הדיירים: זוג הורים ושתי בנות (שנתיים ו-4).

הבית: בית בהרחבה במושב במרכז הארץ. הבית בגודל 230 מ"ר והוא כולל שתי קומות וחמישה חדרים. 

החזון: הדיירים ביקשו בית חמים, נעים ומואר שיוכל להכיל את המשפחה הגדלה, עם חלל ציבורי אחד גדול המאחד את הפונקציות הציבוריות ומאפשר מרחב נוח ומרווח למחיה ולאירוח. 

משך הבנייה: שנה.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

חזית הבית: את החזית הקדמית מעטרת מרפסת תלויה המשווה לבית מראה רומנטי ומצלה על הכניסה. הדלת הראשית היא דלת ישנה ממבנה שפורק, ששופצה. לחלונות נבחרו תריסי עץ דקורטיביים המוסיפים צבע ותורמים למראה רענן וקליל של חזית הבית. מעל החלונות הודבק קרניז המוסיף אופי מיוחד ומשלים את המראה המהודר של הבית. הריצוף בחוץ הוא מאבן טרוורטין פראית בגדלים משתנים המשתלבת עם צבעי הטיח והחלונות למראה הרמוני.

עינב גלילי, בשיפוץ, כניסה ג
הדלת הראשית היא דלת ישנה ממבנה שפורק | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
מהכניסה לבית נראה החלל הציבורי ונוף השדות הפתוח | צילום: גלעד רדט

הכניסה לבית: מהכניסה לבית נראה החלל הציבורי ונוף השדות הפתוח הנשקף דרך דלתות זכוכית גדולות. הדלתות משובצות בפרופילים מאלומיניום של חברת "כוכב", המייצרת פרופילים דקים במיוחד. חלוקת המשבצות הפנימית מעשירה את החלל ויוצרת אווירה כפרית וחמה.

המטבח: לבעלת הבית חשוב שבזמן שהיא מבשלת תוכל לשמור על קשר עין ולהיות חלק מההתרחשות בבית, לכן תוכנן מטבח גדול ומרווח עם אי המשמש כמשטח עבודה ופונה אל החלל הציבורי. במהלך התכנון הראשוני של הבית נעשו תוכניות שונות לחלוקת החלל הציבורי, אבל הדיירים הרגישו שהם רוצים ליצור חיבור הדוק בין משולש הפונקציות מטבח-פינת אוכל-סלון יחד עם פרגולת הישיבה בחוץ. לבסוף נבחרה אופציה שבה המטבח בנוי בצורה ליניארית והכיור והגז פונים אל פינת האוכל והסלון. כך נוצר החיבור הנכון שבו רצו הדיירים.

עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט

פינת אוכל: בעלי הבית התלבטו רבות בין שולחן מלבני גדול, היכול להכיל סועדים רבים אך מפריד בין המטבח לסלון, לבין שולחן עגול, המכיל פחות סועדים אך לא משתלט על החלל. לבסוף נבחר שולחן עץ עגול המייצר אינטימיות ושובר את הקווים הישרים של המטבח. כיסאות האוכל הם כיסאות ישנים מארצות הברית שנקנו ב-Back Yard, חנות קטנה ומטריפה שהבעלים שלה נוסעות כל כמה חודשים לאוהיו ומלקטות בכישרון רב ריהוט ואביזרים ישנים אותנטיים בסגנון קאנטרי. הכיסאות שופצו ונצבעו מחדש בצבעוניות קלילה.

עינב גלילי, בשיפוץ
פינת האוכל. כיסאות ישנים מארצות הברית | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ, שולחן ומטבח ג
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ, שולחן ג
צילום: גלעד רדט

הסלון: לקיר הטלוויזיה בסלון תוכננה ספריית עץ שחורה המקנה לחלל מראה אלגנטי ועשיר. מלבד הטלוויזיה רצו הדיירים למקם בספרייה גם אקווריום וספרים. במהלך התכנון ערכנו דיונים רבים לגבי מיקום האקווריום: לבעל הבית היה חשוב מאוד שהאקווריום יהיה בחלל המרכזי, ואני פחות ראיתי את הערך העיצובי שהוא יכול לתרום למראה הכללי. בסופו של התהליך הגענו להסכמה בינינו, ומצאתי דרך למקם את האקווריום בתוך הספרייה כך שישתלב בתוכה בצורה עדינה ויהפוך להיות חלק ממנה בלי להיות דומיננטי מדי. אתגר נוסף היה להצניע את מסך הטלוויזיה בתוך הרהיט, והפתרון שאליו הגעתי היה לצבוע את קיר הנישה של הטלוויזיה בשחור, כך שלא תבלוט בתוך הרהיט.

עינב גלילי, בשיפוץ
לבעלת הבית היה חשוב לשמור על קשר עין בזמן שהיא מבשלת | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
ספריית עץ שחורה המקנה לחלל מראה אלגנטי ועשיר | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט

ספת הסלון יוצרה במיוחד, בהתאם לבקשתם של הדיירים שרצו סוג של "מרבץ" נוח וגדול, שעליו הם והבנות יכולים לשכב בנוחות ולראות טלוויזיה. מחשבה רבה הוקדשה לתכנון הספה, לצורתה ולגודלה, כך שאכן תהיה נוחה ומזמינה ועם זאת שתשתלב בצורתה ובגודלה בחלל כולו, ולא תהיה גדולה או קטנה מדי עבורו. כורסת העור נקנתה אחרונה, אחרי שכל הבית רוהט. אחרי חיפושים רבים מצאנו אותה בטורקיז האוס, וברגע שהבאנו אותה לבית זה הרגיש כאילו הייתה שם תמיד. שולחן הסלון היה אחד הפריטים הבודדים שבעלי הבית רצו לשמור מביתם הקודם, והמראה שלו השתלב בצורה מדויקת ומקסימה בסלון החדש. את שטיח הסלון מצאתי בחנות יד שנייה (1,500 ש"ח). שלחתי תמונה של השטיח לבעלי הבית ובו במקום התקבלה ההחלטה לקנותו. הוא נקנה בשלב מוקדם יחסית של הבנייה, ולאחר שהבית רוהט היה מרגש לראות שהבחירה שעשינו הייתה מוצלחת!

עינב גלילי, בשיפוץ
הספה הגדולה בסלון יוצרה במיוחד | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט

שירותי האורחים: שירותי האורחים עוצבו בקווים קלאסיים נקיים והקירות חופו בטפט פרחוני עדין. הכיור, הריצוף והאריחים הם בסגנון עיצוב אנגלי. מכיוון שהצבעים היו שחור ולבן רציתי להוסיף נגיעות עדינות של צבע, שישווה מראה עשיר יותר וישברו את הצורות הגיאומטריות בריצוף ובחיפוי הקירות. את הטפט מצאתי לאחר חיפושים נרחבים באתר האינטרנט "מטפטים", ומבחינתי זו הייתה אהבה ממבט ראשון! המראה ומהנורה נקנו בטורקיז האוס.

במדור הקודם: הגרוש שעבר לגור על גג העולם

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

חדר העבודה: בחלל זה ביקשו בעלי הבית ליצור חדר משחקים, לימודים ועבודה שבו יוכלו הילדים לשהות בשעות אחר הצהריים במקום לעלות לחדריהם. שולחן הכתיבה עשוי מעץ אלון מלא ובנה אותו יניב הנגר. את הקיר מעטר טפט שנקנה גם הוא באתר מטפטים.

גרם המדרגות: המדרגות חופו באבן חלילה בגימור קלאסי. על קיר המדרגות הגדול הודבק טפט (מטפטים) ולהשלמת המראה נוספו דקל ביתי בסל אצות.

יחידת ההורים: חדר השינה עוצב בצבעי אפור ולבן. שולבו בו בדים רכים במראה טבעי היוצרים אווירה נינוחה, שלווה ומזמינה. את המיטה תכננתי במיוחד. כדי ליצור מראה קליל ואחר, השתמשנו בסלי נצרים הפוכים במקום בשידות לצד המיטה. לחדר השינה צמודה מרפסת ובה פינת ישיבה אינטימית שאפשר להשקיף ממנה אל נוף השדות. במקלחת שולבו חומרים טבעיים: הרצפה רוצפה בחלוקי נחל וארון הכיור נבנה מעץ מלא.

עינב גלילי, בשיפוץ, שירותים ג
שירותי האורחים עוצבו בקווים קלאסיים נקיים | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ, משרד ג
חדר העבודה | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ, מדרגות ג
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
חדר הרחצה של ההורים | צילום: גלעד רדט

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

יחידת הבנות: חדר השינה של הבנות חופה ברצפת פרקט ועוצב בפשטות נעימה עם שילוב של נגיעות צבע ורודות בטפט (מטפטים) ובשטיח (ג'ינג'ר). הקירות והרצפה בחדר הרחצה חופו בפסיפס תכלת המייצר מראה רענן ונקי, וארון הכיור מעץ כהה יוצר ניגוד ומוסיף חום.

עינב גלילי, בשיפוץ, חדר ילדים ג
חדר הבנות | צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ, חדר שינה ג
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ, ג
צילום: גלעד רדט

דבר האדריכלית: תהליך תכנון הבית היה מרתק ומהנה במיוחד. נוצר קשר עמוק וחברי ביני לבין בעלי הבית, מה שאפשר תקשורת פתוחה, זורמת ואמיתית, שיצרה קרקע פורייה ליצירתיות ואפשרה לי להיות מעורבת בכל הבחירות, קטנות כגדולות. למדתי מה הן האהבות שלהם, מה חשוב להם, על מה לתת דגש ובעיקר הצלחתי להבין איזו תחושה הם רוצים שאצור עבורם - תחושה של בית חם, מלא באהבה, זרימה ונועם, שנתפר במיוחד למידותיהם.

פריט אהוב: קרובה ללבי שידת הכלים הירוקה שבמטבח. זו שידה שעיצבתי וייצר אותה יניב הנגר. אני מאוד אוהבת את הצבע שלה ואת הערך המוסף והמיוחד שהיא מביאה למטבח.

עינב גלילי, בשיפוץ, מטבח ג
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט
עינב גלילי, בשיפוץ
צילום: גלעד רדט

עינב גלילי אדריכלות ועיצוב 

רשימת מכולת:

כורסת עור - 3,900 ש"ח, טורקיז האוס
כיסא מחשב - 500 ש"ח, טורקיז האוס
עציץ דקל בסל בגרם המדרגות - 110 ש"ח, נאיבי
מנורה בגרם המדרגות - 700 ש"ח, טורקיז האוס
סלי נצרים (בחדר השינה לצד המיטה) - 220 ש"ח ליחידה, טורקיז האוס