ארז פלסקר זל - לשימוש ערוץ ליבינג בלבד
נתן לה יד חופשית לעצב את הבית. ארז ז"ל ומירב
הדיירים: מירב, אחותי, בתחילת שנות ה-30 לחייה, ובנה אורי, שבשבוע הבא יהיה בן שנה.

אורי, מירב ובעלה ארז פלסקר ז"ל, הספיקו לגור בדירתם החדשה יחד כמשפחה קטנה ומאושרת כשלושה חודשים בלבד. ב-12.3.13, כשאורי היה רק בין 4.5 חודשים, קרה האסון הנורא מכל, וארז, טייס במילואים, נהרג בתאונה אווירית, בשל כשל טכני במסוק הקוברה אותו הטיס בכניסה לקיבוץ רבדים בדרום.

מאותו היום ארז לא חזר לדירה שכל כך אהב וציפה לה. דירה שאותה תכנן במשך כחצי שנה, והיה מעורב בכל פרט ופרט בשיפוצה. הוא פיקח על עבודות השיפוץ, ונתן לאהובתו מירב יד חופשית להגשים את כל החלומות שלה. חדר העבודה שלו, בו התסגר כחודש שלם לפני התאונה כדי לסיים את התואר השני בפיזיקה, אותו סיים בהצטיינות, נותר כשהיה. על הגג עדיין ניצב שולחן עם כלי הנגרות שכל כך אהב לבנות ולשפץ איתם רהיטים. ארז לא חזר יותר לביתו, אבל בדירה המוארת שהקים עם מירב, השאיר הרבה יופי, אנרגיות טובות וחלומות.

עידית סלנט, סלון שולחן (צילום: שירן כרמל)
כוננית באורך שלושה מטר נלקחה מדירה ישנה בתל אביב | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, סלון (צילום: שירן כרמל)
החלל עוצב כמשטח אחד אחיד ובהיר | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, סלון ספה גובה (צילום: שירן כרמל)
מקבץ של תמונות המשלבות רקמות | צילום: שירן כרמל

הדירה: דירת גג בבניין בן 35 שנה בהרצליה. קומת הכניסה בשטח של 100 מ״ר כוללת את חדר השינה של ההורים פלוס חדר רחצה צמוד, חדר ילדים, חדר עבודה, חדר רחצה נוסף, סלון, פינת משפחה ומטבח. הדירה בעלת שלושה כיווני אוויר: מזרח, מערב ודרום. בקומה השנייה, חדר מגורים וגג. 

החזון: לאחר שנים של מגורים בדירות שכורות קטנות בתל אביב, רכשו מירב וארז את דירתם המשותפת בהרצליה. הם רצו ליצור בית מזמין עם אנרגיות טובות, בו יוכלו לגדל את ילדיהם בכיף. מקום בו יעסקו בתחביבים שלהם, יקראו, ילמדו, יאספו ויציגו את חפצי הנוי שלהם. חלל מואר פתוח וזורם. רוב פריטי הריהוט שלהם אותרו במהלך השנים באתר אגורה (ריהוט שנאסף ללא תשלום מדירות ישנות), והדרישה הייתה לשלבם גם בדירה החדשה.

משך השיפוץ: כארבעה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-350 אלף שקלים, שכוללים: תכנון, עבודות בנייה, חשמל, אינסטלציה, חיפויים, דלתות, חלונות, פרקטים, מטבח, ריהוט ועבודות נגרות בכל הבית.

תיאור כללי של השיפוץ: המטרה בתכנון הייתה ליצור חלל ציבורי כמה שיותר מואר ומאוורר. במהלך השיפוץ הוסרו כל הקירות הפנימיים בדירה. החלל החדש תוכנן כחלל ציבורי הכולל סלון, מטבח ומבואת כניסה. כמו כן, חלל חצי פרטי וחצי ציבורי הכולל פינת משפחה וחדר רחצה כללי, וחלל פרטי הכולל שלושה חדרי שינה. גם הפתחים בדירה שונו - חלקם הוגדלו, חלקם נאטמו ויש מקומות בהם נפתחו פתחים חדשים.

עידית סלנט, פינת אוכל מבט לסלון (צילום: שירן כרמל)
שידה שתוחמת את המבואה | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, מבט לסלון (צילום: שירן כרמל)
וילונות כותנה לבנים נתלו על החלון הגדול | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, סלון כחול גובה (צילום: שירן כרמל)
כורסה והדום שמהווים כתם צבע בסלון | צילום: שירן כרמל

עציצים מאיקאה הפכו לגופי תאורה

בכניסה לדירה מבואה רחבה; תיחום מבואת הכניסה נעשה על ידי מיקום שידה מעץ ליבנה שנרכשה באיקאה, שטיח זינגלר אשר ניתן לבני הזוג במתנה נפרש על הרצפה והוא מעניק חום ביתי. מעל השידה נתלו שתי מנורות ייחודיות שארז יצר בידייו הטובות - אחד התחביבים של מירב הוא ביקור באיקאה. כחודש לפני האסון היא גררה איתה את ארז, והם קנו כל מיני אביזרים משלימים לדירה החדשה. אחד הרעיונות היצירתיים של ארז היה לרכוש שני עציצים ולהפוך אותם לגופי תאורה מגניבים. הוא קדח חורים במתכת, סידר את החיווטים החשמליים ולבסוף תלה אותן במבואה בצורה מושלמת.

המטבח: המטבח תוכנן בסגנון כפרי אך קליל, עם קווים ישרים וללא פיתוחים וקישוטים. דלתות הארונות צבועים בצבע אפוקסי בגוון לבן שמנת, ומגרעת בדלת משמשת כידית. השיש הינו אבן קיסר בגוון לבן. בחלון המטבח שולבה זכוכית סבתא, ותוכנן אדן גדול משיש חברון להנחת חפצי נוי. הכיסאות נמצאו ברחוב ונצבעו בגוון תכלת-אפור על ידי מירב, והשולחן נבנה על ידי ארז, באמצעות חיבור רגליים שנקנו באיקאה ופלטה שנרכשה בשוק הפשפשים.

עידית סלנט, סלון מבט (צילום: שירן כרמל)
שטיח חבל מקסים לאווירה חמה | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, מטבח (צילום: שירן כרמל)
כסאות שנמצאו ברחוב ונצבעו | צילום: שירן כרמל
 

הסלון: הריצוף הנבחר לחלל המרכזי הינו שיש קרמה לייט בגודל 80/80,  אחרי ליטוש חצי מט, החלל נראה כמשטח אחד אחיד ובהיר. אין ספק שמדובר בריצוף מרשים אך יקר. הספה בסלון נרכשה גם היא באיקאה וכריות בגוונים בהירים מבליטים אותה. שטיח מחבל מעניק אווירה חמה ותוחם את אזור הסלון. כמו כן, הסלון הגיע עם אח עצים שחור שצינורו העליון נצבע בכחול מטאלי,  על ידי ארז.

בסלון ישנה כוננית באורך שלושה מטר, אשר עברה אליהם בירושה מדירה ישנה בתל אביב. קיר השידה חופתה בטפט עדין בגוון מוקה עם עיטור של פרחים. כמו כן, נתלו וילונות כותנה לבנים להשלמת המראה הרך והכפרי.  ספה והדום גדולים בצבע כחול כהה שולבו בחלל ומהווים כתם צבע במרחב. מעל הספה, תלינו מקבץ של תמונות המשלבות רקמות ותמונות שנבחרו בקפידה על ידי מירב וארז, שהיה צלם חובב בעצמו.

כאשר ארז השתחרר מהצבא, הוא נסע לטיול ארוך באפריקה. במהלך הטיול הוא צילם מאות תמונות מרהיבות, בעיקר של נופים וילדים צוהלים. בדירה השכורה בת שני החדרים בתל אביב התמונות קישטו את קירות המסדרון ולא קיבלו את הכבוד המגיע להן. כשהם עברו לדירה החדשה, הבטחתי לארז שאחרי שיום אחד נתלה את כל התמונות שלו בקומפוזיציה נכונה בחדר העבודה שלו. לא הספקנו, והן עדיין מחכות במגירה.

חדר העבודה: בחדר העבודה למד ארז שעות רבות לתואר השני. שם גם אחסן את ציוד הטיולים שכה אהב - בנינו לו "ארון לטיולים" שהכיל את כל החפצים האישיים שלו כמו מפות, פנסים, מימיות, שק שינה, מזרון, אוהל וכו'. בחדר העבודה תכננו להציב שידת מגירות מעץ ללא רגליים שמירב מצאה, אבל דרשתי מהם שיקנו לה רגליים ויחברו אותן. במשך חודשיים שיגעתי אותם- למה אתם לא קונים רגליים לשידה?

ביום האסון הוקם חמ״ל בחדר עבודה של ארז. קצין העיר ישב בכיסא של ארז, ואני ישבתי מולו.  הוא עבר איתי על סדר ההלוויה וכל הנהלים ואני בהיתי בשידת המגירות. לפתע שמתי לב שלשידה יש רגליים. רגליים יפות מעץ, כאילו היא נולדה איתן. אחרי כמה ימים שאלתי את מירב מתי הספיקו לחבר אותן, והיא אמרה לי שהרגליים נלקחו משולחן אחר שלהם ארז ניסר. הוא שמר אותן ובדיוק חיבר אותן לשידה כמה ימים לפני האסון.

מדרגות: לפני השיפוץ, המדרגות המובילות לקומת הגג היו מכוסות בשיש גרניט עם מעקה מעץ כהה. במהלך השיפוץ הונחו על המדרגות פלטות בוצ'ר בלוק אלון מולבן, וברום המדרגה הודבק MDF שנצבע בגוון שמנת. כמו כן, שלוש המדרגות הראשונות הורחבו, דבר שהעניק מראה מרווח יותר למדרגות הקטנות המובילות לגג.

עידית סלנט, פינת טלוויזיה (צילום: שירן כרמל)
שטיח זיגלר שהתקבל במתנה נפרש במבואת הכניסה | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, פינת אכול (צילום: שירן כרמל)
פינת המשפחה מוקמה במרכז הדירה | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, מטבח קומקום (צילום: שירן כרמל)
דלתות ארונות המטבח צבועים בצבע אפוקסי | צילום: שירן כרמל

פינת המשפחה: פינת המשפחה מוקמה במרכז הדירה, כך שהיא מהווה מעין צומת מעבר בין החלל הציבורי לחללים הפרטיים. על ידי כך, אין שטחים מבוזבזים על מסדרונות ויש ניצול מקסימלי של כיווני האוויר. בגב השידה, אשר מפרידה בין פינת המשפחה למבואת הכניסה, מוקמה ספה מעץ שנמצאה על ידי מירב ברחובות תל אביב ושופצה ורופדה על ידה.

הקיר המרכזי בפינת המשפחה הינו קיר הספרייה. ארז אהב מאוד לקרוא וטיפח אוסף נכבד של ספרים. אחת הדרישות בשלב התכנון היה למקם את קיר הספרייה במקום מרכזי ובולט. הספרייה, בתכלת צבע דומיננטי, בעלת קווים נקיים התואמים לעיצוב המטבח.

מפינת המשפחה ניתן לעבור לחדר רחצה כללי ולחדרי השינה. המעבר מתבצע דרך מבואה קטנה, אשר בה עמוד קיים. בין העמוד לקיר המקביל ישנם מספר מדפי עץ - אלמנט המקשר בין המבואה לחדר המשפחה ומוסיף שטחי תצוגה לחפצי נוי.

חדר הרחצה: מחולק לשני אזורים: אזור רחצה ואזור שירות. אין דלת המפרידה בין החללים, אך החלוקה ברורה. מכונת הכביסה והמייבש הוסתרו על ידי קיר האסלה אשר חופה באריחי דלפט (מאוירים בסגנון עתיק) וארון השירות תוכנן מפורמייקה בהירה המתמזגת עם הקירות.

עידית סלנט, חדר שינה (צילום: שירן כרמל)
שתי נישות נוצלו לאחסון ודקורציה | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, חדר רחצה כיור (צילום: שירן כרמל)
אריחים 20/20 בצבע שמנת וארון בקווים נקיים בחדר הרחצה הצמוד | צילום: שירן כרמל

חדרי השינה: מראה כפרי קליל

חדר ההורים: בחדר ההורים נפתח חלון רחב הממורכז מעל המיטה. במעבר לחדר הרחצה היה עמוד וקורה. על מנת ליצור מראה סימטרי הועתק העמוד לקיר ממול ועל ידי כך נוצר איזור מעבר בין חדר השינה לחדר הרחצה. קיר זה נצבע בתכלת ובשולי פתח המעבר הודבק קרניז לבן המדגיש את הפתח. בין העמודים לקיר חדר הרחצה נוצרו שתי נישות אשר נוצלו לאחסון ודקורציה. לחדר הרחצה של ההורים נבחרו אריחים 20/20 בצבע שמנת, ותוכנן ארון בקווים נקיים גם כן בצבע שמנת. לכל חדרי השינה נבחר פרקט תלת שכבתי מעץ אלון מולבן.

עידית סלנט, חדר תינוק גובה (צילום: שירן כרמל)
חדר התינוק נצבע בשני צבעים | צילום: שירן כרמל

חדר התינוק: החדר נצבע בשני צבעים. החלק התחתון בצבע תכלת והחלק העליון כמו שאר הדירה - בצבע שמנת. בין שני החלקים מפריד קרניז לבן. כורסת וינטג' ומדף מרחף על הקיר עליו סודרו אלמנטים דקורטיביים, מעניקים לחדר תחושה נעימה וילדותית.

פריט אהוב: שידת הוינטג' בסלון שנמצאה באתר "אגורה" - אתר למסירת רהיטים ללא תשלום. השידה מעניקה אופי חם וקלאסי.

עידית סלנט, תכניות לפני (צילום: שירן כרמל)
הקומה הראשונה בדירת הגג תוכננה מחדש. התכנית לפני השיפוץ | צילום: שירן כרמל
עידית סלנט, תכנית אחרי (צילום: שירן כרמל)
במהלך השיפוץ הוסרו כל הקירות הפנימיים בדירה. תכנית הדירה לאחר השיפוץ | צילום: שירן כרמל

אדריכלות ועיצוב: עידית סלנט
צילומים: שירן כרמל

במדור הקודם: סוד הבית המואר
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו