אישה באדום עם סלולרי ומחשב נישא במטבח וילד שופך חל (צילום: kevinruss, Istock)
זוכרת שהבטחת לעצמך לבשל לילדים? אז הבטחת | צילום: kevinruss, Istock

למרות השינויים, המהפכה הפמיניסטית והקדמה, קשה למצוא אם שאין בלבה חלום להעניק לילדיה 'אוכל של אמא'. כוכבת התכנית המצליחה 'טופ שף' בארה"ב, אנטוניה לופסו, מוציאה ספר בישול מיוחד לאמהות, העונה לשם 'ספר הבישול לאם העסוקה', ומשתדל לתת, לצד מתכונים בריאים ופשוטים להכנה, שלל טיפים פרקטיים, מאם עסוקה אחת לאחרת. לופסו, שהיא, כאמור, שפית מדופלמת, מאמינה בחשיבותו של בישול ביתי ובערכו הבריאותי והמשפחתי, אך אינה מחמירה עם ההורים ומעודדת אותם לא להציב לעצמם סטנדרטים בלתי אפשריים.

מה זה חוק ה-15?

הספר, שמגיע למדפים בתחילת החודש הבא, אך כבר נמכר היטב במכירה מוקדמת, מחולק לחלקים: 'ארוחת העשר הטובה יותר', 'ארוחת סוף השבוע', 'ילדים במטבח' ועוד, והוא מביא את הבישול מהפריזמה המאוד מסויימת של האם הדואגת והעסוקה. אספנו עבורכן כמה טיפים שניתן לדלות מתוך דפיו:

1. התחילי בקטן. אם עד עכשיו עיקר הבישול שלך היה בחגים, ואת רגילה יותר לפתוח אריזות מזון מוכן מאשר לבשל, אל תצפי ביום אחד להפוך למאמא בשלנית של פעם. אני ממליצה לעשות לעצמך פרוייקט ולנסות להתחייב, למשל, לחודש אחד בו משולבות ארוחות ביתיות. זו תהיה חוויית לימוד עשירה, אחריה תוכלי להחליט מה מתאים לך ומה לא, ולשנות מינונים. בחרי ספר בישול אהוב עלייך ובשבוע הראשון בשלי מתוכו ארוחה שלמה אחת מעבר למה שאת רגילה לבשל. בשבוע שאחריו הוסיפי עוד שתי ארוחות. בהתחלה זה נראה מאיים, אבל כשמתרגלים זה יותר ויותר קל.

2. תכנני מראש. כפי שאת יודעת לארגן לוחות זמנים כדי שכל הילדים יגיעו לחוגים בזמן, ולא שומרת את ההתארגנות לדקה התשעים, כך צריך להיות גם במזון. אין צורך בכאוס. הכל תלוי בתכנון מראש. אפשר לתכנן ארוחות שבוע וגם שבועיים מראש, להצטייד ולקנות בהתאם. קחי נשימה עמוקה, נייר ועפרון, והתחילי לתכנן.

3. צפי שינויים בתכניות. ילדים חולים, בוסים מפילים עבודה לא צפויה, בייביסיטריות מבטלות ברגע האחרון - תמיד משהו יכול להשתבש. כדאי שתקחי את הלא צפוי בחשבון. היי גמישה, ותזרמי. ותזכרי שתמיד ניתן לשים אוכל במקפיא.

4. אל תחמירי יותר מדי. המטרה היא ללא ספק להעניק לילדים מזון ביתי משובח שהוכן באהבה, אבל לא יקרה שום אסון אם פעם בכמה זמן הילדים יאכלו נקניקייה או פיצה. את לא צריכה לבחור בין להאכיל את הילדים כמו שצריך לבין שיהיו לך חיים משלך. בכך שאת מרשה להם פעם בכמה זמן לאכול מזון מהיר את מלמדת אותם משהו חשוב: כל דבר במתינות. אין מה להשתגע.

אין תמונה
חוק ברזל: אל תציבי לעצמך סטנדרטים בלתי אפשריים. אנטוניה לופסו על כריכת הספר שלה

5. פתחי את הדלת למטבח. במקום לריב עם הילדים ולהפריד ביניהם בזמן שאת מנסה לבשל, שתפי אותם בתהליך. הם ילמדו, ירגישו שיצרו משהו, יתמלאו גאווה ואף יסכימו לטעום דברים יותר מגוונים. גם בנים וגם בנות יהנו במטבח וילמדו כישורי חיים חשובים. חוץ מזה, יש לך כל כך מעט זמן, כדאי לבלות אותו עם הילדים.

6. חוק ה-15. לא מעט פעמים יש לנו רק חצי שעה. זה חוק של אמהות בכל העולם. אני מציעה שכשיש חלון צר כזה, לא לבלות את כולו בבישולים, אלא להכין מנה ב-15 דקות, יחד עם הילד, ולבלות את יתר הזמן בישיבה לצד הילד האוכל. זה זמן נהדר לברר איך עבר עליו יומו ולהרגיש עם היד על הדופק.

7. תיהנו. זה רק אוכל. אני כתבתי את הספר שלי כדי שלאמהות יהיה יותר קל בחיים, לא כדי לסבך להן עוד יותר את העניינים. אמהות גם ככה עומדות תחת מכבש לחצים בלתי הגיוני. בלי לחץ. תבחרו לכן מתכונים פשוטים ואהובים והצמדו אליהם. העיקר שכולם יהיו יותר מרוצים.

>> איך פירות הקיץ תורמים לבריאות הילדים?