שלושה נשרים נוספים נמצאו היום מתים בדרום הארץ, זאת לאחר שבתחילת השבוע (ראשון) אותרו תשעה. לפי כך עלה מספר הנשרים שהורעלו למוות ל-12, ההרעלה הגדולה ביותר בעשור האחרון. לצד הנשרים נמצאו גם שני כלבים שהורעלו למוות. בעלי החיים יילקחו לדגימה במכון הווטרינרי בבית דגן. כל הנשרים נמצאו מתות באזור נחל קינה ונחל כמריר.

"בשנת 2007 הורעלו לפחות 15 נשרים במקומות שונים בארץ", מסביר אוהד הצופה אקולוג עופות רשות הטבע והגנים. "בשנים 2020-2010 נמצאו 31 נשרים מורעלים במצטבר. וזו הערכת חסר. יש לזכור שאז לא היו לנו כמעט נשרים עם משדרים וייתכן שהתמונה הייתה קשה יותר. זו ללא ספק ההרעלה הגדולה מאז 2007 שאנו יודעים אבל היו באמצע עוד אירועים קשים".

ההרעלה זוהתה לפי מידע שהתקבל ממשדרים שהיו על גבי הנשרים. לאחר שהגיעו האותות יצאו פקחי רט"ג לשטח ומצאו את הציפורים המתות ובסמוך אליהן נמצאה גם עז כשהיא ללא רוח חיים ועולה החשד כי היא מקור ההרעלה. ברשות הטבע והגנים מסרו כי "מדובר באירוע חמור וקשה מאוד אשר פוגע משמעותית באוכלוסיית הנשרים בדרום שמונה כ-170 פרטים".

תשעה נשרים הורעלו בדרום הארץ (צילום: אייל בן גיאט, רשות הטבע והגנים)
הנשר שהורעל למוות בדרום הארץ | צילום: אייל בן גיאט, רשות הטבע והגנים

החברה להגנת הטבע: "בישראל חיים כיום כ-200 נשרים. 9 נשרים, הם כמעט 5 אחוז מכל אוכלוסיית הנשרים בישראל. הרעלות הנשרים ממשיכות, וכל פעם כולנו מזדעזעים מחדש. עד שהחוק לא ישתנה, יהיה קשה מאד לתפוס את העבריינים, וגם אם ייתפסו, ספק אם יועמדו לדין. תיקון החקיקה של המשרד להגנת הסביבה, פורסם כבר לפני שנה, באוקטובר 2020, אבל לצערנו, מאז שום דבר לא השתנה. החברה להגנת הטבע, תקדם את הצעת החוק הפרטית בעניין זה, שהוגשה ע"י ח"כ מוסי רז, כבר בשבועות הקרובים. אנחנו מקווים שבמשרד להגנת הסביבה, יתעשתו ויצטרפו למהלך. למעט הנשרים שעוד נותרו בישראל אין יותר זמן לחכות".

שאול גולדשטיין, מנכ״ל רשות הטבע והגנים: "אירוע ההרעלה שבו נמצאו 12 נשרים מורעלים הנו אירוע ההרעלה הגדול ביותר שנרשם מזה 14 שנים. נדרוש קידום חקיקה אותו מקדמת השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג למניעת הרעלות, על ידי פיקוח הדוק על הרעלים הנמצאים לשימוש חקלאי. הערב נקיים הערכת מצב חירום בהנהלת רשות הטבע והגנים בסיומה נפיץ תוכנית להתמודדות עם מצב ההרעלות על מנת לדאוג שישארו נשרים בארץ".