מדענים מצאו כי שתי כוסות שמפניה בשבוע יכולות למנוע דמנציה ואלצהיימר. תרכובות שמצויות בשמפניה מסוג פינו נואר ופינו מונייה (שהם למעשה זן הענבים מהם השמפניה מיוצרת) – יכולות למנוע מחלות נוירולוגיות ולשפר את הזיכרון המרחבי.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר נעשה באוניברסיטת רדינג באנגליה. החוקרים גילו כי חולדות מעבדה שצרכו מעט שמפניה הצליחו טוב יותר במבחני זיכרון. הם מצאו כי תרכובות פנוליות המצויות במשקה התוסס שיפרו את הזיכרון המרחבי, האחראי לאיסוף ולאחסון מידע על הסביבה שלנו, לצרכים עתידיים.

"התוצאות היו דרמטיות" אמר פרופ' ג'רמי ספנסר, אחד החוקרים לדיילי מייל. "המחקר הזה מרגש כיוון שהוא ממחיש לראשונה שלצריכה מתונה של שמפניה יש פוטנציאל להשפעה על התפקוד הקוגניטיבי, כמו הזיכרון". יחד עם זאת, הוא מדגיש כי מדובר בצריכה מתונה בלבד. "אנחנו מעודדים גישה אחראית לצריכת אלכוהול והתוצאות שלנו מציעות כי צריכה מועטה של כוס אחת או שתי כוסות בשבוע יכולה להיות יעילה".

עוד ב-mako בריאות
>> השקרים שמספרים לכם על אורגזמות ובגידות
>> את האימון הזה תוכלו לעשות גם כשאין לכם זמן
>> שאלון: האם אתם חולי ניקיון או סתם מסודרים?

למרות שישנם מחקרים שונים הטוענים כי לסוגים מסוימים של אלכוהול יש יתרונות בריאותיים, רופאים עדיין מהססים להשתמש באלכוהול כטיפול מניעתי לאלצהיימר. בנוסף, חשוב לציין כי הניסוי לא נעשה על בני אדם, ולכן ההשפעה של שמפניה על מוח האדם לא ידועה לעומק.

שירות הבריאות הלאומי של אנגליה שיחרר הצהרה לפיה "אין ראיה קונקרטית לכך ששמפניה יכולה למנוע דמנציה".

כנראה שנצטרך לחכות למחקרים מתקדמים יותר לפני הלחיים.

via GIPHY

 >> החטיף שמציל מאלרגיה לבוטנים