחימה מעניינת של חלל המטבח. מתחת לקורה, בהתאם לצורך שהגדירו הלקוחות, תוכנן אי ישיבה מרווח המיועד לארוחות, לעבודה ולאחסון. האי תוכנן בנגרות ייעודית והמשטח העליון חופה בקולאז' אריחי קרמיקה צבעונית שיצרו מראה מרהיב ומקורי. התאורה שנבחרה מעל האי היא תאורת רחוב מקורית שנרכשה בשוק הפשפשים. המפגש שנוצר בין התאורה לבין האריחים הצבעוניים יוצר אווירה של שוק תוסס ורבגוני. הקיר לצד האי נצבע בצבע גיר שחור מגנטי – כך נוצרה פינה אינטראקטיבית לילדים בעלת קונטרסט עיצובי מעניין.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, פינת אוכל  (צילום: הגר דופלט)
מעל האי תאורת רחוב מקורית שנרכשה בשוק הפשפשים | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו  (צילום: הגר דופלט)
קיר לוח גיר. פינה אינטראקטיבית לילדים בעלת קונטרסט עיצובי מעניין | צילום: הגר דופלט

פינת האוכל, המיועדת לאירוח, נעימה ומרווחת. שולחן אוכל בסגנון רטרו-מודרני בעל קווים נקיים שמסביבו שישה כיסאות בגוון אפרפר. מעל מרכז השולחן תלויה מנורת עכביש יוצאת דופן שאנחנו תכננו ובוצעה על ידי אמן ברזל. על הקיר תלוי הדפס מקורי של הציירת יערה זקס, ציור בעל עומק וצבעוניות מרתקת.  

קיר משפחה עם תמונות שחור-לבן

הסלון: בסלון הושם דגש על עיצוב חלל נעים ומפנק בסקלת צבעים ססגונית ומלאת סטייל. הלקוחות בחרו לעבור עם הספה הקיימת, ואליה הותאמו כריות נוי המשלבות טקסטורות וצבעים עזים ושולחנות קלים ואווריריים. נגרות ייעודית של רביד אביסרור פורת שולבה בחלל – מזנון טלוויזיה וספרייה. בסלון תאורה היקפית המשלבת ברזל בגוני זהב ושחור היוצרת אווירה נעימה, ובמרכז הסלון יש מאוורר תקרה שחור בסגנון תעשייתי. את הסלון מחבק טקסטיל עשיר – וילונות בהתאמה אישית בגון מנטה עדין ושטיח בעל טקסטורת זיג זג. הלקוחות ביקשו קיר משפחה. מאחר שבת הזוג בעלת כישרון צילום, הרכבנו קולאז' של תמונות משפחתיות שצולמו על ידה ועברו עיבוד לשחור לבן. לתמונות נבחרו מסגרות שחורות שנתלו על הקיר בקומפוזיציה מתוחכמת.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ספרייה סלון גובה  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, מטבח  (צילום: הגר דופלט)
הבחירה לשמר את המטבח הקיים בסגנון תעשייתי היתה נקודת המוצא | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, מטבח מדפים  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

המרפסת: המפגש בין הסלון לבין המרפסת רוצף בפס חיפוי של אריחי בטון מצוירים בדוגמת רטרו שחור-לבן. יתר החיפוי במרפסת הם אריחים חלקים בגוון אפור. שולחן אוכל משנות ה-70 שהיה בבית הלקוחות עבר חידוש וצביעה וסביבו כיסאות בגוני ירוק בקבוק ולבן.

חדר שינה הורים: לבעלי הדירה היתה מיטת עץ בשילוב עיטור ברזל ושתי שידות צד מעץ שבחרנו לחדש ולצבוע בגוון מנטה עדין שהפך את הריהוט לקליל ומרגיע. ארון קיר ייעודי הותאם לחלל. תאורת כלוב מברזל משתלשלת מהתקרה בשני צדי המיטה. על הקיר קולאז' של אלמנטים דקורטיביים. להשלמת המראה הרגוע והשלו נתלה וילון רומאי בהיר.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, מסדרון גובה  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, שינה (צילום: הגר דופלט)
חדר השינה. מיטת עץ בשילוב עיטור ברזל ושתי שידות צד מעץ חודשו | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, שינה גובה  (צילום: הגר דופלט)
גוון מנטה עדין הפך את הריהוט לקליל ומרגיע | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, שינה גובה  (צילום: הגר דופלט)
על הקיר קולאז' של אלמנטים דקורטיביים | צילום: הגר דופלט

לספר סיפור בעל שכבות של חומר

חדר הילדה: הצבעוניות שנבחרה לחדר היא ורוד, לבן ושחור. הריהוט הבסיסי הגיע עם הלקוחות (ארון ומיטה) בגוון ניטראלי. החלל הושלם באמצעות אלמנטים שונים שיצרו דיאלוג טקסטורות מעניין – טפט מעוינים בגוני ורוד, שטיח עיגולים שחור-לבן, תיבת תחפושות שחורה עתיקה. על הטפט נתלה קולאז' אלמנטים המשלב בית בובות ישן שנרכש בשוק הפשפשים.

חדר התינוק: הצבעוניות שנבחרה לחדר היא אדום, תכלת, כחול נייבי ולבן בשילוב עץ. גם בחדר זה הריהוט הבסיסי היה קיים (מיטת תינוק וארון בגדים מעץ). קירות החלל נצבעו בגוון תכלת עם קרניז תוחם. שטיח בעבודת יד בגוני החדר הנבחרים. וילון עם דוגמת מפרשיות בגוון אדום על גבי בד יוטה נתלה להשלמת המראה. בפינת החדר הוצב כיסא נדנדה ולצדו פינת משחקים.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים גובה (צילום: הגר דופלט)
חדר הילדה. הצבעוניות שנבחרה לחדר היא ורוד, לבן ושחור | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים  (צילום: הגר דופלט)
החלל הושלם באמצעות אלמנטים שיצרו דיאלוג טקסטורות מעניין | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ארגז גובה  (צילום: הגר דופלט)
, תיבת תחפושות שחורה עתיקה | צילום: הגר דופלט

פריט אהוב: קורות הברזל שעוטפות את הקורה בכניסה למטבח.

דבר המעצבות: נהנינו מהעשייה ומההזדמנות שקיבלנו לעצב בחופשיות, תוך שימוש בחומריות עשירה ובצבעוניות מרעננת. הבחירה בעיצוב על זמני מאפשרת ביטוי אישי ואקלקטיקה שנותנים מקום לפריטים מיוחדים ושונים המתגבשים לשפה חדשה וייחודית. אנחנו מאמינות שעל מנת ליצור חללים מעניינים צריך להעז. לשלב בין חומרים, ליצור עניין בחלל ולספר סיפור בעל שכבות של חומר, טקסטורה וצבע. אין להסתפק רק במעטפת טובה, חשוב לשים דגש על הפרטים הקטנים שיוצקים את האישיות לביתכם.

סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים גובה  (צילום: הגר דופלט)
שטיח בעבודת יד נסרג על ידי "פיצקדולים" בגוני החדר הנבחרים | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים גובה  (צילום: הגר דופלט)
חדר התינוק. אדום, תכלת, כחול נייבי ולבן בשילוב עץ | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים גובה  (צילום: הגר דופלט)
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים גובה | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים גובה  (צילום: הגר דופלט)
קירות החלל נצבעו בגוון תכלת עם קרניז תוחם | צילום: הגר דופלט
סטודיו דיטיילז, קריית אונו, ילדים מובייל גובה  (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט

עיצוב פנים והום סטיילינג: STUDIO DETAILS

במדור הקודם: חזר מאירופה אחרי 20 שנה לבית ילדותו
לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

לכל כתבות המגזין