LIVING
מגזין סוף השבוע

בקעת אונו: אחרי שש שנים השלימו את השיפוץ

בעלי הבית החליטו לחדש ולרענן את קומת הכניסה, שחלקה נבנה עוד בתקופת המנדט. הם פנו למעצבת שעשתה את השיפוץ בקומה העליונה וקיבלו את המראה הכפרי הקלאסי שרצו

קורן זמיר | living | פורסם 04/07/19 11:43 
בית בבקעת אונו, עיצוב קורן זמיר - 1
שמירה על סגנון כפרי-קלאסי|צילום: איתי בנית

בית בבקעת אונו, עיצוב קורן זמיר - 5
הקורות של רצפת הקומה העליונה נחשפו|צילום: איתי בנית

הדיירים: בני זוג בשנות ה-50 לחייהם.

הבית: הבית, שנבנה על ידי אדריכל לא ידוע, נמצא ביישוב באזור בקעת אונו, ובני הזוג מתגוררים בו 25 שנה. קומת הכניסה, ששטחה כ-75 מ"ר, מורכבת מחלק שנבנה בתקופת המנדט (25 מ"ר) ובו נמצא הסלון, ומתוספת (50 מ"ר) ובה פינת אוכל, מטבח ושירותי אורחים. לפני כשש שנים תכננתי את השיפוץ שנערך בקומה העליונה, ששטחה כ-50 מ"ר, ובה נמצאים חדרי השינה. 

החזון: בעלת הבית פנתה אליי וביקשה לרענן ולחדש את קומת הכניסה. הקונספט היה ברור מהיום הראשון: מראה חמים עם טוויסט. היה חשוב לשמור על קווים קלאסיים וכפריים כדי לשמר את האותנטיות של המבנה וצביון הבית, ולשלב את החדש בצורה הרמונית. בעלי הבית אוהבים טבע וים ולכן מעדיפים חומרים טבעיים או בעלי מראה טבעי.

משך השיפוץ: כשלושה חודשים.

עלות השיפוץ: 250 אלף שקל.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

בית בבקעת אונו, עיצוב קורן זמיר - 6
הכניסה לבית נמצאת בין המטבח לפינת האוכל|צילום: איתי בנית

בית בבקעת אונו, עיצוב קורן זמיר - 7
צילום: איתי בנית

במהלך השיפוץ הוחלפו כל התשתיות בקומת הכניסה – חשמל, אינסטלציה, גז ומיזוג אוויר. הרסנו את הקירות הפנימיים ובנינו חדשים בהתאם לחלוקה החדשה של החלל. הכניסה לבית, שהייתה בין המטבח לסלון, נמצאת עכשיו בין המטבח ופינת האוכל, שהם למעשה לב הבית. הסלון, המשמש לאירוח רשמי יותר, נמצא יותר פנימה. בין הכניסה לסלון נמצא גרם מדרגות המוביל לקומה עליונה ולצדו שירותי האורחים. גובה התוספת של קומת הקרקע (החלק שבו נמצאים פינת האוכל, המטבח ושירותי האורחים) הוא כ-225 ס"מ. פירקנו את תקרת הגבס שהנמיכה את הקומה בכ-15 ס"מ, וחשפנו את קורות העץ והפלדה, שהם למעשה הרצפה של הקומה העליונה, והוספנו קורות פלדה לחיזוק. ליד דלת הכניסה עומדים ראי גדול במסגרת ברזל זהובה וקונסולה שחורה (לאופרד). בצד יש ארון עם דלת מקורות עץ המשמש כארון שירות וחשמל.  

בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 14
מקומות אחסון באי|צילום: איתי בנית

בית בבקעת אונו, עיצוב קורן זמיר - 16
ויטרינות שנבנו במיוחד לצד פינת האוכל|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 17
צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 18
שולחן האוכל נפתח לגודל 5 מטרים|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 15
הקשת המובילה מהמטבח לסלון|צילום: איתי בנית

רצפת המטבח ופינת האוכל מחופה באריחי גרניט פורצלן במראה בטון בגודל 60X120 ס"מ. המטבח תוכנן ונבנה במיוחד. הוא בנוי בצורת רי"ש בתוספת אי. הארונות לבנים (צביעה בתנור) עם ידיות פליז בשני דגמים שונים. בין הארונות הגבוהים משולבים המקרר ותנור גדול במיוחד. משטח העבודה שמעל הארונות הנמוכים הוא משטח בטון של קיסר. באי יש מקומות אחסון, כולל מקום מיוחד לבקבוקי יין, והמשטח עשוי עץ אלון. סביב האי יש ארבעה כיסאות בר מברזל שחור עם מושבי עור (לאופרד), ומעליו תלויות מנורות פליז (North Lighting). שולחן האוכל נבנה במיוחד – אורכו 2.40 מטרים והוא נפתח ל-5 מטרים כדי לאפשר לארח אנשים רבים. לצדי השולחן יש שתי ויטרינות שנבנו במיוחד. מעל פינת האוכל תלויות מנורות במראה רשת.

במדור הקודם: ותודה לאיקאה: שדרוג זריז לדירת קבלן ברחובות

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

כאמור, חלק מהבית, שבו נמצא הסלון, נבנה כבר בתקופת המנדט ולבעלי הבית היה חשוב לשמור על אופיו. כדי לשמר את הקיר, שסבל מרטיבות, חיפינו אותו בחיפוי שעם במראה לבנים. ליד הקיר ניצב קמין ברזל שחור שהיה בבית. גם הרצפה המחופה אבן חלילה שלוטשה בעבודת יד נשמרה. חלק מרהיטי הסלון היו בבית ושופצו כדי להתאים למראה החדש - הכורסאות רופדו בפשתן בהיר והמראה התלויה נצבעה בשחור. לכך נוספו ספות מרופדות קטיפה אפורה בדוגמת קפיטונז' ושולחנות (לאופרד), וכן שטיח מקש קלוע ומנורות במראה קלוע (ביתילי).

הרצפה בשירותי האורחים מחופה בחלקה באריחים מצוירים בשחור ולבן ובחלקה באריחי גרניט פורצלן במראה בטון, המחפים גם חלק מהקירות. בחדר יש כיור עומד גדול ולבן, ואילו הברז, יחידת המדפים, מסגרת המראה והקולבים כולם שחורים.

בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 2
צילום: איתי בנית

בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 8
הקיר חופה בשעם דמוי לבנים|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 9
צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 7
הרצפה מחופה אבן חלילה|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 10
צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 6
שירותי האורחים נמצאים מול גרם המדרגות|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 13
הדלת מורכבת מפרופיל בלגי שחור ומראות|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 11
הרצפה והקירות מחופים אריחי גרניט פורצלן דמויי בטון|צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, ג, עיצוב קורן זמיר - 12
צילום: איתי בנית
בית בבקעת אונו, עיצוב קורן זמיר, לפני השיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: קורן זמיר

פריט אהוב: הדלת של שירותי האורחים הניצבת מול גרם המדרגות. הדלת מורכבת מפרופיל בלגי שחור ומראות, וכשהיא פתוחה מכל זווית משתקף חלק שונה מחלל החדר.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצבת: הרגע המרגש בפרויקט היה כשהקבלן הרס את הקירות שהחשיכו את החלל וחשף את התקרה. הבנו שזה משהו שהיה מתבקש ונכון. החוויה הכוללת של עיצוב הבית הייתה מאוד חיובית, בראש ובראשונה מכיוון שהדיריים מרוצים ואוהבים את ביתם.

טיפ: כבר בהתחלה לראות את הסוף, להישאר ממוקדים בקו העיצוב הראשוני ולא להתפשר, גם כשלא הכל הולך כמתוכנן.

עיצוב פנים: קורן זמיר

 רשימת מכולת

שולחן אוכל – 8,000 שקל, נגריית משה ובניו

כיסאות אוכל – 800 שקל לכיסא, Pickup

שטיח – 3,000 שקל, צמר שטיחים

כיור עומד בשירותי האורחים – 3,500 שקל, חלמיש

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן