ממרח חמאת בוטנים הוא אחד הממרחים הכי אהובים בעולם. האהבה לחמאת בוטנים חוצה יבשות ואפשר בהחלט להבין למה. טעמו המתוק-מלוח מתאים למגוון רחב של מאכלים, מכריכים, דרך עוגות ועד לתבשילים. אך היתרונות של הממרח לא רק מסתכמים בטעם הממכר שלו. יש לו גם לא מעט יתרונות בריאותיים, במיוחד אם מדובר בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר. אז מה יכול לקרות לנו אם נאכל חמאת בוטנים? הנה גם דברים שכדאי לדעת:

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הכולסטרול הטוב יעלה

לא סתם ילדים מתים עליה. חמאת בוטנים טבעית היא הרבה יותר מממרח: עשירה בחלבון, טובה לשייקים ולעוגיות. מדובר במזון רב תכליתי וזמין והוא בריא לנו! איך? חלוקת השומן במעדן הזה היא לטובת השומן הבלתי רווי שמסייע לייצור הכולסטרול הטוב (HDL) בגוף, ובכך תורם למניעת מחלות לב וכלי דם. בקיצור, תתענגו.

תשנו טוב יותר

מחפשים נשנוש לפני השינה? לכו על חמאת בוטנים. מתברר שבחמאת בוטנים יש חומצת אמינו שנקראת טריפטופן - המסייעת להרפיית מתח ומעודדת שינה. הסיבה לכך היא שטריפטופן למעשה מתפרק ומשמש לייצור סרוטונין ומלטונין - חומרים כימיים בגוף שמעודדים הירדמות. אז אם אתם מתקשים להירדם או מרגישים שאיכות השינה שלכם ירודה, נסו לאכול חמאת בוטנים לפני השינה. 

חמאת בוטנים (צילום: inewsfoto, Shutterstock)
חמאת בוטנים | צילום: inewsfoto, Shutterstock

תהיו שבעים יותר

השומנים והסיבים הבריאים שבחמאת בוטנים יכולים לעזור לתחושת שובע לכמה שעות, וזה בטח עדיף על אכילת אותה כמות קלוריות בצורת סוכר, שכן הסוכר לא ישמח לאורך זמן רב. לכן שווה להוסיף 2-3 כפות של חמאת בוטנים לשייק, קינוח, טוסט או כריך - וכך תוסיפו גם מתיקות וגם בריאות למזון שלכם. וזה יעזור לכם לנשנש פחות אחר כך. WIN-WIN.

עוד ב-mako בריאות:
>> מומחים: הנגיף האסייתי שעלול להפוך למגפה הבאה
>> סובלים מבעיות בעיכול? אולי זאת הסיבה
>> מומחה חושף תסמין חדש: "לשון קורונה"

לחץ הדם יירד

חמאת בוטנים היא מקור נהדר למגנזיום לואשלגן, שני מינרלים המסייעים לשליטה בלחץ הדם ואיזון הנתרן. במינון הנכון חמאת בוטנים יכולה לשפר את מאגרי התזונה של המינרלים החשובים. ידוע כי צריכה מוגזמת של נתרן יכולה לפגוע בבריאות ולתרום להתפתחות מחלות כמו יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סרטן הקיבה ואף שבץ מוחי. לפי משרד הבריאות, הישראלי הממוצע צורך פי שניים מהכמות היומית המומלצת של מלח (נתרן). כך שחמאת בוטנים יכולה בהחלט לתרום לבריאותכם לא מעט מבחינה זו. 

פלחי תפוח וחמאת שקדים (צילום: Dina_Belenko, shutterstock)
מושלם גם עם תפוח | צילום: Dina_Belenko, shutterstock

מצב הרוח ישתפר

ולא רק כי היא טעימה בטירוף, אלא מתברר שצריכת חמאת בוטנים על בסיס יומי יכולה להגביר כימית את מצב הרוח. והכל בזכות מרכיב אחד - בטא-סיטוסטרול שנמצא בבוטנים. מחקרים מראים כי בטא-סיטוסטרול עשוי לשפר את תסמיני החרדה ודיכאון. יש המייחסים לבטא-סיטוסטרול גם סגולות נוספות, כמו חיזוק המערכת החיסונית, מניעת סרטן ומחלות לב וכלי דם. 

מוקפץ עם חמאת בוטנים (צילום: Alp Aksoy, shutterstock)
וגם בנודלס כמובן | צילום: Alp Aksoy, shutterstock

אתם עלולים להשמין (רק אם תגזימו)

כמו כל דבר טוב וטעים בחיים, צריך לדעת למנן ולאזן. חמאת בוטנים עשירה בכל טוב אבל גם בקלוריות ומומלץ להימנע מלהפריז בה. אכילה יומיומית של כ-2-3 כפות של חמאת בוטנים שמכילות כ-170 קלוריות תעשה לכם רק טוב.