אז ממש היום (ב'), ערב צום י"ז בתמוז, צפויות מאות עמותות וארגונים מרחבי העולם להשתתף ביום הנתינה היהודי העולמי, ביוזמת ארגון "ישראל תורמת", אתר התרומות של ישראל.
אז לקראת היום המיוחד, ערך הארגון סקר על מצב הפילנתרופיה היהודית עבור ישראל. מהנתונים נמצא כי בשנת 2016, נתרמו כ-38 מיליון ש"ח עבור 558 עמותות וארגונים שונים בישראל דרך הפלטפורמות של "ישראל תורמת". תרומה מקוונת ממוצעת של ישראלי עומדת על 174 ש"ח בעוד תרומה מקוונת ממוצעת של תושב חו"ל לישראל עומדת על 627 ש"ח. בראש רשימת התורמים מחו"ל לעמותות הישראליות עומדים האמריקאים, לאחר מכן הקנדים, הבריטים והאוסטרלים. את העשירייה הראשונה סוגרת שבדיה.
יותר תרומות מגיעות מחו"ל | אינפוגרפיקה: ישראל תורמת, mako יהדותכמו כן, נמצא כי תרומות מחו"ל מהוות 64% מסך הפילנתרופיה בישראל: מתוך 15.5 מיליארד ₪ שנתרמו בישראל בשנת 2016, כ-10 מיליארד נתרמו על ידי תורמים מחו"ל. בנוסף, ניכר כי למרות שהישראלים ביצעו 76% מהתרומות שקיבלו עמותות ישראליות, תרומות של תושבי חו"ל היוו 53% מההכנסות המקוונות של עמותות ישראליות. אחוז התרומות מתושבי חו"ל לישראל עלה השנה ב-20%, קצב גידול כפול מהגידול בנתינה מקוונת של ישראלים (9%).
הסיבה העיקרית לקיום פער: בארץ בפועל לא קיימים תמריצי מס למשקי בית לתרום, ומשקי בית מהווים את מרבית התרומות בישראל.
תחומי הנתינה הפופולריים ביותר בישראל הינם: מזון ורווחה (43% מהתרומות), זכויות אדם וארגונים פוליטיים (23%), חינוך (12%), איכות הסביבה והגנת על בעלי חיים (11%), בריאות (5%), דת (3%) ואומנות ותרבות (2%).
יונתן בן דור, מייסד ומנכ"ל "ישראל תורמת": "יום הנתינה היהודי הוא הזדמנות להתאחד ולקדם את הקהילה והארגונים החברתיים שסביבנו. באמצעות המיזם שמתקיים לראשונה אנחנו מבקשים לרתום את הציבור לפעול למען המטרות החשובות לו. אנחנו מקווים שהמשבר ביחסים עם יהודי התפוצות לאור הארועים האחרונים יפתר במידת האפשר, אחרת עלולה להיות מכה חזקה למגזר השלישי בישראל".
לאתר יום הנתינה הידוי העולמי וליצירת קמפיין לגיוס תרומות לחצו כאן