הדיירים: זוג בשנות ה-30 + 3 ילדים. בן הזוג בעל עסק משפחתי "חשמל ישיר", שותף ב"ספרה תאורה". בת הזוג עוסקת בתחום המזון.

הבית: בית פרטי בן שבע שנים במושב באזור השרון. שטח הבית: 220 מ"ר. שטח המגרש: 500 מ"ר. בקומת הקרקע: סלון, מטבח, פינת אוכל, חדר משחקים, שירותי אורחים. בקומה השנייה: שני חדרי ילדים, חדר רחצה ילדים, חדר משפחה וסוויטת הורים..

דיטיילס, ג, מסכה (11)
דגש על אמנות ישראלית | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, סלון (10)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, מסכה (7)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, חוץ (18)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, חוץ (19)
צילום: הגר דופלט

החזון: בני הזוג עברו לכפר לאחר שהתגוררו שנים רבות בסביבה עירונית, לכן החלום היה לעצב סביבת מגורים עוטפת ונעימה ועם זאת מתוחכמת וחדשנית. בית שמשרה אורבניות בלב הפרדסים. הקו העיצובי נשען על קווי היסוד הארכיטקטוניים של הבית, המאופיינים בסגנון מודרני ונקי. הבית טובל בנוף הפסטורלי של פרדסי השרון, שמכניס לתוך הבית רעננות נעימה. הצבעוניות שנבחרה משלבת את הרעננות הסביבתית עם נגיעות אורבניות שמשתלבות בצורה הרמונית בבית.

בוצעה מתיחת פנים כללית לבית - פתרונות אחסון בנגרות ייעודית; חיפוי פרקט בחדרי השינה ובחדר המשחקים, חידוש והרחבת שטחי האחסון והעבודה במטבח, תכנון אי עבודה ואכילה במטבח, ריהוט, תאורה, אמנות וטקסטיל לכלל הבית; יצירת סוויטת הורים מפנקת הכוללת חדר רחצה זוגי כמו במלון בוטיק נוטף סטייל.

משך זמן הפרויקט: הפרויקט ארך כארבעה חודשים, מתוכם חודשיים הוקדשו לתכנון, קבלת הצעות מחיר מספקים וביצוע הזמנות עבודה. השיפוץ עצמו ארך כחודשיים וכלל עיצוב פנים והום סטיילינג.

דיטיילס, ג, ספה (17)
ריהוט, טקסטיל ואמנות היוצרים חלל אקלקטי | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, סלון (14)
ספרייה בעלת נוכחות מרכזית | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, סלון (11)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, סלון (13)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, סלון (6)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס (16)
צילום: הגר דופלט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

קומת קרקע: סטייל, נוחות ופינוק

המטבח: המטבח חודש על ידי תכנון אי מרווח המחופה בפלטת עץ הנותן מענה לישיבה, עבודה ואחסון. חזיתות המטבח הוחלפו לחזיתות בצביעה אפוקסית עם ידית אינטגרלית. הקרמיקה פורקה והוחלפה בקרמיקה חדשה. גופי תאורה (שנרכשו ב"ספרה תאורה") מעניקים ממד גאומטרי מעניין מעל האי.

פינת האוכל: פינת האוכל טובלת בירוק הנשקף מהחלונות המקיפים אותה. השולחן והכיסאות נרכשו על ידי הלקוחות לפני השיפוץ והכתיבו את הצבעוניות והסגנון בחלל המרכזי. גוף תאורה ייחודי בעיצוב ישראלי נבחר על ידי הסטודיו להשלמת המראה וליצירת האווירה האינטימית סביב השולחן.

דיטיילס, מטבח (16)
המטבח חודש על ידי תכנון אי מרווח המחופה בפלטת עץ | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, מטבח (17)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, מטבח (14)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, פינת אוכל (18)
גוף תאורה ייחודי בעיצוב ישראלי | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, פינת אוכל
פינת האוכל טובלת בירוק הנשקף מהחלונות | צילום: הגר דופלט

הסלון: במרחב הציבורי הושם דגש על סטייל, נוחות ופינוק. הסלון הנמצא בסמוך ליציאה לגינה וכולל ספריה בעלת נוכחות מרכזית, אך עם זאת קלילה ואוורירית. הספרייה תוכננה על ידי הסטודיו ובוצעה בנגרות ייעודית בשילוב ברזל. אלמנטים נוספים שנבחרו בקפידה - ריהוט, טקסטיל ואמנות היוצרים חלל אקלקטי, מתוחכם ועל זמני. קיר הקמין חופה באריחים בצורת משושים המוסיפים עוד שכבה גאומטרית לחלל. גופי תאורה משלימים את החלל ומעניקים אוירה מזמינה בסלון. חלל הסלון הולבש בטקסטיל משובח בעל טקסטורות מגוונות היוצרות עניין וססגוניות מרתקת המשתלבת עם הנגיעות החמימות של הצבעוניות המעושנת.

חדר משחקים: חדר שעוצב כולו על טהרת ילדות קסומה. הקיר המרכזי חופה בטפט בעל טקסטורת אוהלי טיפי היוצר אווירה היתולית ושמחה בחלל. שולחן יצירה ישן שהיה ללקוחות מתכתב עם מגירת דפוס ישנה שבה מוצגות מיניאטורות ססגוניות המשלבות בין ישן לחדש. ארון אחסון גדול משמש פתרון לאחסון רב תכליתי לכלל הציוד והמשחקים של שלושת ילדי הבית.

דיטיילס, שינה (20)
סוויטת ההורים. בריחה מושלמת עם הרבה סטייל | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, שינה (21)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, שינה (22)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, תמונה (8)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, שינה (6)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, עבודה (5)
צילום: הגר דופלט

 >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הקומה העליונה: חמימה ומרווחת

בקומה העליונה נמצאים חדרי השינה והרחצה של בני המשפחה. כלל הקומה חופתה בפרקט עץ אלון המעניק אווירה חמימה ומרווחת. נגרות ייעודית תוכננה לכל חלל וחלל על מנת לייצר פתרונות אחסון מקסימליים, כמו כן, בוצעו שינויים ותוספות לחשמל הקיים בהתאם לצרכים אשר הוגדרו על ידי בעלי הבית.

חדר משפחה: חדר המשפחה מיועד לענות על כמה פונקציות: פינת מחשב, פינת טלוויזיה וכן אירוח בשעת הצורך. הנגרות תוכננה על ידי הסטודיו ובוצעה בנגרות ייעודית המשלבת אחסון ופינת עבודה המשמשת את כלל בני הבית. בחלל הוצבו ספה מעוצבת, הנפתחת למיטה זוגית וכן פופים בעלי מראה ייחודי וצבעוניות משלימה.

חדר השינה של הבן: חדר השינה של הבן עוצב בסגנון כפרי נקי בצבעוניות מעושנת. הריהוט העיקרי היה קיים והסטודיו התבקש לגבש את החדר לכדי מקשה אחת. קירות החדר נתחמו בבורדר אפור, טקסטיל בגוני מרווה ואלמנטים משלימים הותאמו לחלל. הצבעוניות שנבחרה לחדר היא אפור, ירוק-מרווה ושחור.

דיטיילס, ילדים (12)
חדר המשחקים. טפט עם טקסטורת אוהלי טיפי לאווירה היתולית | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, משחקים (8)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, משחקים (9)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, חדר (10)
חדר המשפחה. פינת מחשב, פינת טלוויזיה וכן אירוח בשעת הצורך | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, חדר (9)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, ילדים (4)
חדר השינה של הבן עוצב בסגנון כפרי נקי | צילום: הגר דופלט

סוויטת הורים: חלל קסום המהווה בריחה מושלמת עם הרבה סטייל. הסגנון שנבחר הוא אורבני-שיק בצבעוניות של אפור-מוקה, חרדל ושחור עם נגיעה מפתיעה של ירוק עז בחדר הרחצה הפתוח לרווחה לחלל באמצעות הפרדת זכוכית. טפט גאומטרי המשלב את צבעוניות החדר מחפה את הקיר המרכזי בשילוב תאורת צד נקייה. ריהוט משלים ונגרות ייעודית תוכננו בהתאם לצרכים. משחק של קונטורים שחורים מופיע רפטטיבית בכמה אלמנטים בחלל ויוצר מראה אלגנטי וחד פעמי.

חדר רחצה הורים: החלל תוכנן ושופץ מן היסוד. מגוון טקסטורות וחומרים שנבחרו ושולבו בקפידה יוצרים חלל משלים לסוויטת הורים שכל אחד היה חולם עליה. ריצוף פישבון בגוני שחור מעושן מחפה את החלל, מקלחון עם טוש זוגי חופה באריחי בריקים לבנים בכיוונים שונים. כיור בטון הונח על ארונית המשלבת ברזל ועץ. ברזים מינימליסטיים שחורים ומסגרת אלומיניום שחורה מהווים המשך ישיר לקונטורים בחדר השינה. מן המראה משתקף קיר בגוון ירוק עמוק מרענן ומפתיע.

דיטיילס, ג, רחצה (23)
חדר רחצה הורים. ריצוף פישבון בגוני שחור מעושן | צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, רחצה (2)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, רחצה (3)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, רחצה (1)
צילום: הגר דופלט
דיטיילס, ג, רחצה (7)
צילום: הגר דופלט

דבר המעצבות: תהליך העבודה המשותף עם בעלי הבית היה חווייתי ומהנה. בני הזוג סמכו עלינו, היו פתוחים לשילובים מפתיעים ולא התפשרו על איכות. בדיאלוג הפורה בינינו הצלחנו להגיע לתוצרים ייחודיים ומלאי סטייל המשקפים את בעלי הבית. הבית מביא לידי ביטוי את האנשים החיים בו – אוהבי החיים הטובים, מעריכי עיצוב וייחודיות. הפרויקט נעשה באהבה והנאה רבה ואנחנו מאוד גאות בתוצאות.

אלמנט אהוב: חדר הרחצה של ההורים על היותו שילוב מרתק של חומר וצבע עם מנעמי החיים הטובים.

דיטיילס, חלל מרכזי לפני
החלל המרכזי לפני | צילום: צילום ביתי
דיטיילס, סלון לפני
הסלון לפני | צילום: צילום ביתי
דיטיילס, מטבח לפני
המטבח לפני | צילום: צילום ביתי
דיטיילס, שינה לפני
חדר השינה לפני | צילום: צילום ביתי
דיטיילס, ג, חדר הבן לפני
חדר הבן לפני | צילום: צילום ביתי

STUDIO DETAILS – עיצוב פנים והום סטיילינג – מעיין מנור ורוית רזניק

במדור הקודם: בית לשניים במושב טל שחר
לכל הכתבות במדור בשיפוץ