הדיירת והמעצבת: תמי ברונפן (37), מעצבת פנים ויועצת צבע. "תמיד נמשכתי לעיצוב ולאדריכלות. אבל הגעתי לארץ מדרום אפריקה בגיל 17 והעברית היתה לי מסובכת, אז למדתי יחסים בינלאומיים במקום. במשך השנים עסקתי באופן מקצועי בכתיבת תוכן באנגלית, וגם עשיתי תואר שני במנהל עסקים, אבל תמיד המשכתי להתעסק כתחביב באמנות ובעיצוב. רק אחרי שילדתי את הבת השנייה שלי החלטתי ללכת על זה. למדתי באולטימה ומיד יצאתי לדרך עצמאית".

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
היום כמעט אף אחד לא צובע בלבן | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
אוהבת ניגודיות גבוהה ומשתמשת בצבעים ובתאורה כדי להשיג אותה | צילום: מושי גיטלס

תמי עשתה קורס בנושא צבע, וכיום היא עובדת גם כיועצת צבע, הולכת לבתים של לקוחות עם מניפת צבעים ועוזרת להם לבחור צבעים לחללים. "היום כמעט אף אחד לא צובע בלבן. רוב האנשים הולכים על אוף ווייט, וזה משפיע מאוד על מראה הבית. השאלה הבאה היא באיזה גוון של אוף ווייט לבחור ואיזה עוד צבעים לשלב בבית. הייעוץ שלי מושפע מהריהוט הקיים של הלקוח, הסגנון שהוא שואף אליו, וכמובן מהפסיכולוגיה והפילוסופיה של הצבע – זה אינדיבידואלי וזו תורה שלמה: למה הלקוח מתחבר, מה משמח אותו ומה מרגיע אותו. לפעמים אני צריכה לעזור לאנשים להתגבר על הפחדים שלהם מצבעים כהים או נועזים, כי אחרי הכל הם רוצים אבל אין להם אומץ. לגברים קשה יותר עם צבעים. נשים מצליחות לדמיין את התוצאה הסופית וגברים פחות, אז צריך לעבור ביחד תהליך של שכנוע עצמי".

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
בודקים מה משמח ומה מרגיע | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
לגברים קשה יותר עם צבעים | צילום: מושי גיטלס

עוד באתר לעיצוב הבית:

ההפך ממינימליזם

דיירים נוספים בבית: הבעל ניר (38), והילדים דניאל (8), הילי (4.5) ועוז (9 חודשים).

הבית: צמוד קרקע בכפר תבור שבו שני מפלסים, המתפרש על פני 126 מ"ר. המשפחה עברה לבית לפני כשנה מדירה בכפר סבא.

"מבחינת תעסוקה לא היתה מניעה כי שנינו עצמאים, אבל ההחלטה לעזוב את מהמרכז לא היתה קלה בגלל ההתרחקות מהמשפחות. בסופו של דבר אנחנו מאד שמחים על המעבר, כי איכות החיים כאן גבוהה, יש חיי קהילה מפותחים ואנחנו אוהבים את זה. חיפשתי במיוחד בית ישן שנוכל לשפץ, כי אני אוהבת את התחושה שיש למבנה היסטוריה, וגם את העשייה ויצירת המהפך. הבית הזה עמד למכירה תקופה ארוכה וכשראינו אותו הרגשנו שמצאנו".

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
משתדלים לאכול לפחות ארוחה אחת ביחד | צילום: מושי גיטלס
תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
זכוכית כסופה בחיפוי הקיר | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
ויתרו על אי והלכו על שולחן אוכל גדול | צילום: מושי גיטלס

פילוסופיית העיצוב של הבית: "כמו שאפשר להבחין, הנושא של צבע מאוד עיקרי ומשמעותי. אני אוהבת ניגודיות גבוהה ומשתמשת בצבעים ובתאורה כדי להשיג אותה. שיהיו כמה שיותר גירויים וכמה שיותר פרטים. ההפך ממינימליזם – אני מקסימליסטית!  מובן שבכל חלל חשוב לשמור על איזון, בעיקר אם מכניסים הרבה אלמנטים של חומר וצבע. "אני ממש אוהבת תצוגה של אוספים אישיים של אנשים, ודברים שמייצגים את הדיירים. אני לא כל כך אוהבת את המילה 'אקלקטי', כי הרבה פעמים משתמשים בה לא נכון.

"הקצבנו לעצמנו חודש לשפץ את הבית, וכשהגיענו לשאלת הריצוף הבנו שהחלפה של כל המרצפות תייקר ותאריך את התהליך, מה גם שלא מצאנו משהו שיותר מתאים לנו. אני חושבת שלמרצפות שומשום יש איכות רטרו נחמדה, וגם שהן הכי פרקטיות מבחינת ניקיון, ולכן החלטנו להשאיר אותן.

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
המטבח הוא ללא ספק מרכז הבית | צילום: מושי גיטלס
תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
הכל טמון באיזון | צילום: מושי גיטלס
תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
צבעוניות שמדברת עם התמונות והטקסטיל בחדר | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
הקיר מלא בפרטים שמסודרים בקומפוזיציה מעניינת | צילום: מושי גיטלס

מטבח: "המטבח הוא ללא ספק מרכז הבית שלנו. מטבח פתוח לא מתאים לכל אחד, כי זה אומר שרואים אותו מכל פינה בבית וצריך לשמור על הסדר. בהרבה בתים שאני מבקרת מפריע לי שבחרו להכניס לחלל קטן יחסית גם אי וגם פינת אוכל. בעיני זה ניצול לא נכון של החלל – למה פעמיים? מה שקורה בפועל זה שאוכלים על האי, והשולחן הופך למחסן, שמים עליו כל מיני דברים של היומיום. לדעתי הדבר הנכון לעשות הוא אי בגובה שולחן, או רק שולחן. אנחנו ויתרנו על אי במטבח ובמקומו הכנסנו שולחן אוכל גדול שהפך להיות הלב של הבית. אנחנו משתדלים לאכול לפחות ארוחה אחת ביום כולנו ביחד, בדרך כלל זו ארוחת הערב".

הסלון: "בתכנון המקורי של הסלון, נקודות התקשורת היו במיקום לא נוח. בחרתי להעביר הכל אל מתחת למדרגות ועיצבתי יחידה שמותאמת לזווית של המדרגות, עם דופן אחורית כפולה שמסווה את כל החוטים. היחידה הזו מאחסנת גם את הספרים שלנו, והכל ביחד יוצר צבעוניות שמדברת עם התמונות והטקסטיל בחדר. אני אוהבת שהקיר מלא בפרטים שמסודרים בקומפוזיציה מעניינת, ולא שתלויה רק תמונה אחת. הכל טמון באיזון, ואנשים שמגיעים לפה אומרים שהבית לא נראה עמוס למרות שיש בו הרבה דברים.

הגינה: "כשקנינו את הבית, הגינה היתה החלק הכי מוזנח. ממש התלבטנו מה לעשות איתה. בסוף החלטנו להוריד את כל הצמחייה, מלבד עצי הפרי. הוספנו פרגולה ובחרנו דווקא בדשא סינתטי, שמצריך פחות טיפול והשקעה. צריך לנקות אותו מדי פעם אבל הוא הרבה יותר קל לתחזוקה וירוק כל השנה.

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
חדר השינה. לחקות את הצבעוניות של הטבע | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
הדרך הטובה ביותר להשיג איזון היא להפסיק לחשב | צילום: מושי גיטלס

שמים לב יותר לאיכות הסביבה

"אני מאד אוהבת לעבוד עם שבלונות על הקיר, זה יותר זול ופרקטי מטפטים, ונותן את אותו האפקט. הבעיה היא שבארץ לא הצלחתי למצוא ונאלצתי כמה פעמים להזמין מחו"ל ביוקר. חשבתי ביחד עם בעלי איך לייצר שבלונות בארץ, לקח לנו קצת זמן אבל בסוף מצאנו דרך ועכשיו אנחנו נמצאים בשלבים סופיים של המיזם הזה, ובקרוב יעלה האתר שלנו והשבלונות יהיו זמינות למכירה. אני חושבת שזה פתרון שידבר להרבה מאד אנשים, במיוחד בתקופה הזו כשטרנד ה-DIY בארץ מאד מתפתח. אנשים שמים לב יותר לאיכות הסביבה ומחפשים לשדרג את הקיים בעלויות נמוכות, ומהבחינה הזו, טפט זה יקר ולא סביבתי. השבלונות שנייצר ונמכור יגיעו בגיליונות של 70 על 100 ס"מ, ותופיע בהן דוגמה גרפית חוזרת. באופן כזה כל אחד יכול לבחור את שילובי הצבעים שלו ולשדרג קיר בקלות. בהמשך נייצר גם שבלונות קטנות יותר שיתאימו לרהיטים ולטקסטיל".

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
חדר הרחצה הסגול | צילום: מושי גיטלס
תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
אנשים שמגיעים אומרים שהבית לא נראה עמוס | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
צילום: מושי גיטלס

ממה את מרוצה: "מהמטבח שלי. הצבע האהוב עלי הוא טורקיז, למרות שההגדרה הזו משתנה לפי תקופות בחיים, אבל אצלי זה תמיד נשאר הצבע האהוב עלי. מאוד התלבטתי במהלך השיפוץ, אבל בסוף החלטתי ללכת על זה ולצבוע את כל המטבח בטורקיז. הזהירו אותי שיימאס לי, אבל עדיין לא נמאס לי, ואני מאוד שמחה שכך עשיתי. את החיפוי של הקיר בחרתי לעשות בזכוכית כסופה, כדי להרגיע את האפקט הרם שיוצר הצבע".

ממה את פחות מרוצה, בדיעבד: "מחדר השינה שלנו. אני אוהבת אותו, אבל הצבעוניות שלו היא פחות אני. רציתי קיר אחד כהה, ובחרתי עבורו טפט באפור כהה, ומנגד הלכתי על ירוק תפוח כהה. הריהוט שנבחר הוא בסגנון פרובנס - כפרי, שמנת. אני חושבת גם היום שזה חדר יפה ומאוזן, אבל פחות מתחברת לצבעים שלו. במחשבה שנייה הייתי בוחרת לעצב את חדר השינה שלי בגוונים כחולים".

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
צילום: מושי גיטלס

טיפים מעולים, יד ראשונה ממעצבת: "הדבר שהכי קשה לאנשים לעשות, ושלשמו יש מעצב, הוא יצירת איזון בחלל. המשמעות הבסיסית של איזון היא שהעין תעכל את מה שהיא רואה ושתהיה תחושה טובה ולא רעה. אין פה מדע מדויק, והדרך הטובה ביותר להשיג איזון היא להפסיק לחשב, להתחיל להרגיש ולשים חותמת אישית, זה אינטואיטיבי מאוד.

"מבחינת הצבעוניות של החלל, תמיד מומלץ לבחור פלטה (Palette) של לפחות חמישה צבעים בסיסיים ולשלב אותם, והשאלה היא איך. גישה אחת היא ללכת על גוונים דומים – אם למשל הפלטה שלנו היא מכחול עמוק ועד תכלת, אפשר להחמיא לה עם תוספות של אפור, לבן ועץ, ללכת על בטוח מה שנקרא, וליצור אווירה רגועה. אפשרות נוספת היא להתאים צבעים משלימים, במקרה הזה נגיעות של צהובים וכתומים, והתוצאה תהיה יותר נועזת אך עדיין מאוזנת.  

"אם אתם לא בטוחים לגבי בחירת הצבעים שלכם, אני תמיד ממליצה לחקות את הצבעוניות של הטבע. אם זה עובד בטבע זה יעבוד גם אצלכם בבית. ירוקים, כמו בפריחה, משתלבים עם אדומים וסגולים. כחולים משתלבים עם חומים כמו בים".

הפנטזיה העיצובית שלך להמשך: "בתחום הדירות והבתים, הייתי רוצה להגיע לנקודה שבה אוכל להציע ללקוח שירות שכולל הכל, מתחילת התהליך ועד סופו. נוסף לכך הייתי רוצה להתרחב ולעצב יותר פרויקטים בתחום הציבורי, כמו מסעדות ומשרדים, שבהם אפשר להעז ולהתפרע הרבה יותר עם צבעים וחומרים".

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
דשא סינתטי. ירוק כל השנה | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן כפר תבור (צילום: מושי גיטלס)
תמי ברונפן כפר תבור | צילום: מושי גיטלס

תמי ברונפן עיצוב פנים

הילה עפרי וסיון איינהורן, מעצבות פנים בעלות סטודיו לעיצוב H a n d S  
לדף הפייסבוק של הילה וסיון

במדור הקודם: פנטהאוז בחולון: לשקף את החיצוני בעיצוב הפנימי
לכל המדורים של קופצות לביקור