"אחד הדברים ששבו אותנו במפגש עם הדיירים היה החשיבות שייחסו לילדיהם ורצונם שהחלל הביתי יספק להם מרחב מחיה של כיף", אומרות המעצבות אנג'לה לנצ'יאנו ושר סלע, אם ובתה החולקות את סטודיו לנצ'יאנו דיזיין ותפיסת עולם המבהירה היטב מדוע פרוגראמת העיצוב שהציגו הדיירים כה שבתה את לבן. "מבחינתנו, בית צריך לחבק את דייריו. לענות במדויק על כל צורכיהם ועל כל המשמעויות הפרקטיות והאסתטיות שגורמות לדייריו לחוש בו הכי טוב", הן מסבירות את שעומד בבסיס כל תכנון ותכנון שהן מבצעות, ועמד גם בבסיס תכנונו של חלל הבית החדש שקיבלו לידיהן - בית באזור השרון שמשתרע על שלוש קומות וקומת מרתף, מרווח אך לא גדול מדי, ומשמר קנה מידה אינטימי ונעים למגורים.

קומת הכניסה היא קומה ציבורית שבשטחה נכללות הפונקציות המשותפות: סלון, פינת אוכל ומטבח מוגבה מעט ממפלס הריצוף; בקומה הראשונה מרוכזים חדרי הילדים; הקומה העליונה היא קומת ההורים; וקומת המרתף היא סיפור בפני עצמו העונה בגדול לבקשת הדיירים ליצור בבית "מרחב של כיף לילדים", כפי שהגדירו זאת.

נאמנות לתפיסתן, הקונספט שטוו לנצ'יאנו וסלע משלב פרקטיקה ואסתטיקה לכדי מרחב מגורים מודרני, חמים ואוורירי, אנין ואינטימי כאחד, ושזור בפתרונות פונקציונליים ההופכים את החיים לנוחים ונעימים. "אין פה פילים לבנים. זהו הבית למשפחה, שנועד לשרת אותה בצורה מיטבית ומותאמת לאורחות חייה", אומרות לנצ'יאנו וסלע.

פינת ישיבה חמימה בקווים קלאסיים וגוונים טבעיים
פינת ישיבה חמימה בקווים קלאסיים וגוונים טבעיים | צילום: אלעד שריג
שולחן האוכל הגדול עשוי עץ עם רגליים מסיביות
שולחן האוכל הגדול עשוי עץ עם רגליים מסיביות בסגנון אבירים | צילום: אלעד שריג
מבט למטבח שתוכנן תוך הגדרת אזור בישול ואזור אכילה
מבט למטבח שתוכנן תוך הגדרת אזור בישול ואזור אכילה | צילום: אלעד שריג
 

עוד באתר לעיצוב הבית:

גוונים טבעיים באזור הסלון

אריחי אבן גסה במרקם מט שמשמשים לריצוף, קירות לבנים לצד מחיצות זכוכית שקופות-אווריריות התוחמות את אזור המטבח ואת גרם המדרגות ושילובי עץ בגרסאות מגוונות משתלבים בחלל הבית לכדי הרמוניה מדויקת אותה משלימה התאורה שנבחרה עבורו. זו מורכבת מגופים שקועים כתאורה כללית המאפשרת ליצור אפקטים ותרחישי אור מגוונים, ומגופים דקורטיביים המייצרים עניין מיוחד: שלושה גופי תלייה זהים בעיצוב כדורי ובגון כסוף מבריק ששובצו באזור העלייה למטבח, מעל שולחן האוכל שבשטחו ובחלל גרם המדרגות, המעשירים את המרחב בממד נוסף. נוכחותם המבריקה מייצרת ניגוד מעניין למרקמי המט של מרכיבי החלל. בפני שטחם המראתי משתקפים אזוריו השונים, ובהיותם זהים זה לזה ופזורים בכמה נקודות, הם אף מהווים מין אלמנט המקשר ביניהם.

אזור הסלון שבמרחב הקומה מעוצב כפינת ישיבה אינטימית הנשענת על גוונים טבעיים ונרקמת מפריטי ריהוט שנבחרו בקפידה: צמד ספות מזמינות, צמד כורסאות מבוססות ריפוד בדיגום קפיטונאז' בעל נפח עשיר, שולחן קפה עשוי עץ ויחידת מזנון נמוכה ומרחפת על רקע קיר מחופה עץ שבתוכו מוטמע מסך הטלוויזיה.

פינת האוכל שנועדה לאירוח משלבת שולחן נדיב מידות עשוי עץ עם רגליים מסיביות בסגנון אבירים, כיסאות מסוגננים בגוני שחור ושמנת, וגם כאן שילבו לנצ'יאנו וסלע טוויסט של עניין שונה בנושא התאורה. שלא כמצופה, התאורה אינה מגיעה מגוף תלייה המשתלשל מהתקרה, אלא ממנורת עמידה שכמו מתכופפת בחן לעבר השולחן ומאירה אותו כראוי. את אזורי האירוח משלימים וילונות רכים ואווריריים המעטרים את הפתחים, כריות שפוזרו על הספות ופריטי נוי ואמנות אנינים, שלשיטתן של לנצ'יאנו וסלע הם בבחינת שילובי פיין טיונינג - הפרטים הקטנים שבונים מראה שלם והרמוני ומהדקים את עיצובו.

אזור הבישול מעוצב בקו מינימליסטי עם חזיתות
אזור הבישול מעוצב בקו מינימליסטי עם חזיתות גלוסי סטון לבנות | צילום: אלעד שריג
מדרגות מנותקות ומחיצות שקופות מייצרות מראה אוורירי
מדרגות מנותקות ומחיצות שקופות מייצרות מראה אוורירי | צילום: אלעד שריג
החלל הריק שיוצר מבנה גרם המדרגות מנוצל לשמש כספ
החלל הריק שיוצר מבנה גרם המדרגות מנוצל לשמש כספרייה | צילום: אלעד שריג

יחידת ההורים כחלל לופטי

בפינת העלייה למטבח מפתיעה כורסה אדומה גדולה בעיצוב פיסולי שנוכחותה כאן מייצרת עניין אחר וסוג של נקודת מיקוד בשפת הצבע הרגועה, והחלל עצמו מרווח ונחלק לשני אזורים מוגדרים: אזור בישול ואזור אכילה. אזור הבישול מעוצב על טהרת גון לבן מבריק (גלוסי סטון) במראה נקי ומתוכן פונקציונלית עם יחידת כיור, יחידת אי גדולה ויחידת קיר המספקות את כל פונקציות האחסון והעבודה הנדרשות לשימוש נוח. פינת האוכל בשטחו משלבת שולחן עץ גדול וכיסאות אייקונים של אימס בגוון אדום המתכתב עם הכורסה האדומה הנחשפת מבעד למחיצת הזכוכית, וחזותה אכן 'מדברת' בשפה משפחתית-חמימה.

קשרי המבטים המתקיימים בין אזור לאזור בחלל הקומה ממשיכים גם בגרם המדרגות האוורירי למראה הודות למדרגות שתוכננו כמנותקות ולמחיצות הזכוכית השקופות שתוחמות אותו, ובתכנון שחתר לניצול מיטבי של שטח החלל שנוצר תחתיו נוצל לשמש כספרייה המקנה לו ולמשתמשים ערך חווייתי נוסף.

יחידת ההורים שבקומה העליונה נפרשת כחלל לופטי פתוח שחלק מתקרתו משתפל בקו מעוגל כנגזרת של גגו המעוגל של הבית. חללו מכיל את אזורי השינה והרחצה ללא כל מחיצה המפרידה ביניהם, ורק השירותים והמקלחון נתחמו כמתבקש כחללים סגורים. כמו כל החללים הפרטיים הוא מרוצף בפרקט שגונו תואם לריצוף קומת הכניסה, ועיצובו מנצל ניצול מקסימלי את תנאיו והפרשי הגבהים בו. כך, לדוגמה, המיטה, כמו גם אמבט הפרי סטנדינג, שאינם דורשים גובה מלא, הוצבו באזורים נמוכי התקרה. בין המיטה לבין האמבט משתלבת יחידה נמוכה המשמשת כיחידת כיור באזור הרחצה וכיחידת איפור באזור השינה, ופרט מרשים הוא האופן שבו שילבו לנצ'יאנו וסלע את המראה הנדרשת בשני הצדדים: מראה עגולה גדולה שמעוגנת לתקרה באמצעות מוט מתכת, כך שהמראה המתקבל הוא כשל מראה מרחפת.

פרט מרשים נוסף בחלל זה היא הדלת הסוגרת על חדר הארונות, שעיצובה המשלב חריצים בחיתוך לייזר מגלם פרשנות מודרנית למשרבייה ומבטיח החדרת אור ואוויר לחללו.

מרחב משחקים לילדים. מתלים מעוצבים כענפי עצים ויחיד
מרחב משחקים לילדים. מתלים מעוצבים כענפי עצים ויחידת מגירות נמוכה | צילום: אלעד שריג
חלל מחלל המרתף מעוצב כבמה גבוהה תחומה במעקה הכוללת
חלל המרתף מעוצב כבמה גבוהה תחומה במעקה הכוללת מדפי אחסון | צילום: אלעד שריג
מרחב פתוח המכיל את אזורי השינה והרחצה
מרחב פתוח המכיל את אזורי השינה והרחצה שמוקמו בהתאמה לתקרתו המשתפלת | צילום: אלעד שריג
לנצ'יאנו, את ההפרדה ביניהם מייצרת יחידה דו צדדית
את ההפרדה ביניהם מייצרת יחידה דו צדדית, שצדה האחד משמש כשולחן וצדה השני כיחידת כיור | צילום: אלעד שריג

מרחב של כיף לילדים

חדרי הילדים המעוצבים ברוח הקפידה של הבית משמשים, בעצם, בעיקר לצרכים פרטיים, כשינה, אחסון חפצים אישיים או הכנת שיעורים, שכן את בקשת הוריהם לייצר להם מרחב של כיף תרגמו לנצ'יאנו וסלע למרחב קסום שכל כולו נועד עבורם, נתפר ועוצב ככזה. המרחב הקסום ממוקם בקומת המרתף, וסוג של פתיח בחללה היא פינת סדר חיננית: ארבעה עצים מוצמדים לקיר שמשמשים כקולבים אישיים לתליית מעילים, ותחתיהם יחידת מגירות אחסון שכל אחת נושאת את שם בעליה, כך שהסדר אכן נשמר.

החלל עצמו תוכנן בצורה מושכלת, באופן שמשלב פונקציות אחסון רבות לשלל המשחקים, הספרים, הצעצועים, ואפילו לבעלי הגלגלים למיניהם הותאמו חללים ייעודיים המאפשרים לשמור על הסדר מוסכים לצעצועים, כפי שמכנות זאת לנצ'יאנו וסלע - "מעבר לכך, יצרנו גם במה מוגבהת המאפשרת לילדים לתת דרור לדמיון ולרתום אותה לכל משחק שעולה על דעתם, למשל, הופעה בפני קהל שרבים מהם נוטים לדמיין במשחקיהם". על הבמה ניתן גם לשבת ולשחק, ובחלל תחתיה ניצב שולחן עגול קטן עם כיסאות צבעוניים של אימס בקנה מידה מותאם לילדים. כך, למעשה, חותמת קומת הילדים את עיצובו של הבית כולו, שכל פרט בו נועד לחבק את דייריו והוא אכן עושה זאת בחיבוק חם ואמיץ.

עיצובים מוקפדים מותאמים לחללים
עיצובים מוקפדים מותאמים לחללים | צילום: אלעד שריג
חדרי הילדים
צילום: אלעד שריג
חדרי הרחצה של הילדיםמוקפדים
חדרי הרחצה של הילדים | צילום: אלעד שריג
עבודת נגרות של הדר הן
עבודת נגרות של הדר הן | צילום: אלעד שריג

אנג'לה לנצ'יאנו ושר סלע

ריצוף: אריחי אבן גסים במרקם מט; תאורה: לייט אין; וילונות: לנצ'יאנו עיצוב וילונות; פריטי ריהוט: הביטאט; שולחן אוכל: פנטהאוז; מטבח: סמל; כורסה אדומה ואביזרים: סיאם; כיסאות ושולחן מטבח: הביטאט; ריצוף פרקט: פרקט חן; אביזרים סניטאריים: מודי; נגרות: הדר הן.

במדור הקודם: הבית שנראה כמו סוכת מציל
לכל הבתים של בית ונוי

הכתבה פורסמה במגזין "בית ונוי"