LIVING
מגזין סוף השבוע

"האתגר היה ליצור בית לרווק שיוכל בעתיד להתאים גם למשפחה וילדים"

בית משנות ה-50 הפך לדירת רווקים מושלמת - והפוכה: חדרי המגורים למטה וחללי האירוח למעלה. ויש גם בריכה מושלמת

מיכל גבריאלה רפופורט | living | פורסם 11/07/19 15:00 
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
בריכה בקו אפס|צילום: שי אפשטיין

דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין

הדייר: איש עסקים רווק בשנות ה-30 לחייו.

הבית: בית באחת השכונות המערביות של רמת השרון. הבית המקורי נבנה בשנות ה-50 על ידי אדריכל לא ידוע. במהלך השיפוץ, שנעשה על ידי אבי וענת דומב ממשרד "דומב אדריכלים", נותרה ממנו רק קומת הקרקע, והיא הפכה ליחידת דיור נפרדת שבה מתגוררים דיירים אחרים. מעליה נבנו שתי קומות חדשות - בקומה הראשונה נמצאים חדר השינה המרכזי, חדר רחצה, ארבעה חדרי שינה נוספים ופינת עבודה. בקומה השנייה יש מטבח, פינת אוכל, סלון, שירותי אורחים ומרפסת ובה בריכה.

החזון: "הרעיון היה ליצור מעין 'וילת פנטהאוז הפוכה' - הקומה הראשונה מוקדשת לחדרים הפרטיים והקומה השנייה מוקדשת לחללים הציבוריים. רצינו לנצל את השטח בצורה מקסימלית, ליצור חלל מרגש ולשלב את הנוף והחוץ בתוך הבית", אומר אדריכל אבי דומב. בעל הבית ביקש בית מרווח בסגנון מודרני, "והאתגר היה ליצור בית לרווק שיוכל בעתיד להתאים גם למשפחה וילדים", מוסיף דומב. לדבריו, הלקוח הקפדן היה שותף מלא לעיצוב עם דרישות בלתי מתפשרות לגימור.

 

 

שטח: 300 מ״ר + 75 מ״ר מרפסת.

משך השיפוץ: שלוש שנים.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין

דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
קמין בסלון|צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
פינת ישיבה במפרסת|צילום: שי אפשטיין

הכניסה לבית נעשית באמצעות מעלית פרטית לקומה השנייה, המיועדת לאירוח. דלת כניסה גבוהה מאלומיניום, עם קודן ביומטרי ומנעול חשמלי מכניסה את האורחים לסלון שמרוהט בספה אפורה, שולחנות מתכת עם משטחי עץ ושטיח אפור. לגוונים הניטרליים נוספו נקודות צבע כמו כריות נוי וציור. בקיר הטלוויזיה הותקן קמין. קיר זכוכית מפריד בין הסלון למרפסת ובה בריכת גלים שקועה ברצפה. במרפסת יש פינת ישיבה לבנה ומולה טלוויזיה נוספת. 
רמת השרון בנויה על גבעות המשקיפות על מישור החוף ממערב (נוף עד נתניה) ומבט למגדלים של תל אביב מדרום. כך שמקומה שלישית בבתי רמת השרון אפשר לקבל נוף מדהים כמו מקומה 20 בתל אביב.

במדור הקודם: בית שנבנה בתקופת המנדט עבר מהפך

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

גרם מדרגות שמעליו חלון תקרה מפריד בין הסלון למטבח ופינת האוכל. מעקה הזכוכית של המדרגות ממשיך את משחקי ההשתקפויות בבית ויוצר תחושה פתוחה ואוורירית. שולחן האוכל מורכב מרגלי מתכת שחורות ופלטת עץ מלא. סביבו ניצבים כיסאות שחורים ומעליו תלויה מנורה לבנה בצורה אמורפית - נדמה שהבריכה נכנסת עד פינת האוכל. המטבח (דאדא, טולמנ'ס) בנוי בצורת רי"ש בתוספת אי. בצלע אחת נמצאים הארונות הגבוהים ובצלע השנייה הארונות הנמוכים, כולל מקרר יין, ומעליהם משטח עבודה וכיור. הארונות לבנים ואילו משטח העבודה עשוי שיש גרניט שחור. גם האי מורכב מארונות לבנים ומשטח שיש גרניט שחור שבו מותקנות כיריים אינדוקציה. לצד האי יש מקומות ישיבה.   

הבריכה כוללץ מערכת גלים לשחייה נגד הזרם, "קו מים אפס" בגובה הריצוף – חובקת ומשתפת את כל חללי הבית. 

דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין

דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, ג, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין

בקומה התחתונה יש פינת עבודה מחופה פרקט ובה ספרייה שחורה שנבנתה בהזמנה מיוחדת. גם חדר השינה הראשי מחופה פרקט וראש המיטה השחור נמשך לאורך הקיר כולו. חדר הרחצה הצמוד מחופה שיש אוניקס שקוף המואר מאחור שהונח ב"התאמת ספר" (פלטות שיש המונחות כך שהן נראות כאילו כל אחת מהן היא השתקפות מראה של השנייה). 

דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין

דירה ברמת השרון, ג, עיצוב אבי דומב
שירותי אורחים|צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, עיצוב אבי דומב
גרם המדרגות מואר בחלון מהתקרה|צילום: שי אפשטיין
דירה ברמת השרון, ג, עיצוב אבי דומב
צילום: שי אפשטיין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריט אהוב: "אהבתי את העיסוק במשטחי שיש נדירים הדורשים דיוק בתכנון. את השיש קנינו מחסון בסגולה והוא הותקן על ידי אסלנוב סטס".

טיפ: "תמיד לחשוב אחרת, לחפש מודלים שונים של מגורים ולהתאים אותם ללקוח ספציפי. ליצור בית שיכול להשתנות במשך הזמן ולהתאים לחיי המשפחה המשתנים".

תכנון ועיצוב: אבי וענת דומב - דומב אדריכלים

 

מנורות: לייט קאסטינג

איטום: אומגה

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן