מלבד היותו אחד המרכיבים השימושיים ביותר במטבח שמסוגל לשדרג כל מנה - אנחנו יודעים שלשום יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים. הוא מחזק את המערכת החיסונית, מונע קרישי דם והוא גם אנטי-פטרייתי, בין היתר. אבל האם ידעתם שיש דרך להפוך את השום לאף בריא יותר ממה שהוא?

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

רגע לפני שאתם מוסיפים למחבת את השום שקצצתם, יש משהו אחד קטן שאתם צריכים לעשות - לחכות. מתברר שכאשר אתם קוצצים את השום, אתם מפעילים אנזים שנקרא אליינאז (Alliinase). האליינאז ממיר את התרכובת alliin לתרכובת הנקרא אליצין (allicin), שהיא אנטי-בקטריאלית, אנטי-ויראלית ואנטי-פטרייתית. ואם כל זה לא מספיק, אז היא נמצאה קשורה לסיכון מופחת למחלות לב. כאמור, לשום יש יתרונות בריאותיים נוספים וערך תזונתי גבוה, כולל ויטמין C, ויטמיני B, ויטמין E, חומצה פולית, אבץ, ויטמין K, ברזל ועוד. 

חותך שום (צילום: BAZA Production, shutterstock)
צילום: BAZA Production, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> "התעקשתי שזו לא אנורקסיה - אף אחד לא האמין"
>> המזונות שמומלץ לאכול בזמן סטרס
>> "יומיים אחרי הניתוח קרה נס - הוא חזר לדבר"

אז למה צריך לחכות? ההמתנה בין קיצוץ השום לבישולו נותנת זמן לתהליך ההמרה ושחרור האליצין לקרות וכך ערכו התזונתי של השום עולה. אליצין הוא פיטוכימיקל שנלחם בחיידקים ואורגניזמים מזיקים אחרים ובכך גם תורם לאיזון החיידקים במערכת העיכול.

>> 12 שיטות שיעזרו לכם להיפטר מריח רע מהפה

נוסף על כך, היכולת של האליצין להילחם בחיידקים ומחוללי מחלות אחרים מפחיתים את הסיכון למחלות ובולמים התפתחות של זיהומים ודלקות בגוף. לא סתם קוראים לשום "האנטיביוטיקה של הטבע". וכמה זמן צריך לחכות? כ-10 דקות בלבד. כמה פשוט - ככה בריא.