שירלי דן, חצר גובה
שביל ירוק מקדם את באי הבית | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, כניסה גובה
דלת בלגית משולבת זכוכית בכניסה | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, כניסה גובה
צילום: גלעד רדט
הדיירים:
בבית מתגורר האב, איש עסקים גרוש + 4 ילדים. הבת הבכורה חיילת, בן מתבגר ותאומים.

הבית: הבית נמצא במושב בשרון. זהו בית חדש בן שלוש שנים הממוקם בשטח של חצי דונים. כ-400 מ"ר בנוי  בשלוש קומות - מרתף, קומת קרקע, קומת חדרי שינה ובחצר בריכת שחייה.

שירלי דן, טלוויזיה
חלונות גדולים מפרופיל בלגי | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, מבט לבריכה
הסלון פונה לחצר קדמית ואחורית | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, ספה
שני שרפרפים משמשים כשולחנות קטנים | צילום: גלעד רדט

החזון: החלום היה לבנות בית שיהיה קרוב גיאוגרפית לילדים. בית שישמש את צורכי המשפחה, שבה שני ילדים בוגרים ותאומים קטנים. הדייר ביקש שתהיה לו כניסה צדדית כדי שאפשר יהיה לתכנן גינה קדמית עם גישה מהסלון, וסגנון שישדר חמימות וכפריות. 

משך השיפוץ: תהליך התכנון, ההיתרים והבנייה ארך כשנתיים.

העלות: כארבעה מיליון שקל.

שירלי דן, ספות
הספריה נבנתה על ידי נגר פרטי | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, ספות גובה
והספות נקנו אצל אריק בן שמחון | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, סלון
כל הבית רוצף בדק מעץ אלון | צילום: גלעד רדט

עוד באתר לעיצוב הבית:

מארחים בחצר

הבית בנוי בצורת ח' לא סימטרית. הכניסה צדדית ומאפשרת גינה קדמית וגינה אחורית. בכל הבית הותקן פרקט אלון עתיק, ובגינה דק איפאה. מרתף גדול ומואר, קומת הכניסה שבה אגף המטבח וחדר המשפחה, מרכז החיים בבית. גם בקומה העליונה שני אגפים - אגף ההורים, המופרד על ידי גשר שצופה לפטיו ולחלל המדרגות, שבו סוויטה עם מרפסת שצופה לבריכה ולגינה, ואגף הילדים הכולל שלושה חדרים ומקלחת משותפת.

שירלי דן, סלון מבחוץ
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, סלון
קיר המדרגות חופה בבריקים | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, מדרגות
צילום: גלעד רדט

הכניסה: דלת בלגית משולבת זכוכית מכניסה את באי הבית למבואת הכניסה. מצד שמאל נמצא המטבח ומצד ימין חדר המשפחה והשירותים. בהמשך המדרגות תוכנן פטיו חיצוני שנכנס לתוך הבית ומוקף בזכוכיות. הפטיו נראה מכל מקום ושוטף את החלל באור טבעי.

הסלון: חדר המגורים המרווח צופה לבריכה. בסלון שתי יציאות, האחת לגינה הקדמית והשנייה לגינה האחורית שבה הבריכה. הריהוט הנבחר מודרני ונוח. ספות שאפשר להשתרע עליהן בכיף של אריק בן שמחון. ספרייה שמסתירה את מערכת המיזוג ומשולבת בה טלוויזיה. שני שרפרפים מעץ גושני משמשים כשולחנות סלון קטנים.

שירלי דן, מדרגות גובה
גרם המדרגות חושף את עומקו של הבית | צילום: גלעד רדט

המטבח: תוכנן על פי צורכי המשפחה. הדייר אינו מרבה לבשל, ולכן המטבח תוכנן להיות פונקציונלי ונוח לבית עם ארבעה ילדים. משטח העבודה כולל כיריים וכיור, ומולו ארונות גבוהים בצבע אפרפר בצביעה בתנור, מזווה ומקרר. שולחן עץ גושני הוצב במרכז המטבח לארוחות משפחתיות, כי המשפחה נוהגת לארח בחצר. גוף התאורה מעל שולחן האוכל תוכנן על ידי מעצב התאורה צח כהן, שבחר את כל המנורות עם בעל הבית.

שירלי דן, מטבח
המטבח מוצף אור טבעי | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, חלון מטבח גובה
הותאם לצורכי הדיירים | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, מטבח ופינת אוכל
שולחן האוכל מוקם בלבו | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, פינת אוכל גובה
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, פינת אוכל
צילום: גלעד רדט

בית עם תחושת גובה ועומק

גרם המדרגות: מחופה עץ אלון עתיק. קיר המדרגות חופה באבן בריק. מעקה הברזל מצופה במאחז עץ אלון. חלל המדרגות משווה תחושה גובה ועומק לבית ומדגיש את קורות העץ הגלויות בתקרה, שנצבעו בגוון לבן. 

הקומה השנייה מחולקת לשני אגפים על ידי הפטיו וחלל המדרגות. הגשר מפריד בין חדרי הילדים לסוויטת ההורים.

חדר ההורים: חלל מרגיע מרוצף בפרקט עץ עם יציאה למרפסת שמש נעימה. הגג עשוי קורות עץ גלויות. ארונות קיר שקועים משני צדי קיר ההפרדה למקלחת. בין שני ארונות הקיר מעבר לחדר הרחצה הצמוד. חלון קיר גדול מכניס את נוף החצר והבריכה.

שירלי דן, תקרה
גשר מפריד בין חדר השינה של האב לחדרי הילדים | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, חדר שינה מבט מבחוץ
קורות העץ החשופים נצבעו בגוון בהיר | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, מיטת הורים
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, חדר שינה מבט מבחוץ
הארון נבנה על הקיר המפריד בין חדר השינה לחדר הרחצה | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, שירותים ומקלחת גובה
מקלחת מצד אחד, שירותים מהצד השני | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, חדר רחצה גובה
טיח צבעוני לקיר | צילום: גלעד רדט

חדר הרחצה: כולל מקלחון מרווח פלוס ספסל ישיבה ונישה בנויה לכלי הרחצה. כל חדר הרחצה חופה באבני פסיפס אפורות. קיר הכיור נצבע בטיח צבעוני. ארון הכיור נבנה על ידי נגר בהזמנה מיוחדת.

חדר ילדים: חדר מתבגר, כולל מיטת במה עם קיר מדפים לאחסון. ארון בנישה שמשלב פינת מחשב. יציאה למרפסת הרצל – מרפסת אינטימית.

שירותי האורחים: במראה נקי כולל אסלה עתיקה וכיור אנגלי עומד על רגל. שני מדפים מעץ למגבות ואחסון.  

המרתף: המרתף גדול ומואר עם חדר מוזיקה לבן שמנגן בתופים ויחידה נפרדת לבת החיילת, עם חדר ארונות מקלחת וחדר גדול במיוחד.

שירלי דן, חדר שינה גובה
מיטה על במה בחדר המתבגר | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, שירותים גובה
כיור אנגלי בשירותי האורחים | צילום: גלעד רדט

לשבת במטבח, להרגיש בגינה

דבר המעצב: הבית תוכנן מול הבעלים. הבנו לעומק את צורכי המשפחה, מאחר שזה לא הבית הראשון שהוא בונה. ליווינו אותו גם בתהליך הפיקוח והניהול של הפרויקט. אני ובעלי עובדים יחד. אני אחראית על התכנון והוא אחראי על תחום הפיקוח והניהול.

טיפ: הגינה הקדמית היא עוד פינה כיפית בבית ואפשר לצאת אליה גם מהמטבח, כך שגם כשיושבים במטבח מרגישים בתוך הגינה וזה משרה אווירה מאוד טובה.

פריט אהוב: אני מאוד אוהבת את הגג הגלוי בתוך הבית, שבו קורות גושניות מולבנות. הוא נותן לבית אופי, אווירה וגובה. אפשר לראות את הקורות מקומת הקרקע, דרך החלל הכפול של הגשר, בחלל המדרגות ובכל קומת חדרי השינה. 

שירלי דן, וילה בריכה גובה
משפחה שאוהבת לבלות בחוץ | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, בריכה גובה
והחוץ נכנס גם לבית | צילום: גלעד רדט
שירלי דן, בריכה
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, נרות גובה
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, צנרת גובה
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, מבט לווילה מבחוץ
צילום: גלעד רדט
שירלי דן, מבט לווילה מבחוץ
"כריכת הספר "בבית עם שירלי דן | צילום: גלעד רדט

 

אדריכלות: שירלי דן, עיצוב: יונתן ועירית מונצ'ק, פיקוח וניהול: גבי דן
הבית פורסם בספר חדש "בבית עם שירלי דן" בהוצאת אורלי רובינזון. להשיג בחנויות הספרים, 129 שקלים

במדור הקודם: הפנטהאוז של בעלי רשת בית הקפה מוכן לאירוח
לכל הכתבות במדור בשיפוץ