ד"ר צ'ארלס פסלר הוא האדם שדוגמניות על פונות אליו לעזרה בכל הנוגע לתזונה. בלה חדיד, אדריאנה לימה ואמבר ולטה מתייעצות איתו בכל הנוגע לתזונה נכונה ולעור בריא. בין ההמלצות הרבות שהוא נותן לדוגמניות יש קטגוריה של מזון שרבים נוטים להתעלם ממנו – המסייע לבעיות בעיכול, בעור, בהורמונים ואלרגיות: עשבים מרים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לפי ד"ר פסלר, עלים ומאכלים מרים משפרים את הבריאות בשלוש דרכים עיקריות: "הם מפעילים קולטנים בלשון, שאלה מפעילים תאים בקיבה שמאזנים את ייצור החומצות לעיכול טוב יותר. כשזה קורה, גם ייצור המרה (נוזל המיוצר בכבד) וייצור אנזימי העיכול משתפרים. ייצור מרה הוא חיוני לסילוק רעלים מהכבד, הפרשת מתכות כבדות מהגוף, איזון הורמונלי ותפקוד המעי. אנזימי עיכול חיוניים לספיגת חומרים מזינים מהמזון. הם גם יכולים לעזור להפחית את מספר החיידקים הרעים במעיים. כמו כן, מזון מר נוטה להיות עשיר יותר בנוגדי חמצון, המסייעים להפחית דלקות".

A post shared by �� (@bellahadid) on


אז אילו עלים מרים מומלצים?

ד"ר פסלר ממליץ ללקוחות שלו להתחיל עם ירוקים כמו אנדיב, ראפיני, תרד, חרדל ירוק וקייל. "אנשים רבים מוסיפים רטבים מתקתקים בגלל המרירות, אבל אני לא אוהב להמליץ על תוספת סוכר", אומר ד"ר פסלר. "אופציה טובה לשיפור הטעם, היא לבשל אותם עם שמן זית ושום טרי". גם מיץ לימון עושה פלאים בהפחתת המרירות, במרקים, שייקים או אם אתם מכינים עלים מוקפצים. ואם אתם לא ממש מחבבים את הטעם המריר, ד"ר פסלר ממליץ גם על ליים, אשכולית, פלפל, ג'ינג'ר, כורכום, טימין, רוזמרין, עלי דפנה ומרווה.

ירוקים צלויים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
לצלות במחבת עם שום ושמן זית | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> 10 הרגלים היגיינים שאתם חייבים להיפטר מהם
>> הולכים לישון מאוחר וקמים מוקדם? תקראו את זה
>> בפעם הראשונה בעולם: השתלת פין מלאה

כמה מזון מר יש לצרוך ביום?

ד"ר פסלר ממליץ שלפחות 20 אחוז מהצלחת שלכם בכל ארוחה תכלול מזונות מרים. ואם תצליחו לעשות את זה, תוכלו ליהנות משלל ההטבות של דוגמניות על שמקפידות על תזונה זו:

  • שיפור מראה העור
  • פחות רגישויות למזון
  • שיפור המעיים
  • פחות תסמינים של PMS
  • שינה טובה יותר

אחת הדרכים הטובות לשלב את הירוקים הללו בתזונה שלכם היא להכניס אותם לשייקים ולשלב אותם עם פירות שיוסיפו מתיקות כמו מנגו ובננה. דרך נוספת היא להקפיץ תרד במחבת, להוסיף שמן זית, שום ולימון.