הבית: דגם סטנדרטי ברחוב שקט בשכונה יוקרתית במרכז הארץ, נבנה לפני יותר מ-20 שנה. כשהגענו אליו לראשונה ראינו שפריץ מבחוץ, גג רעפים ושביל גרנולית. על מגרש ששטחו 500 מ"ר היו בנויים 140 מ"ר בחצאי מפלסים, חדרים קטנים, אסלות בחדרי הרחצה בזוויות לא ברורות ולא נוחות. המטבח היה סגור בקירות כמו חדר - הגיע הזמן לשפץ!

הדיירים: זוג הורים בשנות ה-50 לחייהם, האישה מעצבת אופנה וסטייליסטית, הבעל איש עסקים ושני הבנים חיילים.

החזון: להכניס אור, אוויר וחיות לבית. הדיירים ביקשו להפוך את הבית למודרני, פונקציונלי, שלכל דבר יהיה המקום שלו. הם רצו מטבח פתוח לסלון, יחידות מפנקות עם חדר רחצה בכל חדר, חלל כפול ופתחים גדולים, אך לא לעלות מעל 220 מ"ר. לאחר השיפוץ חלוקת ארבעה חצאי המפלסים היא: בחצי במפלס בתחתון קולנוע ביתי וחדר של אחד הבנים. חצי מפלס מעל סלון, מטבח, שירותי אורחים ופינת אוכל. חצי מפלס מעל יחידת אורחים המשמשת גם כחדר עבודה עם שירותים ומקלחת ויחידה של הבן השני. חצי מפלס מעל גלריית זכוכית ויחידת הורים.

בית
הבית מבחוץ. בן כ-25 שנים | צילום: גלעד רדט
כניסה
צילום: גלעד רדט
חצר
החצר. מינימליסטית בסגנון יפני | צילום: גלעד רדט
חיפוי מרפסת
צילום: גלעד רדט
חצר
הדיירים ביקשו להפוך את הבית למודרני ופונקציונלי | צילום: גלעד רדט
עצים
צילום: גלעד רדט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

משך השיפוץ: במשך יותר משנתיים הייתה לנו הזכות להיות חלק בלתי נפרד מחיי המשפחה, בתהליך התכנון והיישום. השיפוץ עצמו נמשך כשנה מרגע סיום התכנון וקבלת ההיתרים. התהליך היה מהנה ויעיל כמו הבנייה עצמה.

עלות השיפוץ: יותר ממיליון דולר. בעלי המקצוע נבחרו בקפידה וללא פשרות וכך גם הספקים מה שהביא לתוצאות מדויקות ובלתי מתפשרות.

מרפסת
צילום: גלעד רדט
מרפסת
צילום: גלעד רדט
סלון מפרסת
קמין מרחף מגדיר את פינת הישיבה | צילום: גלעד רדט
מרטין קסל
מערכות הבית נסתרות מאחורי הקיר המרשים | צילום: גלעד רדט
ספה
מרטין קסל, ספה (64) | צילום: גלעד רדט
סלון מלמעלה
הצבע השחור והדרמטי נכנס הביתה | צילום: גלעד רדט
סלון מלמעלה
מרטין קסל, סלון מלמעלה (16) | צילום: גלעד רדט
סלון
חלל כפול, פתחים גדולים | צילום: גלעד רדט
סלון
תאורה ארכיטקטונית יורדת מהתקרה | צילום: גלעד רדט
סלון
צילום: גלעד רדט
סלון
צילום: גלעד רדט
קיר
חתיכות העץ הורכבו כמו לגו | צילום: גלעד רדט

החצר: מינימליסטית בסגנון יפני, מדרגות מרחפות, שבילים עם מדרכי אבן א-סימטריים בשילוב חלוקי נחל ודשא.

הכניסה: דלת שחורה רחבה וגבוהה המקשרת בין שתי קופסאות אפורות: האחת עם פסי ניתוק מניקל שבתוכה נמצאים חדרי השינה, והשנייה חלקה ובתוכה נמצא חלל האירוח. הצבע השחור והדרמטי נכנס הביתה ומלווה אותנו ברצפת חלל הכניסה, הקירות מרחפים, מנותקים מהרצפה דבר שאפשר לנו לחמם את האווירה בתאורת לד נסתרת.

מול הכניסה ויטרינות גדולות העולות לכל גובה החלל הכפול שם נמצא חלל האירוח. קמין מרחף (חברת אורטל) מגדיר את פינת הישיבה. מאחורי הקיר העשוי כולו מחתיכות עץ שהורכבו כמו לגו מוסתרות מערכות הבית. טלוויזיה יוצאת מתוכו בשעת הצורך, ואליו יורדת תאורה ארכיטקטונית מהתקרה ונכנסת לתוך הנגרות כחלק בלתי נפרד ממנה. בחלל הכפול ניתן להבחין גם בגלריית זכוכית שקופה, באותה שפת עיצוב כמו זו של הוויטרינות והמפתחים בבית. הגלריה משמשת כחלל לפני יחידת ההורים, ואליה נכנסים הגופים הארכיטקטוניים של הסלון ומגדירים את החלל הכפול כחלל אחיד.

סלון
הקירות מרחפים, מנותקים מהרצפה | צילום: גלעד רדט
כיור שירותים
צילום: גלעד רדט
סלון
צילום: גלעד רדט
פינת אוכל
צילום: גלעד רדט
ספה
צילום: גלעד רדט

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

המטבח: מוטיב העץ חוזר על עצמו בבית והאי מטרתו לשלב את החומרים ולהכניס חום למטבח. המטבח שמח ומאיר בצבע סגול לא שגרתי המבטא את הנועזות והאומץ של בעלת הבית להלביש את המטבח בצבע אופנתי. במטבח גם דלת נסתרת המובילה לחדר שירות. משטח קוריאן נקי עולה ומכסה את הקיר כולו, כך שיהיה פרקטי לנקות וגם ייראה טוב. העץ ממשיך ומלווה אותנו גם בחלל המדרגות, שם ניתן לראות מדרגות מינימליסטיות מרחפות, היוצאות מהקיר עם מעקה זכוכית שממשיך את המראה הנקי והמדויק.

שרותי אורחים: מראה ענקית מרצפה לתקרה שממנה יוצא האינטרפוץ, ולפניה כיור יצוק העומד על הרצפה. הברז הלבן יורד מהתקרה ומעצים תחושת גובה. חיפוי הקיר, בגוני כסף ושחור, נותן מרקם אופנתי ומעניין.

חדר הקולנוע: להחשכת החדר הרכבנו צלונים פנימיים בתוך הזכוכית. הטלוויזיה משולבת בארון האפרפר והרצפה מחופה בפרקט תלת שכבתי. על כל הקירות הדבקנו טפט שנותן רכות לחדר: על שני קירות טפט חלק ואת קיר הנישות באותו טפט אבל עם דוגמה אמורפית.

מטבח
מטבח סגול ונועז | צילום: גלעד רדט
מטבח
אי העץ מכניס חום | צילום: גלעד רדט
מטבח
צילום: גלעד רדט
פינת אוכל
צילום: גלעד רדט
כורסה
צילום: גלעד רדט
תאורה
צילום: גלעד רדט

חדרי הבנים: חדרים גדולים ומפנקים, מול המיטה ארון גדול בשילוב טלוויזיה, דלתות הזכוכית רחבות ומדויקות. פנל שקוע בגוון הקיר עם פס ניתוק מניקל וחדר רחצה מפנק. מקלחת מרווחת, כיור גדול מול הדלת עם משטח קוריאן, וכמובן, לא ויתרנו על נישות פונקציונליות ומרשימות להנחת סבונים וכל מה שנדרש לרחצה.

חדר אורחים: חדר האורחים משמש גם כחדר עבודה. גם כאן נבנו שירותים ומקלחת כך שהאורחים ירגישו בבית. התאורה שקועה, וגם כאן חופתה הרצפה בפרקט אלון תלת שכבתי. הארון אפרפר וחדר הרחצה בגוני אפור ואדום.

שינה
חדר השינה של אחד הבנים. חדרים גדולים ומפנקים | צילום: גלעד רדט
עבודה
פינת עבודה בחדר השינה של אחד הבנים | צילום: גלעד רדט
עבודה
צילום: גלעד רדט
שינה
דלתות זכוכית רחבות ומדויקות | צילום: גלעד רדט
שינה
שני גופי תאורה מינימליסטיים לקריאה | צילום: גלעד רדט
שינה
גב מיטה צבעוני ופרחוני, כדי להכניס אופי וקלילות | צילום: גלעד רדט
שינה
צילום: גלעד רדט
 

פינת הדיבור והקריאה: חלל פתוח ונעים במעלה המדרגות, שנראה כבר עם העלייה לחצי המפלס הראשון. בחלל ספה ומנורה תלויה, והוא משמש לדיבור בטלפון או לקריאת ספר נינוחה.

יחידת ההורים: את הרצפה ביחידת ההורים חיפינו באריחים שחורים 90*90 כמו בסלון, כך שכשיוצאים לאזור הגלריה השקופה המראה זהה, ויש בין החללים קשר ישיר. בחדר שני ארונות בגדים גדולים עם דלתות מראה וביניהם שידת איפור. המיטה לבנה עם גב צבעוני ופרחוני, כדי להכניס אופי וקלילות ולכל הרקע הזה וילון לבן נשפך. שני גופי תאורה מינימליסטיים לקריאה לצד תאורה ארכיטקטונית היורדת לקיר (כמו בסלון), שנותנת המשכיות וזרימה חדה לחדר הרחצה. בחדר הרחצה רצפת טרצו בגוונים שחורים, מקלחון מפנק עם ספסל קוריאן לצד ארון לבן עם כיור קוריאן כפול. מאחורי האסלה נישה מוארכת עם גוף תאורה מעוצב (אקסלוסיב) שנראה ממש כתכשיט.

שינה
תאורה ארכיטקטונית היורדת לקיר | צילום: גלעד רדט
רחצה
צילום: גלעד רדט
רחצה
צילום: גלעד רדט
רחצה
צילום: גלעד רדט
פינת עבודה
צילום: גלעד רדט
כיור
צילום: גלעד רדט
כיור
צילום: גלעד רדט
שירותים
צילום: גלעד רדט
כיור שירותים
צילום: גלעד רדט
כיור
צילום: גלעד רדט

טיפ: יש לבחור בעלי מקצוע ללא פשרות. שמרו על שיתוף פעולה פורה, וקבעו מפגש באתר, פעם בשבוע ביום ובשעה קבועים.

דבר האדריכליות: בעלי הבית סמכו עלינו ונתנו לנו חופש ביטוי, והסוד הגדול הוא פשוט להיות עבור הלקוחות, להקשיב למה שחשוב להם ולספק זאת, להיות מקצועי ומחבק גם יחד. התהליך חשוב יותר מהמוצר המוגמר, וברגע שהתהליך זורם יש הבנה, וסומכים עליך ואתה סומך על הלקוח. שיתוף הפעולה המלא, העבודה שמתבצעת יחד כשאין "אנחנו והם" אלא כולנו צוות - זה מה שמנצח.

לפני השיפוץ
החצר לפני השיפוץ | צילום: גלעד רדט
לפני השיפוץ
המרפסת לפני השיפוץ | צילום: גלעד רדט
לפני השיפוץ
המטבח לפני השיפוץ | צילום: גלעד רדט
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: גלעד רדט
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: גלעד רדט
_OBJ_OBJ

אדריכלות ועיצוב פנים: מרטין קסל אדריכליות
במדור הקודם: דירת גן סקסית בחיפה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ