הדיירים: זוג הורים ושתי ילדות צעירות.

הדירה: דירת פנטהאוז 160 מ"ר + 110 מ"ר מרפסות. הדירה ממוקמת באחד המגדלים החדשים בשכונה החדשה ביישוב במרכז הארץ.

החזון: נוחות , פינוק פרקטיות ויוקרה.

עלות השיפוץ: כ-750,000 שקל למעט ריהוט, טקסטיל וגינון.

משך השיפוץ: חצי שנה.

ינאי פרישר, סלון (צילום: אורי אקרמן)
בית שיענה על דרישות משפחה צעירה בישראל | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, פינת אוכל  (צילום: אורי אקרמן)
שיא החלל הוא בשולחן האוכל הגדול, שנחצב מלוח שיש כיחידה אחת | צילום: אורי אקרמן

תיאור כללי של השיפוץ: דירת קבלן סטנדרטית, שנקנתה במצב מעטפת ועברה שינויים מהותיים מתכנונה המקורי במיקום החדרים וקירות הפנים - וזאת בהתאם לצורכי המשפחה והפונקציות השונות שלהן נזקקו. מצד אחד המטרה היתה לייצר בית שיענה על דרישות משפחה צעירה בישראל ויהיה פרקטי ויעיל לחיים המשפחתיים. לשם כך ניתנה תשומת לב מיוחדת בחלוקת חללי הבית. כך לדוגמה חדר ההורים המפנק נמצא במעין יחידה נפרדת השומרת על פרטיות ההורים. תשומת לב מיוחדת ניתנה לנגרות שתייצר שטחי אחסון רבים, דבר הנדרש בבתים עם ילדים וזאת בלי לגרוע בשטחי הבית. מצד שני ההורים הם זוג צעיר בעלי רשת בתי קפה וקשר רב לעולם העסקי ולעולם הכדורגל, ואורח חייהם כולל גם אירוח מספר רב של חברים ומכרים, ומשום כך מטרתו המרכזית של השיפוץ היתה לתת מרחב בילוי רחב ידיים על ידי החלל המרכזי הגדול המתחבר למרפסת הגג, שבה גם הונחה בריכה – כדי להגשים חוויית אירוח מקסימלית. השילוב בין חיי המשפחה וחיי החברה היה המניע לכל מערך השיפוץ ויצר חלל חם ביתי ומשפחתי ובעת הצורך חלל פתוח ומסיבתי.

עוד באתר לעיצוב הבית:

חוויה עיצובית עם יכולות מודולריות

החלל המרכזי: מרגע הכניסה לבית נפתח חלל רחב ידיים המאחד בתוכו את שטח המטבח עם הסלון. בהמשך ישיר – הוויטרינות המובילות אל המרפסת (רצפה עד תקרה) מעצימות את תחושת הגודל של החלל המרכזי בבית שנדמה שהחוץ בו הוא חלק מהבית ולהפך.

ינאי פרישר, סלון  (צילום: אורי אקרמן)
עברה שינויים מהותיים מתכנונה המקורי | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, מרפסת  (צילום: אורי אקרמן)
המרפסת. תוכננה בשני מפלסים כדי ליצור עניין ולאפשר שילוב בריכת שחייה | צילום: אורי אקרמן

הסלון: במרכז הסלון הצבתי ספת ענק, שתוכל להכיל את כל המשפחה. במקביל אליה שולחן מראה ונירוסטה מרכזי. המשפחה רצתה חוויה עיצובית עם יכולות מודולריות. ולכן נוסף לשולחן והספה המרכזיים החלטתי להציב כמה שזלונגים, שולחנות קטנים תואמים וכורסאות, שבקלות גם משנים את מיקומם בחלל, וכך גם לייצר פינות אינטימיות – הכל לפי צרכים משתנים. מרביצה משפחתית אל מול הטלוויזיה ועד אירוח רב משתתפים. השימוש בפלטת צבעים שבין צבעי המוקה החמים ועד הגוונים האפורים והכסופים של הספות הכורסאות והשולחנות - חיממתי עם שטיח אוף ווייט מריבועי עור שזורים זה בזה. רצפת הפרקט, ריפודי ריהוט הסלון וכמובן גם השטיח נבחרו מחומרים קלים לניקיון, בכל זאת בית עם ילדים. בקיר המרכזי במרכז הסלון הוצב רהיט מרכזי שכולל קמין ופלזמה גדולה.

בכל החלל בוצעו בעבודות נגרות מתוחכמות, אזורי הסתרה וחיפוי לכל מערכות ההפעלה של הבית. לדוגמה, ברהיט הטלוויזיה המרכזי בסלון מוחבאות גם מערכות מיזוג האוויר. בכניסה לבית מוחבא ארון מעילים בסגנון קלאסי שמשתלב בהרמוניה עם שאר עבודות הנגרות בהמשך החלל. וכמו כן כדי לא להנמיך את תקרת הדירה ולפגוע בחלל המרכזי בדירה - השתמשנו במערכות מיזוג נסתרות בתוך הנגרות הפזורה בקירות הבית.

ינאי פרישר, מזנון  (צילום: אורי אקרמן)
פלטת צבעים שבין צבעי המוקה החמים ועד הגוונים האפורים והכסופים | צילום: אורי אקרמן

מקסימום פונקציונליות

המטבח: המטבח הוא כל מה שאפשר לבקש - משטחי עבודה, ארונות אחסון רבים, מקסימום פונקציונליות. מקסימום איכות בפרזול ובמוצרי הפנים הקטנים שבו. ברמה העיצובית – המטבח הוא האיזון המבריק לחלל הרך ולטקסטיל המלטף של הסלון. אבל מבחינתי שיא החלל הוא בשולחן האוכל הגדול, שנחצב מלוח שיש כיחידה אחת ונחשב כפסל בתוך הבית, ממש כמו פריט אמנות מרגש, כפועל יוצא מכך שאת החיתוך של נימי האבן ייצרו עבורך ויש רק אצלך.

המרפסת: המרפסת הראשית תוכננה בשני מפלסים כדי ליצור עניין ולאפשר שילוב בריכת שחייה. מפלס אחד כולל פינת אירוח, פינת אוכל ומטבח חוץ עשיר. ובמפלס העליון בריכה גדולה ופינת ישיבה נוספת. על ידי יצירת שני המפלסים יכולנו לשלב מערכת אחסון נסתרת ומערכת הקרנה, שהיתה חשובה מאוד ללקוחות לאירוח.

למרות שהלקוחות לא ראו חשיבות רבה בהשקעה בגינון, התעקשתי על כך מאחר שבעיני זהו רקע הכרחי ובלתי נפרד מתפאורת הבית. למרות שהנוף מהגג מרשים, דווקא צבעי הפריחה הם שמשלימים את התמונה - השמים מתחברים ישירות אל אדניות הצמחייה וכך מתקבלת תחושת שדה פורח היוצא מהגג אל החוץ.

ינאי פרישר, חדר שינה  (צילום: אורי אקרמן)
מול המיטה משני צדי הפלזמה קיימים מעברים סימטריים לחדר הלבשה ציורי | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, שינה  (צילום: אורי אקרמן)
מראה קלאסי ייחודי לסוויטת ההורים | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, שינה  (צילום: אורי אקרמן)
מראה קלאסי ייחודי לסוויטת ההורים | צילום: אורי אקרמן

שערי אחסון מעוצבים

מערך המעבר לחדרים האחרים בבית כולל שילוב הרמוני של עבודות הנגרות בחלל המרכזי המשתלבות עם המעברים לחדרים ויוצרות שערי אחסון מעוצבים בפרוזדורים בבית. קיר הגבוהים של המטבח תוכנן כיחידה אחת עם שער מעבר לאזור החדרים. מהסלון אפשר לעבור דרך שער למבואה קטנה המובילה לחדר הממ"ד שהוסב לחדר עבודה. בעזרת המבואה הוצנעה גם דלת הממ"ד. כך בעצם כל החזית מקבלת טיפול אחיד ונוצר מראה זורם ושלם. גם לסוויטת ההורים נכנסים דרך שער נגרות שמשני צדיו קיימים ארונות. השער הוא חלק אינטגרלי של מערכת הנגרות המכילה בתוכה אחסון רב וגם את המיזוג של החדר.

שירותי אורחים: עם כניסתנו לאזור החדרים יש חדר שירותי האורחים, שהזזנו ממקומו המקורי ליד הסלון כדי לרווח את החלל הציבורי. כמו כן הגדלנו אותו והוספנו אמבטיה. הכיור והאמבט עשויים מקוריאן והקירות מחופים בלוחות שיש לבן עם נגיעה של צבעוניות אפורה המגיעה מנימי האבן הטבעית. חתוכות ומעובדות בשיטת cut to size. כיוון שהכיור הוא פרי סטנדינג ולא מכיל אחסון ייצרנו ארון מראה המעניק חלל אחסון עם פרט תאורה נסתרת המקנה מראה ייחודי.

ינאי פרישר, רחצה  (צילום: אורי אקרמן)
חדר רחצה. במרכז נמצא ארון כיור קלאסי עם משטח אבן תואם | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, רחצה גובה  (צילום: אורי אקרמן)
צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, רחצה גובה  (צילום: אורי אקרמן)
צילום: אורי אקרמן

חדרי הילדים: חדרי הילדים תוכננו בקפידה עם מחשבה לטווח ארוך. הבסיס נקי מאוד והאבזור משווה את המראה הילדותי שמתאים לגיל הבנות כעת, כך שהחדר יוכל לגדול איתן ויתאים גם בגיל מבוגר יותר. הנגרות המרשימה תוכננה עם דגש רב על אחסון והתאמה אישית לצורכי הילדות. חדר אחד תוכנן כסוויטה עם שירותים צמודים - התכנון המודרני מדבר על חדרי שינה מצוותי אמבטיה, גם אם מדובר בילדים.

בחדר הרחצה ארון כיור בעל משטח קוריאן וכיור אינטגרלי, המעניק מראה צעיר ומודרני תוך שמירה על הצביון העיצובי של הבית. שירותי הילדה משלבים חיפוי אבןcut to size באזור המקלחון ובשאר החדר גמר צבע שמן. גם בשירותים אלה קיים ארון מראה גדול המאפשר אחסון רב.

סוויטת הורים: מערכות הנגרות תוכננו בצורה סימטרית. מצדו האחד של החדר הנגרות משלבת את דלת הכניסה, ומצדו השני היא משלבת את דלת הכניסה לחדר הרחצה. כך נוצר מראה קלאסי ייחודי לסוויטת ההורים. מול המיטה משני צדי הפלזמה קיימים מעברים סימטריים לחדר הלבשה ציורי שמכיל שתי יחידות אחסון – שלו ושלה, המשקיף למרפסת פרטית עם גינון עשיר.

חדר רחצה הורים: שירותי המאסטר תוכננו גם הם בצורה סימטרית, בצדו האחד של החדר יש דלתות זכוכית המובילות אל מקלחון זוגי ובצדו השני דלתות זכוכית המבודדות את חלל האסלה. במרכז נמצא ארון כיור קלאסי עם משטח אבן תואם וארון מראה המכיל אחסון רב. חיפוי האבן cut to zise מאותה האבן של שאר חדרי הרחצה.

ינאי פרישר, ילדים  (צילום: אורי אקרמן)
חדר הילדים. הבסיס נקי מאוד והאבזור משווה את המראה הילדותי | צילום: אורי אקרמן

הצמחייה מעניקה את החום

דבר המעצב: חוויית העיצוב בפרויקט הזה היתה שונה, אנחנו מבצעים קניינות בחו"ל אך הקניינות מסין הפכה את התקציב ליותר נגיש ואפשרה עיצוב ללא פשרות במחיר שפוי.

טיפ: הרבה אנשים יוצאים לדרך בשיפוץ דירה ומגלים שהעלות הגבוהה צריכה לייצר אצלם סדריי עדיפויות משתנים. את המשפט "טוב, את זה נעשה אחר כך" אני שומע המון. הבעיה היא שאנשים אומרים את המשפט הזה על דברים מהותיים. ובהחלט יש דברים שאם לא תעשה עכשיו גם לא תעשה אחר כך. אני תמיד ממליץ במצבים כאלה לא לדחות דברים חשובים שמייצרים את המסגרת הכללית של הבית. לדוגמה בדירה הזו, בני הזוג לא רצו בהתחלה להשקיע בגינון בצורה משמעותית. בפועל בהתחשב בעיצוב המודרני הנקי, מה שמעניק הרבה מהחום הוא הצמחייה הפזורה בגג ובחלל המרכזי. אם לא הייתי מתעקש על בנייה מחושבת בתוכנית האב של אזורי הצמחייה - במקרה הטוב היו פזורים שם כמה עציצים שלא היו מעניקים את אותה תחושת גן חמימה הקיימת עכשיו. וכמו שלא תחליף צנרת אחר כך, כך כל מה שקשור לבינוי, מכל סוג שהוא, אסור לדחות. טלוויזיה שנייה בבית תמיד אפשר לרכוש ולהתקין בקלות. לבנות קיר או אפילו אדנית ידרוש מכם הרבה יותר אנרגיות מיותרות, ומבחינתי, בית של אנשים מאושרים הוא אחד כזה שכאשר תקופת השיפוץ (הדי מתישה בדרך כלל) נגמרת – היא אכן נגמרת ונותר רק ליהנות.

פריט אהוב: האמנות הייחודית שנרכשה מידי אמנית סינית שמשלבת ביצירותיה קישורים מתחום התכשיטנות. על ידי יצירת קומפוזיציות מרתקות, תלת ממדיות ושילובי חומרים ייחודים, האמנות מפיחה חיים בכל קיר שעליה היא נתלית.

ינאי פרישר, חוץ  (צילום: אורי אקרמן)
החוץ בו הוא חלק מהבית ולהפך | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, בריכה  (צילום: אורי אקרמן)
הבריכה. חוויית אירוח מקסימלית | צילום: אורי אקרמן
ינאי פרישר, תוכנית פנטהאוז
תוכנית הפנטהאוז

רשימת מכולת:

  • שולחן מרכזי סלון עשוי מראה וניקל – ייבוא אישי מסין עלות 3,100 שקל.
  • שולחן פינת אוכל – ייבוא אישי מסין עלות 14,000 שקל.
  • מנורות צידי מראה בחדר רחצה מאסטר צמודות קיר של חברת Astro– נרכשו בקרני תכלת בעלות של – 735 שקלים ליחידה.
  • כיסאות לפינת אוכל במרפסת של מותג Fast תוצרת איטליה – נרכשו בקלאסי גן בעלות של 2,300 שקל ליחידה.
  • ריהוט חדר השינה של הילדה (מיטה + מזרון + שידה + ספריה ושולחן עבודה + כיסא) - ייבוא אישי מסין עלות 5,000 שקל.
  • מעמד מזוודות המשמש לאחסון, בחדר ארונות מאסטר – ייבוא אישי מסין עלות 1,000 שקל._OBJ

עיצוב פנים: ינאי פרישר
מעצבי המשרד: גל צידון, גלי קמינסקי; ניהול פיקוח: שי אברהם; ייבוא אישי מסין נעשה על ידי חברת DBC direct buy china.

במדור הקודם:מילאנו בכיכר מילאנו
לכל הכתבות במדור בשיפוץ