הדיירים: זוג פלוס שני ילדים (4, 1.5). האם, מאמנת אישית בתחום הקריירה, האב איש קבע.

הדירה: דירת גן במודיעין בגודל 130 מ"ר, הכוללת 4.5 חדרים. הבניין בן שלוש הקומות נבנה לפני 17 שנה.

החזון: הדיירים חלמו על דירה מרווחת, חמימה ובעיקר צבעונית שתתאים למבוגרים ולילדים כאחד. אילוצים: חדרי הרחצה היו קטנים ולא פונקציונליים ולכן אוחדו לחדר אחד מרווח עם שתי כניסות נפרדות - האחת מחדר ההורים והשנייה מהמסדרון. המטבח היה למעשה חצי חדר צר, ארוך וחשוך עם חלון קטן שפנה למרפסת השירות. בחדר השינה הייתה דלת יציאה לחצר אחורית שאינה בשימוש.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
שידת מגירות ישנה בכניסה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ואוסף בובות לקישוט | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
רד אלינו אווירון | צילום: הגר דופלט

משך השיפוץ:  כשלושה חודשים.

עלות השיפוץ: 300 אלף שקלים, שכללו החלפת ריצוף בחדרי הרחצה והמטבח, הדבקת פרקט באיזור הציבורי, איחוד שני חדרי הרחצה, החלפת מפתחי אלומיניום בכל האזור הציבורי, החלפת דלתות פנים, מטבח חדש, נישות גבס, ריהוט חלקי (סלון), תאורה ואקססוריז.

אחת מהאופציות של השיפוץ הכולל הוצגו בתחילת הדרך בפני הזוג - וזו שיושמה לבסוף - הייתה יקרה משמעותית מהתקציב הראשוני שהסתכם ב-150 אלף שקלים. אך מכל האפשרויות, היא הבטיחה מערך שיישדרג משמעותית את חלל הדירה. אחרי לילה של התלבטויות והערכות תקציב מחודשות, החליטו הדיירים לקחת הלוואה נוספת וללכת איתי על התכנית היקרה יותר, אבל גם היפה והמשתלמת ביותר.

תיאור כללי של השיפוץ: חלל המטבח הצר הוסב לחצי חדר משחקים והמטבח עצמו הועתק לצד חדר המגורים עם חלון הפונה לחצר הדירה. חדר הרחצה של הילדים וזה של ההורים אוחדו לכדי יחידה מרווחת אחת. הריצוף הקיים שונה לחלוטין, חלקו הוחלף ועל חלקו האחר הודבק פרקט אלון מיושן תלת שכבתי. מיקום שירותי האורחים הושאר כפי שהוא, אך כל חלל החדר שופץ מהיסוד.

החלפנו את כל הריהוט בסלון, את המטבח, גופי התאורה, השידות בחדר השינה, ארון קיר ואבזור.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
חדר מגורים מרווח | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
הספה התלת מושבית נשענת על הקיר הנמוך | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
נגיעות של צבע | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
על השרפרפים הייחודיים | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
יש מקום לפינת עבודה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ולחפצים שמוסיפים אווירה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ספסל מרחף דמוי בטון | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
מזוודות מסע ישנות | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
פלטת עץ אורן המונחת על שני חמורים | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
התמונות והמצלמה | צילום: הגר דופלט

מהמטבח: נוף לגינה

הסלון: נכנסים למבואה קטנה בבית כשמימין מוצבים שירותי האורחים המחודשים. עם הכניסה לבית רואים את חדר המגורים המרווח משמאל שבאחת מפינותיו פינת עבודה משפחתית צבעונית ונעימה. בחדר המגורים מוצב ספסל מרחף דמוי בטון שעליו מונחים מערכת השמע, הממיר וסלסילות עם מבחר DVD נגישים לילדים. גם מתחת לספסל ישנן סלסלות המאחסנות צעצועים, שמיכות טלוויזיה, מגזינים וכיו"ב, לפי הצרכים המשתנים של בני הבית. 

פינת העבודה: פינת העבודה המשפחתית היא למעשה פלטת עץ אורן המונחת על שני חמורים שנקנו בהום סנטר ונצבעו לבן. על גבי הפלטה הונחה זכוכית  וביניהם - תמונות משפחתיות בשחור לבן. מעל שולחן העבודה הוצבו שני מדפים לבנים מרחפים (איקאה) לספרים וחפצי נוי. שולחן העבודה מונח על שטיח בצבעים חמים.

מטבח: הספה התלת מושבית שבסלון נשענת על גבי קיר נמוך שבצדו השני המטבח ("מטבחי גאיה"), הכולל חצי אי עם ארבעה מקומות ישיבה ומגירות לאחסון נוסף. המטבח הועתק למקום זה על מנת ליהנות מנוף הגינה ולאפשר קשר עין רציף עם הנמצאים בסלון.

פינת האוכל: מול המטבח פינת האוכל הכוללת ארון אחסון גדול בתוך נישה וכן מדפים בצבעים מגוונים עבור ספרים וצמחייה. עמוד שהיה על הקיר הוא זה שהכתיב את האילוץ לייצר נישה בקיר - אילוץ שיצא לטובה.

חדר משחקים: מימין לפינת האוכל - חלל צר וארוך שהכיל בעבר יחידות מטבח ארוכות והוסב לחדר משחקים ואירוח נעים וצבעוני.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
חצי אי במטבח לארוחות קטנות | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
עם ארבעה מקומות ישיבה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ומגירות לאחסון נוסף | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
לבשל מול הנוף | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
עם כלי הוינטג' | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
קשר עין רציף עם הנמצאים בסלון | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
תמונות על הקיר | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
וצנצנות שונות לאחסון | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
רואים את הגינה הפרטית | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
פרחים ועוד פרחים | צילום: הגר דופלט

חדר רחצה עם שתי כניסות

המסדרון מוביל לחדרי השינה והעבודה כשלכל אורכו תמונות משפחה חמימות ומשמחות הממוסגרות במסגרות מיושנות. משמאל – הממ"ד שהפך לחדר עבודה של האם. בסוף הפרוזדור - החדר של הבן והבת שנצבע בצבעים המתאימים לבת ולבן כאחד.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ליאת בלזר חדש, פינת אוכל גובה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ליאת בלזר חדש, פינת אוכל ספרים | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ליאת בלזר חדש, פינת אוכל שולחן | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ליאת בלזר חדש, פינת אוכל פרח גובה | צילום: הגר דופלט

חדר ההורים: דלת היציאה לחצר בוטלה והחלון הוגדל והושקע בקיר על מנת שיווצר מדף שקוע להנחת משקפי ראייה, שעון מעורר, ספרי קריאה וכיו"ב. המיטה החומה נצבעה על ידי הדיירים ומשני צדיה הוצבו שתי שידות לילה שנרכשו בוינטאג'מניה ותורמות לאווירה הכפרית בחלל. בקצה המיטה - ספסל סיני מבית "חפצים" המונח על שטיח קילים צבעוני. מול המיטה - ארון קיר גדול ולבן שאינו חונק את החלל. כמו כן, בחלל יש מראת קיר גדולה ותריס ישן, עליו תלויות שרשרות צבעוניות של בעלת הבית המכניסות עוד נקודת צבע לחלל.

חדר הרחצה: מימין לפרוזדור - חדר הרחצה המורחב עם יציאה למרפסת שירות. החדר כולל שתי דלתות שמובילות האחת למסדרון והשנייה ליחידת ההורים. החדר כולו חופה באריחים לבנים ומעליהם טיח ונגה תכלכל שתואם את ארון הרחצה. ארון תרופות ופח צהוב זורקים נקודות צבע ואור לחלל השמח הזה.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
החלון הוגדל והושקע בקיר | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
כך נוצר מדף שקוע להנחת חפצים | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
המיטה הישנה נצבעה על ידי הדיירים | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
מראת קיר גדולה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
תריס ישן, עליו תלויות שרשרות צבעוניות של בעלת הבית | צילום: הגר דופלט

דבר המעצבת: ללא ספק אחד הפרויקטים האהובים עלי, בעיקר בשל העובדה שהדיירים סמכו עלי לכל אורך הדרך ונתנו לי יד חופשית למדי בתכנון החלל, בחירת הגוונים והאבזור. הדיאלוג איתם התנהל תמיד ברוח טובה ועם הרבה אנרגיות חיוביות תוך פרגון מתמיד מצדם על התהליך החווייתי כולו ולראיה - נשארנו חברים טובים עד היום.

טיפ: נכון שיש להתחשב בתקציב הקיים, אך יחד עם זאת יש להישאר עם ראש פתוח לשינויים, שכן שיפוץ כזה לא מיושם כל יום. לולא קבלת הדיירים את האופציה היקרה יותר, ההתנהלות היומיומית בחלל הדירה כולו לא הייתה אופטימלית כפי שהיא כיום.

פריט אהוב: שידת מגירות על קיר הכניסה שנרכשה בוינטאג'מאניה ונצבעה בירוק מעושן. ממוקמת במקום נוח המאפשר אחסון מפתחות וניירת והופכת את הכניסה למזמינה ומאירת פנים.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
שתי כניסות לחדר הרחצה | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
כולל יציאה למרפסת שירות | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
ארון תרופות צהוב | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
נקודות של צבע | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
חלל שמח ועליז | צילום: הגר דופלט
עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
משרת את הילדים והוורים כאחד | צילום: הגר דופלט

רשימת מכולת:

1. שולחן סלון - "פלורליס", נחלת יהודה, ראשל"צ, 2,500 שקלים במבצע סוף שנה.
2. שידת מגירות ישנה בכניסה ושידות בחדר השינה – "וינטאג'מאניה", נווה ימין, כפר סבא, 1,100 שקלים לכל השלוש.
3. מגירת סדר בכניסה - 300 שקלים שוק הפשפשים יפו.
4. תריס ישן בחדר השינה - שוק הפשפשים חיפה, 50 שקלים.
5. שני שרפרפים ישנים בחדר המגורים - שוק הפשפשים חיפה, 50 שקלים.
6. כורסה בסגנון שנות ה-50 בסלון הכוללת ריפוד חרדלי - 2,500 שקלים, "חפצים", נווה צדק.

עיצוב: ליאת ניר-בלזר (צילום: הגר דופלט)
שירותי האורחים המחודשים | צילום: הגר דופלט
_OBJ

עיצוב פנים: ליאת ניר-בלזר

במדור הקודם: איך מעצבים דירת 390 מ"ר לארבע נפשות?
לכל הכתבות במדור בשיפוץ