מחקרים רבים מתמקדים בהשפעה של כמות שעות השינה על הבריאות שלנו. ההמלצה הרווחת עומדת על 7-9 שעות שינה בלילה שמבטיחות שתקומו רעננים ומרוצים. אבל נראה שגם האופן שבו אתם ישנים משפיע עליכם לא מעט. נעשו בעבר מחקרים שונים שהראו כי גם תנוחת השינה יכולה להשפיע רבות על איכותה, וכעת מחקר חדש מראה השלכה בלתי צפויה לשינה על הצד.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

המחקר נעשה על ידי האתר The Sleep Judge, שמפרסם ביקורות על מזרנים ומוצרי שינה אחרים. במהלכו, 1,012 משתתפים, בין הגילים 18-77, מתוכם 54.4 אחוז נשים ו-45.6 אחוז גברים, ענו על שאלות מעמיקות הנוגעות להרגלי השינה שלהם. והתוצאות היו די מפתיעות.

הממצאים הראו כי אנשים שישנו על הגב דיווחו על השינה הטובה ביותר וטענו כי הם מתעוררים בבוקר מלאי מוטיבציה ומוכנים להתחיל את היום. 40 אחוז מהמשתתפים שדיווחו כי הם ישנים על הצד, או בתנוחת עובר, טענו שהשינה שלהם דלה והם לעתים קרובות מתעוררים עצבניים. כך גם אנשים שישנים על הבטן שלהם, שהתעוררו בתחושה שהם לא שבעי רצון מאיכות השינה שלהם, במידה רבה יותר מאנשים שישנים על הגב.

עוד ב-mako בריאות:

>> מפחיד: ליטפה חתול רחוב ונדבקה בזיהום מחריד
>> מדענים ישראלים טוענים שהם מצאו תרופה לסרטן
>> מדהים: גילינו מה סודה לשתייה יכולה לרפא
 

הקשר שבין תנוחת השינה לשביעות הרצון מהזוגיות שלכם

באופן מפתיע, הממצאים הראו כיצד שינה עם בן/ת זוג משפיעה עלינו. לפי החוקרים, זוגות שישנים גב אל גב סובלים משינה לא טובה. 37 אחוז מהם דיווחו שאיכות השינה שלהם היא מתחת לממוצע. אבל לא הכל אבוד: זוגות שישנו לא גב אל גב, כלומר בתנוחת "כפיות רחוקות", ישנו הרבה יותר טוב – 72 אחוז מהם דיווחו על שינה מרעננת. נוסף לכך, טענו החוקרים שתנוחת השינה של בני הזוג תאמה למידת שביעות רצונם מהזוגיות שלהם.

זוג ישן, שינה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
גם כפיות רחוקות יעשו את העבודה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

לא פחות מ-99 אחוז מהאנשים שישנו בתנוחת ה"כפיות הרחוקות" ציינו שהם מאושרים בתוך מערכת היחסים, בהשוואה ל-85 אחוז של שביעות רצון מצד האנשים שישנו גב אל גב (שזו גם רמת שביעות רצון די גבוהה). ואם אתם לא בטוחים אם השינה שלכם הייתה טובה או לא, החוקרים מצאו דרך טובה לדעת: אם המחשבה הראשונה שלכם כשאתם קמים בבוקר היא שאתם רוצים לחזור לישון – סימן שאיכות השינה שלכם הייתה ירודה. לפי המחקר, אנשים שישנו טוב יותר חשבו קודם כל על עבודה.

ואם אתם נוטים לקום עצבניים ולא מצליחים להתעודד, הנה כמה דרכים שיכולות לעזור לכם: המשתתפים נשאלו על הדברים שעוזרים להם להתעורר טוב יותר והנה כמה מהתשובות שלהם: מוזיקה, קפה, פעילות גופנית, חיית מחמד ושיחה עם בן או בת הזוג.