תזונאים ודיאטנים קליניים ממליצים למי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא ו/או על המשקל לבשל יותר בבית ולהזמין אוכל מבחוץ כמה שפחות. הסיבה העיקרית לכך היא שכשאתם מבשלים, אתם שולטים בכמויות כך שאתם יודעים בדיוק כמה מלח ושמן שמתם. כשאתם מזמינים אוכל ממסעדה, אתם לא יודעים כמה שמן ומלח הוסיפו ורוב הסיכויים ששמו יותר ממה שהייתם שמים. בנוסף לכך, מזון מהיר הוא אמנם מאוד טעים אך הוא לרוב מטוגן, רווי בשמן/מלח/סוכר ובעיקר עתיר קלוריות.

אבל אז הגיעה מגפת הקורונה וכשכולנו סגורים בבית, אין ספק שמשלוחי אוכל מהווים נחמה של ממש. ועם המשבר שענף המסעדנות בישראל חווה בגלל הסגרים, בהחלט חשוב גם לתמוך בעסקים הללו. אז איך אפשר להזמין משלוח אוכל טעים שיהיה גם בריא? הנה כמה טיפים:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לפתוח את הארוחה עם מרק מיסו

מנת הפתיחה המפורסמת בסושיות היא לא רק טעימה, אלא גם סופר בריאה. מלבד היתרונות הבריאותיים של המיסו, מרק המיסו מכיל גם טופו, אצות ובצל ירוק, מרכיבים שהם בהחלט בריאים. אך אל תשכחו שמיסו יכול להכיל גם לא מעט נתרן אז כדאי להסתפק בקערה קטנה. תזונאים רבים ממליצים על מרק כמנת פתיחה במיוחד למי ששומר על המשקל, כיוון שזה בריא ותורם לתחושת שובע, כך שאתם תאכלו מנה עיקרית קטנה יותר, מבלי לשים לב.

מרק מיסו (צילום:  Vankad, shutterstock)
בריא אבל להיזהר עם הנתרן | צילום: Vankad, shutterstock

להוסיף חלבון

מנה ללא חלבון עשויה להשביע פחות ולגרום לכך שתהיו רעבים זמן קצר לאחר הארוחה. חלבון תורם לתחושת שובע לאורך זמן, כך שאם חסר חלבון במנה, כדאי להוסיף ועדיף שיהיה חלבון רזה – כמו עוף.

רוטב עגבניות תמיד עדיף

אין בעיה להתפנק מדי פעם בצלחת פסטה, אך חשוב לא לשכוח שלא מעט מהקלוריות של המנה הן למעשה ברוטב. העדיפו רוטב עגבניות ופחות רטבים מבוססי שמנת שהם לרוב רוויי שומן רווי ושמן.

פסטה (צילום: shutterstock By Anna_Pustynnikova)
עדיף תמיד רוטב עגבניות | צילום: shutterstock By Anna_Pustynnikova

כמה שפחות גבינה

הזמנתם נאצ'וס? כדאי לא להגזים עם הגבינה מעל וגם עם השמנת החמוצה. גבינות אלו הן לרוב רוויות בקלוריות ועם אחוזי שומן גבוהים. בקשו שהגבינות יגיעו בנפרד ולא מעל הנאצ'וס, כך שתוכלו לשלוט טוב יותר בכמות שאתם אוכלים.

נאצ'וס עם גבינה (צילום: Joshua Resnick, Shutterstock)
עדיף את הגבינה בצד | צילום: Joshua Resnick, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון לקורונה: הסיבה שכואב לכם במקום ההזרקה
>> 29 מתים: המדינה שהצליחה להשתלט על הקורונה
>> הוכח: התבלין הזה עוזר לשריפת שומן בגוף

לבחור ברול הנכון

בדגים יש אומגה 3, חומצת שומן בלתי רוויה שחשובה לתפקוד תקין של מערכות שונות בגוף אך בעיקר חשובה לתפקוד המוח. אומגה 3 יש בעיקר בסלמון ובטונה ולכן כדאי להזמין רולים שמכילים את הדגים הללו (אבל לא לשכוח להוסיף גם הרבה ירקות!).

סושי (צילום: BOATFOTO, Shutterstock)
סלמון וטונה עשירים באומגה 3 | צילום: BOATFOTO, Shutterstock

קערת בוריטו

אנחנו יודעים שאתם בטח רגילים לאכול בוריטו מגולגל עם טורטייה, אבל ידעתם שבמסעדות מקסיקניות רבות מציעים גם בוריטו בקערה? זו אופציה דלת פחמימות שבהחלט כדאי לשקול אותה. כמו כן, העדיפו בוריטו צמחוני.

עוף טנדורי

אם אתם אוהבים אוכל הודי, עוף טנדורי הוא אופציה מעולה עבורכם. יש בו המון טעם (כמו בכל מנה במטבח ההודי), חלבון רזה בריא ואתם יכולים לבקש אורז מלא במקום אורז לבן, שיספק לכם יותר סיבים תזונתיים. מנה נוספת מהמטבח ההודי שכדאי להזמין (במיוחד בחורף) היא תבשיל דאל, שלא רק עשיר בתבלינים בריאים כמו כמון וקינמון, אלא גם מכיל עדשים כתומות שמכילות הרבה חלבון ובעלות ערך תזונתי גבוה. אם אתם שומרים על המשקל, עדיף להזמין דאל שמבוסס רוטב עגבניות ולא כזה שמבוסס על חלב קוקוס, כיוון שהוא רווי שומן וקלוריות.

עוף טנדורי (צילום:  nelea33, shutterstock)
עדיף עם אורז מלא. עוף טנדורי | צילום: nelea33, shutterstock

לנגב חומוס עם פיתה מחיטה מלאה

אין ספק שגם לחומוס יש יתרונות בריאותיים, אם כי הוא מכיל גם לא מעט טחינה שמוסיפה לו לא מעט קלוריות. אם אתם רוצים להפחית קצת את כמות הקלוריות במנת החומוס שלכם, העדיפו פיתה מחיטה מלאה או פשוט נגבו עם ירקות במקום עם פיתה.

פיצה עם בצק דק

יותר בצק – יותר קלוריות. אז בהחלט עדיף פיצה עם בצק דק מאשר פיצה עם בצק שמנמן ועבה. כמו כן, בצק מחיטה מלאה בהחלט יהיה אופציה טובה יותר מאשר בצק מקמח לבן. וככל שיהיו יותר ירקות על הפיצה – יותר טוב.